Netanyahu'ya BM Genel Kurulu'nda protesto: Birçok ülke salonu terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması sırasında Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız liderliğindeki Türk heyeti, protesto amacıyla salonu terk etti. Bu protestoya birçok diğer ülke delegasyonunun da katılmasıyla salon önemli ölçüde boşaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması, Türk heyeti ve birçok delegasyon tarafından protesto edildi.

fsfasf.jpg

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın önderliğinde Türk heyeti, Netanyahu’nun konuşmasına başlamadan hemen önce Genel Kurul salonunu terk etti. Bu protestoya birçok delegasyonum da eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü.

sdgdg.jpg

Netanyahu’nun kürsüye çıkmasıyla birlikte salonda sadece birkaç temsilcinin kaldığı, arka sıralardan ise zaman zaman protesto amaçlı seslerin yükseldiği duyuldu.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han tarafından "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı alınması istenen Netanyahu'nun BM'ye hitap etmesine izin verilmesi eleştirilere neden olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN