İsrail'in Lübnan'daki saldırıları devam ediyor: 'Hizbullah'ın bir üst düzey üyesini daha öldürdük'

İsrail'in Lübnan'daki saldırıları devam ediyor: 'Hizbullah'ın bir üst düzey üyesini daha öldürdük'

Lübnan'a yönelik yoğun saldırılarında Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldüren İsrail, örgütün üst düzey yöneticilerinden Nabil Kaouk’u da öldürdü.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları 17 Eylül'den bu yana devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün yaptığı açıklamada örgütün üst düzey yöneticilerinden Nabil Kaouk’un da dün gece gerçekleştirilen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

'İSRAİL, HİZBULLAH KOMUTANLARINI ORTADAN KALDIRMAYA DEVAM EDECEK'

IDF’ten yapılan açıklamada, “Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi Komutanı ve Yürütme Konseyi Üyesi Nebil Kaouk, IDF'in hassas bir saldırısı sonucu öldürüldü. Kaouk, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarına yakındı ve İsrail Devleti ve vatandaşlarına yönelik saldırılara doğrudan katıldı. Hizbullah'a 1980'lerde katılmış ve Operasyon Konseyi'nde güney bölgesi komutan yardımcılığı, güney bölgesi komutanlığı ve Operasyon Konseyi komutan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, alanında önemli bir uzmanlık kaynağı olarak görülmüştür. IDF, Hizbullah komutanlarını vurmaya ve ortadan kaldırmaya devam edecek ve İsrail Devleti vatandaşlarını tehdit eden herkese karşı harekete geçecektir.” denildi.

Hizbullah henüz konuya ilişkin bir bilgilendirme yapmadı.

İsrail, 27 Eylül Cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Şii nüfusun çoğunlukta olduğu ve Hizbullah'ın büyük ölçüde konuşlandığı Dahiye bölgesini çok sayıda hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırılarda örgütün genel sekreteri Hasan Nasrallah da öldürüldü. İsrail ordusunun duyurduğu haberi Hizbullah dün doğruladı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Liderimiz öldürüldü, İsrail ile savaşmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Lübnan medyası, İsrail'in savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği ağır saldırılarının, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaştan bu yana Beyrut'un maruz kaldığı en ağır hava bombardımanı olduğunu ileri sürdü.

Lübnan resmi verilerine göre Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam bin 52 kişi İsrail saldırılarında öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN