Almanya’yı ‘Nehirden denize’ sloganı katliamdan daha çok rahatsız ediyor! Sosyal medyada beğenmek bile vatandaşlık almaya engel

Almanya’yı ‘Nehirden denize’ sloganı katliamdan daha çok rahatsız ediyor! Sosyal medyada beğenmek bile vatandaşlık almaya engel

Filistin’de on binlerce masum sivili katleden İsrail’e karşı sesi çıkmayan Almanya’da, ‘Nehirden denize’ sloganını sosyal medya hesabından paylaşanların, beğenenlerin veya yorum yapanların vatandaşlık başvurusunun olumsuz sonuçlanacağı kaydedildi.

İsrail’in Başbakan Netanyahu liderliğinde Filistin’e yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları Lübnan’a sıçrarken, Alman yetkililer, katliama karşı çıkanların gösterilerde kullandığı ‘Nehirden denize’ sloganını sosyal medyada paylaşanların, beğenenlerin veya yorum yapanların Alman vatandaşlığı alamayacağı bildirildi.

yeni-proje-4-001.jpg

VATANDAŞLIK YÖNETMELİĞİNE EKLENDİ

Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon (NDR) Kurumu’nun haberinde, İçişleri Bakanlığı’nın Alman vatandaşlığına geçecekler için hazırladığı yönetmelikte 'Nehirden denize' sloganı gerekçe gösterilerek vatandaşlık verilmeyeceğinin belirtildiği aktarıldı.

yeni-proje-3.jpg

‘NEHİRDEN DENİZE’ SLOGANI NEDİR?

‘Nehirden denize özgür Filistin’ sloganının geçmişi 1960'lı yıllara dayanıyor. O dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılan slogan Filistin'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e, yani İsrail topraklarına kadar tamamen özgürleştirilmesinin amaçlandığını ifade ediyor.

yeni-proje-5.jpg
Avrupa'da yapılan bir protestoda 'Nehirden denize özgür Filistin' yazılı pankart

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN