YÖK Atlas tercih robotu üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenci adaylarının tercihlerinde kullanacağı uygulamadır. YKS'de ter döken ve istedikleri puanları alan öğrenciler şimdi YÖK Atlas üzerinden tercih robotunu kullanarak aldıkları puana göre tercih sıralamalarını gerçekleştiriyorlar. Peki, YÖK Atlas tercih motoru üniversite tercihlerinde nasıl kullanılır? YKS YÖK Atlas tercih motoruna nasıl giriş yapılır? İşte tüm bu soruların yanıtı...
YÖK Atlas tercih robotu ile tercih yamanıs mümkün. YÖK Atlas tercih motoru uygulaması 2018 YKS sınavına giren öğrenci adayları için hazırlandı. YÖK Atlas tercih robotu üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerine başlayacak olan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Üniversiteye girmek isteyen öğrenci adayları YÖK Atlas üzerinden aldıkları puanları ve istedikleri üniversiteler ile bölümleri yazarak tercih listesi hazırlayabilecek.
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih işlemlerinin nasıl yapılacağına çevrildi. Üniversite hayali ile uzun süre sınava hazırlanan öğrenciler 30 Haziran-01 Temmuz'da YKS'ye katıldı. YKS'nin merakla beklenen sonuçları ise bu gün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başladı. YKS ve diğer oturumlar olan AYT, TYT ve YDT sınavları yapılmıştı. YÖK Atlas üniversite tercih robotu, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok üniversite adayının akınına uğradı. YÖK Atlas tercih robotu ile ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre adayların tercih işlemlerine kolaylaştıracak. Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.
YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?
YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu 31 Temmuz günü yayınlanan YKS sonuçlarından sonra öğrenci adayları tarafıından aranmaya başlandı. Atlas tercih robotu öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.
YÖK Atlas tercih motoru aracılığı ile son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.
Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
YÖK LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ
YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ
YKS BAŞVURULARI İNTERNETTEN YAPILACAK
2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak.
2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.
YKS BİRİNCİSİ İSTANBUL'DAN
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye gören öğrenciler de belli olmaya başladı. YKS sayısal ve TYT puan türlerinde Türkiye birincisinin İstanbul’dan öğrenci Mustafa Emir Gazioğlu olduğu açıklandı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler merak edilmeye başlandı. YKS sayısal ve birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olan öğrencinin Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi’nden Mustafa Emir Gazioğlu olduğu açıklandı. Gazioğlu, sınavlara çok iyi hazırlandığını ve bu sonucu beklediğini söyledi. Öğretmenlerinin sınav maratonu boyunca kendisine en iyi şekilde destek olduğunu ifade eden Gazioğlu, “Okulumdaki öğretmenlerimle her gün üstüne katarak çalışmalarımızı yaptık. Onların üzerlerimizdeki emekleri gerçekten çok büyük. Sınav sonuçları açıklandığında mutluluğumu ilk önce ailem ve öğretmenlerimle paylaştım” dedi. “Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Ancak çok çalışmanın yanı sıra düzenli ve disiplinli çalışmak gerekiyor” diye konuşan Gazioğlu, kendisi için en iyi olacağına inandığı üniversiteyi seçeceğini söyledi.