Tehlike büyüyor! Bartın'da 90 köyde şap karantinası

Tehlike büyüyor! Bartın'da 90 köyde şap karantinası

Bartın merkez ve 2 ilçede görülen şap hastalığı nedeniyle 90 köye geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı ile hayvan satışı yasaklandı. Öte yandan 2 hayvan pazarı kapatılırken tedbirlere uymayanlar hakkında da idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Bartın'da şap hastalığına rastlanılması üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, merkez ilçe ile Ulus ve Amasra ilçelerine bağlı 90 köyde karantina uygulaması başlattı. Ekipler bölgede tedbir alırken, söz konusu köylerde hayvan alım ve satımı ile hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor.

TEDBİRLERE UYMAYANLARA CEZA

Abdipaşa ve Akçamescit hayvan pazarları da tedbirler kapsamda geçici olarak kapatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgede idari ve fenni tedbirlerin alınarak aşılama çalışmalarına başlandığı, tedbirlere uymayanlar hakkında 46 bin 159 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN