Fransa ve Ürdün: İsrail kısıtlamaları kaldırsın, esirleri serbest bıraksın

Fransa ve Ürdün: İsrail kısıtlamaları kaldırsın, esirleri serbest bıraksın

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'e savaştan zarar gören Gazze'ye yardım ulaştırılması hususunda karadan uygulanan tüm "kısıtlamaları" kaldırması çağrısında bulundu.

Elysee Sarayı'nda öğle yemeği yiyen Cumhurbaşkanı Macron ve Kral Abdullah, "Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkes" ihtiyacını bir kez daha vurgulayarak, iki Fransız vatandaşı dâhil, bölgede tutulan tüm esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundular.

BM kuruluşları, İsrail ordusunun mayıs ayı başında Filistin tarafını ele geçirmesinden bu yana Gazze'ye karadan erişimin kısıtlanması ve Mısır ile kilit öneme sahip Refah sınır kapısının kapatılması nedeniyle Gazze'de hayati önem taşıyan malzemelerin temininde ciddi sıkıntılar yaşandığı konusunda defalarca uyarıda bulunmuştu.

'YERLEŞİMCİLER TARAFINDAN UYGULANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ'

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada liderlerin ayrıca "işgal altındaki Batı Şeria'daki durumdan duydukları derin endişeyi dile getirdikleri ve yerleşimciler tarafından uygulanan şiddeti sert bir şekilde kınadıkları" belirtildi.

Savaşa "iki devletli çözüm" temelinde "kalıcı ve inandırıcı bir çözüm" bulunması için birlikte çalışmaya devam etme konusunda mutabık kalan liderler, Filistin hükümeti tarafından gerçekleştirilen reformları memnuniyetle karşılayarak bunların devam ettirilmesi çağrısında bulundular.

İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimin tırmanmasına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Macron ve Kral Abdullah, "bölge için felaket olacak bir çatışmaya" karşı uyarıda bulunarak tüm taraflara "sorumluluk ve itidal" çağrılarını yinelediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN