Kışın memleketinde yazın peribacasında yaşıyor! Ata yadigarı eve talip çok: "torununa bile izin vermiyor "

Kışın memleketinde yazın peribacasında yaşıyor! Ata yadigarı eve talip çok: "torununa bile izin vermiyor "

Kışın ailesiyle beraber Mudanya'da yaşarken yazın ise dede yadigarı peri bacalarına gidiyor. Atalarından kalan bu yere sahip çıkmak isteyen 70 yaşındaki emekli banka müdürü, her yıl kaldığı peri bacasının bakımını yapıyor. İşte detaylar…

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki emekli banka müdürü Hasan Coşkun, yazları geldiği memleketi Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, peribacasında yaşıyor. Peribacasında kalmayı çok sevdiğini belirten Coşkun, "Ben, dedemden babama kalan bu evde doğdum. Yazdan yaza bu evin bakımını ve kontrolünü yapıyorum. Tarihi bir yapı olması, tahrip olmaması ve definecilerin gelmemesi için buraya sahip çıkıyorum" dedi.

yeni-proje-17-005.jpg

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ATA YADİGARINI BIRAKMADI

Hasan Coşkun, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Keşlik Mahallesi'nde dedesinden kalan arazideki 15 metrekarelik peribacasında dünyaya geldi. Babasının işinden dolayı 1964 yılında şehir merkezine taşınan Coşkun, liseyi bitirene kadar ailesiyle beraber her yaz o eski evine gidip geldi. Daha sonra üniversite eğitimini tamamlayan Coşkun, banka müdürü oldu ve çeşitli illerde görev yapmaya başladı.

Emekli olur olmaz Bursa’nın Mudanya ilçesine yerleşen Coşkun, doğduğu evi ve ata yadigarı anı hiçbir zaman ihmal etmedi yaz aylarında ziyaret edip bakımlarını yaptı.

yeni-proje-16-005.jpg

ORADA YAŞAMAK MUTLULUK VERİYOR

Peribacasında yaşamanın mutluluk verdiğini belirten Coşkun, "Ben, dedemden babama kalan bu evde doğdum. İlkokul 2'ye kadar bu evde yaşadım. Sonra babamın işinden dolayı Kayseri'de yaşamaya başladık. Yazları devamlı köye geliyorum. Liseyi bitirene kadar yazları gelip gittim. Lise bittikten sonra şehirde yaşamaya başladım ama hiçbir zaman bu evden vazgeçmedim. Yazdan yaza bu evin bakımını ve kontrolünü yapıyorum. Tarihi bir yapı olması, tahrip olmaması ve definecilerin gelmemesi için buraya sahip çıkıyorum. Yazdan yaza bu eve gelip ayda 1-2 defa kalma imkanım oluyor" ifadelerini kullandı.

capture-20240509145725767.jpg

200 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP

Peribacasının, manevi olarak çok değerli olduğunu aktaran Coşkun, "Burası dedem, dedemden sonra babam ve bana kalan 200 yıllık bir geçmişe sahip. Burası, dede ve baba yadigarı olduğundan benim için önemli. Her şeyden önce, doğduğum yer.

Burayı çok seviyorum. Maddi olarak bir değeri yok ama manevi olarak çok değerli bir yer. Havası ve manzarası çok güzel. Zaman zaman burayı gelip geziyorlar. Burada kalmak ve kiralamak istiyorlar ama izin olmadan kullandırma imkanımız olmuyor. İnsanlar buraya gelip sohbet etmeyi çok istiyorlar" diye konuştu.

capture-20240509145644449.jpg

KENDİ KÜÇÜK MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK

Belirli bir yaşa kadar peribacasında yaşadığını söyleyen Coşkun, şöyle konuştu:

"Buraya gelip 1-2 saat uyuduğum zaman çok hoş oluyor. 15-16 metrekarelik bir alan olmasına rağmen manevi değeri olduğu için bana yeterli oluyor. Bu sene üniversite sınavına girecek torunlarım var. Onlar da arkadaşlarıyla gelip burada kalmak istiyorlar. Burayı görmek isteyen insanların hepsine müsaade etmiyorum. Ancak, ben olduğum zaman gösteriyorum. Kullanmalarına izin vermiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN