Beyaz eşya devi iflasın pençesinde! Borç paçadan akıyor! O ürünleri görmek artık imkansız olacak

Beyaz eşya devi iflasın pençesinde! Borç paçadan akıyor! O ürünleri görmek artık imkansız olacak

Ekonomik kriz her alanda etkisini gösterirken ünlü beyaz eşya üreticisinin iflas listesine adını yazdırmasına çok az kaldı. Borç paçadan akıyor. O ürünleri piyasada görmek de imkansız olacak. İşte iflasın içindeki o firmanın son durumu…

Küresel kriz yalnızca Türkiye'de değil dünya çapında etkisini sürdürmeye devam ediyor. Küresel kriz, savaşlar derken ekonomik etkiler de üzerine eklenince ünlü şirketler de borç batağında yüzmeye başladı. Beyaz eşya üreticisi Robertshaw U.S. Holdings, finansal zorlukları aşmak amacıyla stratejik adımlar için 11. bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu.

BORÇ PAÇADAN AKIYOR

Robertshaw U.S. Holdings, Perşembe günü Houston Texas'taki iflas mahkemesine başvuruda bulundu. 670 milyon dolarlık önemli bir borcu azaltmayı hedefleyen şirket aynı zamanda Kredi verenler arasındaki davalardan kaynaklanan anlaşmazlıkları çözmek için de canla başla savaşıyor.

robertshaw-u-s-holdings.jpg

Robertshaw, One Rock Capital Partners tarafından yönetilen şirket yeniden yapılandırma planını kapsamında kredi verenlerden geniş bir destek sağladı. Şirketin borcunun yeniden yapılandırılması değerlendirilirken aynı zamanda iflas durumunda bir satışın olasılığı da göz önüne alınıyor.

56 MİLYON DOLARLIK KREDİ

Ev ve ticari cihazların vazgeçilmez parçalarından biri parçaları haline dönüşen termostat virgülü vana, anahtar ve zamanlayıcılar gibi çeşitli bileşenleri üretmesi ile tanınan Robertshaw, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Popülerlik kapsamında geri planda kalan firma huston'da yapılan bir duruşmada avukat George Klidonas'ın belirttiği gibi, Robertshaw ürünleri, evlerde her yerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

robertshaw-u-s-holdings-1.jpg

İhlas suresinin bir parçası olarak yasal anlaşmazlığı potansiyel olarak arabuluculuk ve İflas Mahkemesi yoluyla çözmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra şirket kredi veren grubundan 56 milyon dolarlık iflas kredisi sağlarken kredinin önümüzdeki duruşmada iflas mahkemesi tarafından onaylanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN