ABD'den Rusya ve İran'a "Suriye'de kara operasyonu" uyarısı

ABD'den Rusya ve İran'a "Suriye'de kara operasyonu" uyarısı

Beyaz Saray, İran birliklerinin Suriye'ye girdiği ve Rusya, Hizbullah ve Esad güçlerinin katılacağı geniş kapsamlı bir kara harekatı yapılacağı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ve Rusya'nın Suriye'de kara operasyonu yapacağı yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Earnest, bu haberlerin teyit edilemediğini belirten Earnest, şu ifadeleri kullandı:

"Farklı kaynaklardan gelen bu haberler doğruysa, Rusya’nın Suriye’deki muhalif hedefleri ayırt etmeden bombalaması, bölgede bu mezhep kaynaklı çatışmaları daha da kötüleştirdiğini açık bir şekilde gösteriyor."

Dün Reuters ajansına konuşan Lübanlı kaynaklar, yüzlerce İran askerinden oluşan bir birliğin Suriye'ye geçiş yaptığını ve Rusya, İran, Hizbullah ve Suriye ordularının Kuzey Suriye'de geniş kapsamlı bir kara operasyonu düzenleyeceğini öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN