İranlı generale gazeteci Masih Alinejad'a suikast planı suçlaması

İranlı generale gazeteci Masih Alinejad'a suikast planı suçlaması

ABD'de aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Tuğgeneral Bazghandi'nin de olduğu dört şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheliler, Masih Alinejad'ı öldürmeyi planlamakla suçlanıyor.

ABD'de federal savcılar, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu general Ruhollah Bazghandi ve diğer üç şüpheliyi New York’ta yaşayan İranlı muhalif Masih Alinejad’ı öldürmeyi planlamakla suçladı. İddianame federal mahkemeye sunuldu.

Federal savcılar, Bazghandi ve diğer üç kişi hakkında hazırladıkları iddianameyi, New York’taki federal mahkemeye sundu. İddianamede, Tuğgeneral Bazghandi, Haj Thaer, Hossein Sedighi ve Seyed Muhammed Forouzan'in iki yıl önce New York'ta Alinejad'ı öldürmek için Doğu Avrupalı bir suç örgütüyle anlaştıkları öne sürüldü.

60 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

İddianamede, söz konusu kişiler, İranlı-ABD'li gazeteci Masih Alinejad'a suikast düzenlemek için kiralık katil tutmak, kara para aklamak ve İran hükümetine karşı uygulanan uluslararası yaptırımları ihlal etmek için komplo kurmakla suçlandı. İranlı general Bazghandi, tüm iddialardan suçlu bulunursa 60 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Ne olmuştu?

ABD'nin New York kentinde yaşayan İran doğumlu ABD'li muhalif gazeteci Masih Alinejad'ın 15 Temmuz 2021’de İranlı istihbarat ajanları tarafından kaçırılmak istendiği öne sürülmüştü. Alinejad'ı kaçırmak için komplo kurmakla suçlanan dört şüphelinin Alinejad'ı İran'a gizlice kaçırmak için Brooklyn'deki bir sahil mahallesinden onu askeri sürat teknesiyle Venezuela’ya götürmenin yollarını araştırdığı iddia edilmişti.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada ise o tarihteki suçlamalar Hollywood benzeri senaryolara benzetilerek 'temelsiz ve saçma' olarak nitelenmişti. ABD, Ekim 2017'den bu yana İran Devrim Muhafızları'nı 'küresel bir terörist grup' olarak tanımlıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN