Bugün (8 Eylül 2019) gerçekleştirilen YDS/2 sınavının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar 1 Ekim 2019'da açıklanacak. Peki puan değerlendirme nasıl hesaplanıyor? İşte detaylar...
YDS/2 sınavı bugün (8 Eylül 2019) gerçekleştirildi. YDS/2 (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sınavına katılan adaylar, sınav sonrasında sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.
YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sonuçları, 1 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak.
Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.
YDS 1 2 3 NEDİR?
YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS 1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS 2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS 3) olarak geçmektedir.
British Town Şişli İngilizce Kursu, her üç sınav öncesinde de adaylara YDS Sınavına Hazırlık Kursu sunmakta sınav dönemlerinden önce eğitim takvimi ve müfredatlarını her sınav sonrası güncelleyerek yds kurslarında sınav stratejilerini, püf noktalarını ön planda tutarak eğitim vermektedir. British Town Şişli İngilizce kursu olarak sunduğumuz YDS Kursundaki eğitimimiz skor hedeflidir.
YDS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.
KAÇ PUAN GEREKİR?
– Doktora ve sanatta yeterlilik çalışmasına başvuracak adaylar için: en az 55 puan alınması gerekir.
– Doçent Adayları için: 100 üzerinden en az 65 Puan,
– Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girebilmek için en az 50 puan
– Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.
– KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, kpss puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır.
– Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir.
– Öğretim elemanı kadrosuna girilecek Üniversitede Yabancı dil kullanılıyorsa en az 80 puan