Taylandlı yetkililer çare arıyor: Turizm merkezinden havası dünyanın en kirli kentine

Taylandlı yetkililer çare arıyor: Turizm merkezinden havası dünyanın en kirli kentine

Tayland'ın turizmiyle öne çıkan Chiang Mai kentinde hava kirliliği ‘sağlıksız’ seviyelere ulaştı. Yetkililer duruma karşı önlem almaya çalışırken, kirlilik orman yangınları ve egzoz dumanları nedeniyle daha da artış gösteriyor.

Tayland merkezli Thai PBS'de yayınlana habere göre, ülkenin turistik Chiang Mai şehri, hava kirliliğinde dünyada ilk sırada yer aldı. Kirlilik, Hava Kalitesi İndeksi'ne (AQI) göre "sağlıksız" anlamına gelen 151-200 seviyesinin en üst noktasına yaklaştı.

Hava kalitesini ölçen AQI internet sitesinin güncel verilerine göre Chiang Mai, 195 ile dünyada havası en kirli kent oldu. Bangladeş'in başkenti Dakka 184 ile ikinci, Çin'in başkenti Pekin 166 ile üçünü, Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh 163 ile dördüncü, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ise 160 ile beşinci sırada yer aldı.

3.jpg

NASA’DAN EKİP BÖLGEDE

Tayland Çevre Kirliliği Kontrolü Departmanı, Chiang Mai dahil olmak üzere toplam 8 bölgedeki hava kirliliğinin insan sağlığını olumsuz etkileyecek seviyelere ulaştığını belirtti.

2.jpg

NASA'dan bir araştırma ekibi, Tayland Yüksek Eğitim, Bilim, Araştırma ve Gelişim Bakanlığı’na bağlı Jeo-Enformatik ve Uzay Gelişim Ajansı ile işbirliğinde Tayland'da 4 gün boyunca hava kirliliği üzerine incelemelerde bulunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN