Yabancı başkan, yabancı hakem

Her maç sonu hakem hakkında görüş bildirmek adeta yemek gibi bir ihtiyaç halini aldı. Taktik veya oyundan bahseden birini duyduğumuzda, kendimizi başka bir dünyada zannediyoruz. Temmuz ayı içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı değişti. Yeni başkan, hakem hatalarının bizzat takipçisi olacağını beyan etmişti. Yedinci haftaya geldiğimizde ne değişti diye sorarsanız, sahaya atlayan bir başkan ya da yönetici olmadı. Ancak Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın yaptığı sinirli açıklamalar, tekrar yaşanmasını istemediğimiz olaylara en büyük aday gibi görünüyor. Üç büyüklerin başkanları anlık bir sükûnet içinde olabilir, ama Fenerbahçe ve Galatasaray teknik direktörleri için bunu söylemek zor.

Okan Buruk, sezon başında "Türk hakemlerine sonuna kadar güveniyoruz" demişti, ancak Kasımpaşa maçındaki penaltı pozisyonunda genç hakem için tehdit edici söylemlerde bulundu. Bu açıklamalar sonucunda disiplin kuruluna sevk edildi. Kamuoyu baskısının bir sonucu mu bilinmez! Aynı şekilde Mourinho da "Rakibim neden az sarı kart görüyor, adil hakem istiyorum" diyerek Türk ve yabancı hakem tartışmalarına dâhil olmuştu. Son maçtaki ofsayt pozisyonuyla Avrupa'nın birçok gazetesine manşet olmuştu.

Acun Ilıcalı, dün yaptığı basın toplantısında adalet istediklerini belirtti. "Bugün konuşacaklarım gri alanda değil, her şeyi net bir şekilde ortaya koyacağım. Bizim anlatacağımız somut konulara cevap verenler versinler, yoksa laf kalabalığı yapmasınlar," dedi. Hatalı olanın değişeceği bir yapıyı kıracaklarını ifade etti. Ancak başka bir açıdan bakarsak, Ryan Kent olayı ya da Sergio Oliveira gibi oyuncuların takıma verdiği zararları sorgulayan pek yok. "Yabancı hakem gelsin, Türk hakemler dinlendirilsin" söylemleri ne zaman alevlenir bilinmez, ama saha içinde ve dışında yabancı hakemler ve kulüp yöneticilerinin yabancı olması tartışmaları yakında bizi bekliyor olacak.

7. Hafta istatistikleri:

Yedinci haftaya geldiğimizde Galatasaray, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın üç puan önünde haftayı lider olarak kapattı. Eline geçen fırsatı iyi değerlendirse fark beş puan olabilirdi. Fenerbahçe bu hafta oynamazken, Beşiktaş rahat bir şekilde deplasman galibiyeti aldı. Şenol Güneş zorlansa da takımıyla üç puana merhaba dedi, ancak ilk yarı sonuna kadar işleri zor görünüyor. Takımın birbirine alışması için daha çok oynayıp kaynaşmaları gerekecek.

Kasımpaşa ve Samsunspor, bu haftanın dikkat çeken takımları oldu; geriden gelerek iyi işler çıkardılar. Arda Turan’ın Eyüpspor’u yükselişine devam ediyor, Bodrumspor ise ikinci galibiyetine ulaştı. Rizespor’un düşüşü hızla devam ediyor. Adana Demirspor ve Kayserispor galibiyetle tanışamadı ve teknik direktörlerini yolladılar. Diğer galibiyet alamayan takım Hatayspor, Rıza Çalımbay’ı göreve getirmişti. Gaziantepspor ve Rizespor’da ise teknik direktör değişiklikleri her an yaşanabilir. Antalyaspor dört maç sonra evinde mağlubiyetle tanıştı. Başakşehir ise Çağdaş Atan ile kazanmaya devam ediyor.

36 golün atıldığı, diğer haftalara göre daha heyecanlı bir hafta geride kaldı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum