Açıklama sonrası altında işler değişiyor! Bakan Şimşek açıkladı İslam Memiş yorumladı: Ucuz altın geliyor

Açıklama sonrası altında işler değişiyor! Bakan Şimşek açıkladı İslam Memiş yorumladı: Ucuz altın geliyor

Altın ithalatına yönelik sözleriyle gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcıları heyecanlandırdı. Finans Analisti İslam Memiş, altın tarafında işlerin değişeceğini söyleyerek ucuz altını işaret etti. İşte ucuz altın geliyor...

Altın ithalatı konusu günden güne ülke gündeminde büyüyor. Yatırımcıların gözünden kaçmayan ithalat detayı konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları dikkat çekti. Altın ithalatında normalleşmeye gidileceği paylaşıldı.

ALTIN İTHALATINDA UZMAN YORUMU

Mehmet Şimşek'in normalleşme söylemleri üzerine, Finans Analisti İslam Memiş'ten ilk yorum geldi. Normalleşme başlangıcıyla beraber ülkemizdeki fiziki altının 2-3 bin dolar seviyesindeki işçiliğin bitmiş olacağına değindi. Altında kaçakçılığın sona ererek, ihracatı olumlu etkileyeceğinden bahsetti. Vatandaşın pahalı altın almak zorunda kalmayarak eksik kalan kısımları da söyledi.

48053.jpg

GRAM ALTINDA YASAK GÜNCELLENMELİ

Sosyal medya üzerinden eksik kısımları paylaşan Memiş, üretimi yasaklanan 0,25 - 0,50 gram altınlara olan yasağın güncellenmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşın imkanının bu yönde olduğunu söyleyerek, "Derlerse ki 'TL ya da döviz taksınlar' bir şey diyemem. Takı, bir kültür. Bitirmek isterlerse bitirirler" sözlerini kullandı.

YASAĞIN KALKMASI GRAM ALTINI ETKİLER Mİ?

Milyonlarca yatırımcının merak ettiği, "İthalat yasağının kalkması gram altına etki eder mi?" sorusuna Finans Analisti Memiş'ten yanıt geldi. Yanıtını 'Evet' olarak kullanan Memiş, resmi kur ile serbest piyasa fiyatının eşit olacağını söyledi. Resmi kur ve serbest piyasa konusundaki açıklamalarında ise, "Yani, şu an resmi kur 2443 lira. Serbest piyasa ise 2515 lira. Serbest piyasa da 2443 lira olur. Tek fiyat geçerli olur." ifadeleriyle sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN