Çin de Suriye'deki savaşa giriyor!

Çin de Suriye'deki 
savaşa giriyor!

Suriye'de Rusya'dan sonra Çin'in de savaşa gireceği ileri sürüldü. İddialara göre Çin uçakları, Çin'in Akdeniz'de bulunan uçak gemisinden havalanarak Suriye'de muhalifleri vuracak.

Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonlarından sonra Çin uçaklarının da Esad'a destek vermek üzere bölgeye geldiği çeşitli kaynaklar tarafından ileri sürüldü. Haberlerin, Çin Dışişleri Bakanı'nın BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı "Dünya artık Suriye'yi seyretmekle yetinmemelidir" açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Çin'in uçak gemisi Suriye kıyılarında

International Business Times'ın haberine göre, Çin, uçak gemisinden kalkma özelliği bulunan J-15 uçaklarıyla Rus hava bombardımanlarına katılacak. IB Times'ın İsrailli istihbarat kaynaklarına yakın DEBKA'ya dayandırdığı haberde Çin'e ait Lianoning-CV-16 uçak gemisinin 26 Eylül'de Suriye kıyısına yanaştığı belirtildi. Çin savaş uçakları, Irak Takaddum Üssü ve Tartus açıklarındaki Liaoning Uçak Gemisi'nden havalanarak Rus saldırılarına destek verecek.

Muhalifleri "CIA" diye vuracaklar

Infowars sitesi ise Çin'in, Suriye'deki muhalif grupları "CIA adına çalıştıkları" gerekçesiyle vurma hazırlığında olduğunu yazdı. Rusya'nın, Esad'a karşı savaşan grupları "terörle mücadele" adı altında ayırt etmeksizin vurduğu biliniyor.

Önümüzdeki haftalarda Çin'in ilk etapta elektronik haberleşme ve ve hava savunma sistemlerini personeliyle birlikte Suriye'nin bombalanmasına destek vermek için göndereceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN