İsrail-Lübnan sınır hattında çatışmalar sürüyor

İsrail-Lübnan sınır hattında çatışmalar sürüyor

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Lübnan'da Hizbullah'a ait askeri tesise ve altyapıya saldırılar düzenlediği duyuruldu. Hizbullah ise İsrail'in kuzeyinde orduya ait araçlara saldırı düzenlediğini açıkladı.

Lübnan-İsrail sınırında İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, savaş uçakları Ramiye bölgesinde Hizbullah'a ait bir askeri yapı ve gözlem noktasını vurdu.

Açıklamada, dün de Nakura bölgesinde Hizbullah'a ait altyapının hedef alındığı bildirildi.

HİZBULLAH'DAN AÇIKLAMA

Hizbullah da İsrail'in kuzeyinde orduya ait araçlara saldırı düzenlediğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlerin desteklenmesi amacıyla dün akşam saatlerinde El Malikiye bölgesine giren İsrail ordusuna ait araçlar top atışlarıyla hedef alındı.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 51 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN