Memura yüzde 142, emekliye yüzde 127 zam! Seçim öncesi zam vaadi için düğmeye basıldı

Memura yüzde 142, emekliye yüzde 127 zam! Seçim öncesi zam vaadi için düğmeye basıldı

Hükümetin 14 Mayıs seçimleri öncesinde memur, emekli ve asgari ücretlilere verdiği zam için çalışmalar başladı. Memur ve emekli maaşı ile asgari ücrete temmuz ayında büyük zam yapılacak. Zam oranı belirlenirken enflasyon rakamları dikkate alınacak ve refah payı da eklenecek. Memurlara yüzde 141 oranında zam geliyor, emekli ise yüzde 100'e yakın bir maaş zammı alacak. Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte, 2023 Temmuz emekli, memur maaşı, asgari ücret zam haberi...

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, 2023 temmuz ayında yapılacak maaş zammında. İktidar partisi temsilcileri, memur, emekli ve asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini, enflasyon oranında zam ve refah payı zammı yapılacağını katıldıkları her yayında dile getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim öncesinde memurlara müjde vermiş ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağını söylemişti. Memur maaşlarına yüzde 141'in üstünde zam verilmesi gündem.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 25 BİN TL'NİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılıp üzerine yüzde 6+9 zam verilmesini istiyor. Bu durumda en düşük memur maaşı 25 bin 300 TL olacak. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, en düşük memur maaşının temmuzda önce 22 bin TL'ye, toplu sözleşme zamlarıyla da 25 bin 300 TL'ye yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Tonbul, memura yapılacak her 100 TL'lik zammın aylık bağlama oranına göre 65 ile 90 TL'sinin memur emeklilerine de yansıtılacağını bildirdi. Tonbul, halen 10 bin 463 TL olan en düşük dereceli bekar bir memur maaşının temmuzda önce 22 bin TL'ye çıkarılacağını söyledi.

Böylece iyileştirme zammı yüzde 108 olacak. Tonbul, 22 bin TL'ye, temmuz-aralık dönemi için yüzde 6 toplu sözleşme zammı ve yüzde 9 civarında enflasyon farkı ilave edileceğini, böylece en düşük memur maaşının 1 Temmuz'da 25 bin 300 TL'ye çıkacağını belirtti. Tüm bu zamlarla memurun maaşı temmuzda toplam olarak yüzde 141.8 artacak.

Memur emeklileri bu zamlardan aylık bağlama oranlarına göre yararlandırılacak. Halen aylık bağlama oranı yüzde 65 ile 90 arasında değişiyor.

Memura örneğin yüzde 141.8 oranında zam yapılması halinde memur emeklisine yapılacak zam yüzde 92-127 aralığında değişecek. Örneğin halen 10 bin TL alan emeklilerin aylığı, kendi aylık bağlama oranına göre yapılacak zamlarla kiminde 19 bin 200 TL'ye, kiminde de 22 bin 700 TL'ye kadar yükselecek.

22 BİN TL GARANTİ

Hacı Bayram Tonbul, en düşük maaşın 22 bin TL olması için ya taban aylığına zam ya da yeni bir ilave ödeme olacağını söyledi.

22 bin TL'ye toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkının dahil edilemeyeceğini belirten Tonbul, "Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağını söyledi. Toplu sözleşmeden gelen haklarımızın bu tutarın üzerine eklenmesi gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN