Bedava toplayıp pazarda sattılar, resmen izdiham çıktı! Tezgahta tozu bile kalmadı, toplayan köşeyi dönüyor

Bedava toplayıp pazarda sattılar, resmen izdiham çıktı! Tezgahta tozu bile kalmadı, toplayan köşeyi dönüyor

Son yağmurların ardından ormanlarda yaşanan mantar bolluğu, Çorum’dan getirilen kanlıca mantarlarıyla Bolu pazarında adeta patlama yaşattı. Satış fiyatı 180-200 lira arasında değişen mantarların 100 liraya inmesi, müşterilerin kapış kapış almasına neden oldu. İşte detaylar…

Bolu’da İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda, 100 liradan satışa sunulan kanlıca mantarları, fiyatlarının yarı yarıya düşmesiyle birlikte kısa sürede tükendi. Mantar almak isteyen vatandaşların izdiham oluşturduğu pazar, mantar avcıları için büyük bir kazanç kapısı haline geldi.

yeni-proje-17.jpg

KANLICA MANTARINDA İZDİHAM

Bolu’da her pazartesi kurulan İhsaniye Mahallesi pazarında, son günlerdeki yağışların ardından ormanlarda yoğun olarak bulunan kanlıca mantarları satışa sunulmaya başlandı. Çorum’dan getirilen mantarların fiyatının 100 liraya düşmesi, alım heyecanını artırdı. Normalde 180-200 lira arasında satılan bu mantarlar, kısa süre içinde dakikalar içerisinde tükendi.

Pazar alanında mantarları satan Ercan Kel, “Acele ediyorlar, mantar çok” diyerek, talebe yetişmekte zorlandıklarını ifade etti. Müşterilerin akın akın geldiği tezgahlar, adeta bir savaş alanına döndü.

yeni-proje-16.jpg

VATANDAŞLARDAN YOĞUN TALEP

Bir diğer satıcı Mehmet Ulusoy ise, fiyatların düşmesinin etkisiyle talebin arttığını belirterek, “Geçen hafta 200 liraydı, bu hafta 100 lira. Vatandaşlar kapış kapış alıyor. Yesin vatandaş,” dedi.

Mantar alan bir vatandaş, fiyatın düşüklüğünden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “100 liradan aldık. Kimisi 180, kimisi 200 lira diyor,” diye konuştu. Bu sözler, pazardaki yoğun ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

yeni-proje-15-001.jpg

BOLU PAZARINDA BİR REKABET

Mantar avcıları, Bolu pazarında yaşanan bu yoğun ilgi sayesinde ciddi kazanç elde ettiklerini belirtirken, mantarın fiyatlarının düşmesiyle birlikte pazar alanında adeta bir rekabet oluştu. Müşteriler, mantar almak için sıraya girdi ve tezgahta kalan ürünlerin tozu bile kalmadı.

Yağmurların ardından ormanlarda bulunan kanlıca mantarları, hem taze lezzeti hem de uygun fiyatıyla vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bolu’daki bu durum, mantar avcıları için büyük bir fırsat yaratırken, pazarın önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu.

yeni-proje-14.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN