Benzine büyük indirim: Salı gününden itibaren geçerli olacak

Benzine büyük indirim: Salı gününden itibaren geçerli olacak

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken benzine 1 lira 73 kuruş indirim bekleniyor. İndirim salı gününden itibaren geçerli olacak.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler ve döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte sık sık güncelleniyor. Vatandaşlar, bu değişikliklerin günlük hayatlarına olan etkisini yakından takip ediyor.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Benzin grubunda 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 73 kuruşluk bir indirim bekleniyor.

MOTORİN FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litre fiyatı 45,20 liradan, benzin litre fiyatı ise ortalama 43,64 liradan satılıyor. Bu fiyatlar, bölgesel farklılıklar gösterebilirken, genellikle büyükşehirlerde daha yüksek olabiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken çeşitli parametreler göz önünde bulunduruluyor. Bu hesaplama, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının belirlenmesi şeklinde yapılıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Belirli bir fiyat değişim farkı, gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatını elde etmek için kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN