Dijital servetin yükselişi: Kripto milyonerleri yüzde 95 arttı

Dijital servetin yükselişi: Kripto milyonerleri yüzde 95 arttı

Yeni bir rapora göre, kripto varlıklarının piyasa değeri geçtiğimiz yıl yüzde 89 artarak 2,3 trilyon dolara ulaşırken, kripto milyonerlerinin sayısı da yüzde 95 artarak 172.300'e yükseldi. Bu büyümede özellikle Bitcoin’in değerindeki artış ve kripto ETF’lerinin tanıtılması önemli rol oynadı.

Yeni bir rapora göre, kripto varlıklarının tırmanışıyla birlikte dünyadaki kripto milyonerlerinin sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 95 artarak 88.200’den 172.300’e yükseldi. Bitcoin milyonerlerinin sayısı da iki kattan fazla artarak 85.400’e ulaştı.

Kripto varlıklarının piyasa değeri, geçen yaz 1,2 trilyon dolardan 2,3 trilyon dolara yükseldi. Bitcoin fiyatı bu yıl yüzde 45 artarak 64.000 dolara çıkarken, Henley & Partners'a göre diğer coinlerin de değeri arttı. Bu büyüme, kripto ETF’lerinin tanıtılması ve kurumsal sermaye akışıyla desteklendi.

Henley & Partners’ın 2023’te ilk kez yayınladığı Kripto Servet raporunun ikinci baskısına göre, kripto senti-milyonerlerinin (100 milyon dolardan fazla kripto varlığına sahip olanlar) sayısı yüzde 79 artarak 325’e çıktı. Kripto milyarderlerinin sayısı ise küresel çapta yüzde 27 artarak 28'e ulaştı.

Raporda, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan altı yeni kripto milyarderinden beşinin servetlerini bitcoin'e borçlu olduğu belirtildi. Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, Bitcoin’in Mart ayında 73 bin doları aşarak rekor kırdığını ve spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının kurumsal sermaye akışını hızlandırdığını söyledi. Demirel, 2024’te kripto varlıkların geleneksel finansla daha fazla entegre olacağını ve dijital varlık sektörünün büyümesinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN