Herkes aracını satışa çıkarmaya başladı! İkinci el piyasasında patlama: Duyan oraya koşuyor

Herkes aracını satışa çıkarmaya başladı! İkinci el piyasasında patlama: Duyan oraya koşuyor

Araç fiyatları hızla yükselirken bir anda araç satışı zirveye çıktı! Herkes aracını satışa çıkarmaya başladı! İkinci el piyasasında patlama yaşanıyor. Herkes aracını ilana koydu, ilan sayısı 1 milyona ulaştı. Duyan oraya koşuyor...

Araç fiyatları yukarı yönlü ivmelenmeye devam ederken, son günlerde piyasada hareketlilik yaşanıyor. İkinci el araç satışları hızlandı ve ilan sayısı 1 milyona ulaştı.

‘OTOMOBİL YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI’

İkinci el araba piyasasında tarih verildi! 15 gün içinde değişecek: 250 bin TL ila 400 bin TL arasında… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İkinci el araç piyasasında son günlerde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Yüksek mevduat faizlerinin etkisiyle, ikinci el satılık araç ilanları hızla artarak yaklaşık 1 milyona ulaştı. Arabam.com Genel Müdür Yardımcısı Emrah Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kredi faizlerinin yükselmesi dolayısıyla araç alım için gereken finansman zor olabiliyor, alıcılar kendi araçlarını satmadan yeni araç alımında kredi faizlerinin yüksek olması sebebiyle zorlukla karşılaşabiliyorlar." dedi.

Şahin, "Diğer yandan otomobil alımı, yüksek mevduat faizleri nedeniyle bir yatırım aracı olmaktan çıktı, acil olmayan ihtiyaçlar öteleniyor, vatandaşlar paralarını mevduatta değerlendiriyor." ifadelerini kullandı.

PİYASADA DARALMA BEKLENİYORDU

Özellikle krediye erişimin zorlaşması ve enflasyon nedeniyle 2024 yılında, 2023 yılına göre bir daralma beklenirken, yılın ilk çeyreğinde sıfır araç satışı için yapılan kampanyalar piyasayı canlı tuttuğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: "Krediye erişimin zorlaşması ve enflasyon nedeniyle 2024 yılında, 2023 yılına göre bir daralma bekleniyordu. Yılın ilk çeyreğinde sıfır araçların satışı için yapılan kampanyalar piyasayı canlı tuttu. Sonrasında da seçimler ve bayram sonrası kurun artacağı beklentisiyle araçlarını değiştirmek isteyen kullanıcılardan dolayı pazarda hareketlilik devam etti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN