Chery'e büyük şok! Böylesi ilk kez oldu: Satışları dibi gördü

Chery'e büyük şok! Böylesi ilk kez oldu: Satışları dibi gördü

Otomobil fiyatlarında yaşanan artışlar tüm dengeleri değiştirdi. Chery satışları dibi gördü! Satışlarda uzun bir sürenin ardından ilk kez bu kadar düşüş yaşandı. Eylül ayında en çok satılan otomobil markaları listelendi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Eylül ayında otomotiv pazarında dengeler yeniden değişti. Otomobil ve hafif ticari araç satışlarında Renault, güçlü bir atak yaparak zirveye oturdu. Fiat ikinci, Ford ise üçüncü sırada yer aldı. Eylül ayının dikkat çeken gelişmelerinden biri ise Çinli marka Chery'nin, uzun süre sonra ilk 10’un dışına düşmesi oldu. Özellikle ek vergi yükü sonrası fiyatlarının artması, markanın satış rakamlarını olumsuz etkiledi.

Chery Tiggo 8 Pro'nun 'Aşırı Soğuk' Testlerindeki Performansı: Buzların Efendisi! - Tamindir

CHERY FİYAT ARTIŞIYLA TERCİH EDİLMEDİ

Son dönemde ek vergi yükü getirilen Çinli otomobil markası Chery, Eylül ayında bu durumun etkilerini net bir şekilde hissetti. Yüksek vergi nedeniyle fiyatların artması, Chery’yi vatandaşlar için daha az cazip hale getirdi. Bu nedenle marka, eylül ayında uzun süre sonra ilk 10’daki yerini kaybederek 12. sıraya geriledi.

EYLÜL AYININ LİDERİ: RENAULT

2024 yılının Eylül ayı verilerine göre, Renault 9.683 satışla birinciliğe yükseldi ve toplam pazarın %11,32’sini elde etti. Fiat ise 7.721 satışla %9,03 pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, Ford 7.351 adet satışla %8,59’luk pazar payını yakalayarak üçüncü sıraya yerleşti. Volkswagen, Peugeot ve Hyundai ise ilk 6’da yer alarak istikrarlarını sürdürdü.

Otomobil devi Renault 1700 çalışanını işten çıkaracak - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

9 AY SONUNDA ZİRVE YARIŞI KIZIŞIYOR!

Yılın ilk 9 ayı sonunda toplam otomotiv pazarında ise Fiat zirvedeki konumunu korumayı başardı. Ancak Renault, aradaki farkı iyice kapatarak rekabete yeni bir boyut kazandırdı. Son çeyreğe girilirken, Fiat ve Renault arasında kıran kırana bir mücadele yaşanması bekleniyor.

resim-2024-10-02-100753053.png

2023 VE 2022 YILININ EYLÜL VERİLERİYLE KIYASLAMA

Geçtiğimiz yılın (2023) Eylül ayına baktığımızda, Fiat 15.537 satışla %16,05 pazar payına sahipken, Renault %12,10 pazar payıyla ikinci sırada yer almıştı. Chery ise %5,82 pazar payıyla ilk 10'daydı. Ancak bu yıl vergi artışları ve değişen piyasa koşulları, Chery'nin performansını olumsuz etkiledi.

Bazı güvenlik özellikleri olmayan otomobiller Türkiye'de satılamayacak

2022 yılının aynı döneminde ise Fiat yine zirvedeydi ve pazar payı %20,94 ile lider konumdaydı. Ford ve Renault ise daha geriden takip ediyordu. Son üç yıldaki veriler, otomotiv pazarında markaların konumlarının sürekli değiştiğini gösteriyor.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNGÖRÜLER

Fiat ve Renault’nun zirve yarışı, yılın son üç ayında otomotiv sektöründe rekabeti iyice kızıştıracak gibi görünüyor. Vatandaşların döviz kurları, vergiler ve ekonomik gelişmelere göre alım tercihlerinin değişmesi, bu rekabete farklı bir boyut katacak. Chery'nin ise artan vergi yükü ve fiyatlandırma politikası nedeniyle önümüzdeki dönemde satışlarını artırmak için yeni stratejiler geliştirmesi gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN