Çavuşoğlu: PYD Cenevre'ye davet edilmişse boykot ederiz

Çavuşoğlu: PYD Cenevre'ye davet edilmişse boykot ederiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NTV'ye verdiği ropörtajda terör örgütü PKK'nın Suriye kolunun Cenevre toplantılarına davet edildiği iddialarına ilişkin "PYD davet edilmişse boykot ederiz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "PYD Cenevre'de hangi sıfatla yer alacak? PYD toplantıya davet edilmişse boykot ederiz" dedi.

NTV'den Kayhan Karaca'nın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "PYD hangi sıfatla masada olacak. Bir terör örgütü halkının temsilcisi olabilir mi? El Kaide, El Nusra masada olabilir miydi? Müzakere muhalefet ile rejim arasındadır. Terör örgütleri olamaz. Türkmenler, Araplar ayrı bir grup diye bir şey yok. Muhalefet herkesi kapsıyor. 

Daha önce PYD'nin davet edilmeyeceği söylendi. PYD davet edilmişse Cenevre görüşmelerini tabi ki boykot ederiz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN