Dev yaban mersini rekorlar kitabına girdi

Dev yaban mersini rekorlar kitabına girdi

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde bulunan bir çiftlikte üretilen yaban mersini rekorlar kitabına girdi. Üretici Brad Hocking, 20 gramdan fazla ağırlığıyla rekor kıran yaban mersinini muhafaza ederek duvara asmayı planlıyor.

Avustralya merkezli ABC’de yayınlanan habere göre, ülkenin Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde Costa Grup'a ait bir çiftlik, dünyanın en büyük yaban mersinini üretti.

Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren yaban mersini, 20,4 gram ağırlığı ve yaklaşık 4 santimetre çapıyla "en büyük yaban mersini" rekorunu kırdı. NSW'nin Cordini bölgesindeki çiftlik, tüketicilerin daha büyük yaban mersini talebini karşılamak için geliştirilen Etna cinsi yaban mersinini kasımda hasat etti.

Üretici Brad Hocking, hasat sırasında rekoru kırabilecek 20 kadar yaban mersini topladıklarını fakat rekortmeni tartıya koyduklarında "heyecanlandıklarını" söyledi. Hocking, dondurucuda depolanan yaban mersininin hasattan 12 hafta sonra Guinness Dünya Rekoru belgesini aldığını aktardı.

ÖNCEKİ REKOR DA AVUSTRALYA’DAYDI

Etna cinsinin tadının küçüklerle aynı olduğunu söyleyen Hocking, bu boyuttaki bir meyveden yaban mersini tadı almanın "farklı bir tecrübe" olduğunu ifade etti. Hocking ve diğer üreticiler, masa tenisi topu büyüklüğündeki rekor sahibi yaban mersinini "reçine dökümüyle muhafaza ederek duvara monte etmeyi" değerlendiriyor.

Önceki "dünyanın en büyük yaban mersini" Batı Avustralya eyaletinde üretilmişti ve 16,2 gram ağırlığındaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN