AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? Açıköğretim Fakültesi puan hesaplaması ve tüm ayrıntılarını sizin için derledik. AÖF Güz dönemi final sınavları 14-15 Ocak tarihlerinde yapıldı. Sınav sonrasında öğrenciler "AÖF not hesaplaması nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyor. AÖF not sistemi, not hesaplaması, AÖF harf notları ve ders geçme notu ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.
AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? Binlerce öğrenci açıköğretim fakültesi not hesaplama sistemine erişmeye çalışıyor. AÖF'te öğrenciler kaç. puan alırsa dersi geçmişi oluyor? Harf notu sisteminde hangi harf hangi puana denk geliyor? 14-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen 2017 yılı açıköğretim fakültesi ilk sınavları ile birlikte adaylar sınav notlarını ve sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. AÖF not hesaplaması nasıl yapılır? Ayrıntıları ve daha fazlası haberimizde.
AÖF NOT HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
AÖF ders geçme notu kaç not hesaplama nasıl yapılır sorularına haberimizde cevap veriyoruz. AÖF sınav sisteminde 100'lük sitem uygulanır. Açıköğretim adayları eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. AÖF 14-15 Ocak final sınavları bitti. Binlerce öğrenci sınavlarda ter döktü. Şimdi öğrenciler AÖF notlarını hesaplamak için internete akın etti.
AÖF SINAVLARI İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TILAYIN
AÖF'te bir dersten geçmek için gerekli olan not kaç? AÖF not hesaplama ve bir dersten geçmek içimn kaç puana gerek olduğu konusunda ayrıntıları sizin için derledik. Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
AÖF ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
AÖF yeni dönemde yeni düzenlemeler ile birlikte birkça değişikliği daha uygulamaya koydu. Anadolu Üniversitesi merkezî açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan “Bağıl Değerlendirme Sistemi” kaldırılarak yerine “Öğrenci Değerlendirme Sistemi” getirilmiştir.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ NOT SİSTEMİ
Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.
AÖF HARF NOTLARI
Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
84 – 100 AA 4,00 (GEÇTİ)
77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)
71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)
66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)
61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)
56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)
50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)
46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)
40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)
33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)
0 – 32 FF 0,00 (KALDI)
AÖF DERS GEÇME NOTLARI KAÇ?
84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
AÖF NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
AÖF öğrencilerinin sınıf geçmeleri için özellikle yıl sonu ortalamasının 2,00 ve üzeri olmasını unutmamaları gerekir.
AÖF not hesaplama çok kolay yapılan bir işlemdir. Ancak bu yıl AÖF not hesaplama biraz zorlaştırıldı. Alışık olmadığımız bir hesaplama sistemi olduğu için kafamız biraz karışabilir. Açıköğretim Fakültesi'nde Vize sınavının %30'u, final sınavının ise %70'i baz alınmaktadır. Örnek:
Vize Notu: 60 (60x0.30) = 18
Final Notu: 80 (80x0.70) = 56
Toplam: 74'tür. Bu not dersten alınan başarı notudur.
AÖF NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?
AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.
Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;
1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.
AÖF ders geçme notu nasıl hesaplanır? Açıköğretim Fakültesi puan hesaplaması ve tüm ayrıntılarını sizin için derledik. AÖF Güz dönemi final sınavları 14-15 Ocak tarihlerinde yapıldı. Sınav sonrasında öğrenciler "AÖF not hesaplaması nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyor. AÖF not sistemi, not hesaplaması, AÖF harf notları ve ders geçme notu ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.