Maratonda mesafeyi kapatmak
Meselemiz, “Bu açık nasıl kapatılacak?” sorusu ile ilgili…
Olimpiyatlarda gördük, bazı yarışlarda dünya rekoru saliselerle kırılıyor. Bir salise daha hızlı koştun, rakibini geçiyor, dünya rekoru kırıyorsun. 1-2 Santim yüksek atladın, dünya rekoru kırıyorsun. Saliselere ya da santimlere önem vermeyenin bu yarışlarda yeri yok.
Ne dersiniz, bizim için de zaman bu kadar değerli mi?
Ne dersiniz, İslam toplumları olarak farklı ülkelerle yarışmalı mıyız? Yoksa kim nereye giderse gitsin, bizler “Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın” modunda yaşamaya devam mı etmeliyiz? Bize dokunmaz nasıl olsa ateş?
Mesela Türkiye G-20’ler içerisinde yer alıyor. Burada yer almayı önemsiyor. 17’inci sıradaydı, 2013’ten bu yana gerilemeler yaşadı, 19’uncu sıraya düştü. G-20’ler dışına düşmek herhalde çok üzer Türkiye’yi. Mümkün olsa G-7’ler içinde olmayı isterdi kuşkusuz. Nasıl olacak o?
Bu ekonomi alanı.
Ekonomi ile birlikte bilim var, teknoloji var, insani gelişme var… Kişi başına düşen gelir insan ufkunu etkiliyor. Oralarda ne durumdayız?
Ben zamanın değerinin altını bir kere daha çizmek istiyorum.
Aslında ömür emanet bize. İnanç değerlerimiz bu bilinci oluşturur. Ama o bilincin oluşabilmesi asıl problemimiz. Saniyelerin - saliselerin kıymetini biliyor muyuz? Günün, haftanın, ayın, yılların kıymetini biliyor muyuz? 20 yıl geçmiş mesela, eğitim meselesini çözememişiz. O 20 yılı nasıl geri getireceğiz?
İlk ve orta öğretimde 18 milyon çocuğumuz – gencimiz eğitim görüyor. Diyorum ki eğitim sohbetlerinde, her derste on dakika boş geçse, çarpın 18 milyonla, nasıl bir zaman öğütülmesi çıkar ortaya?
“Hadi gelin biraz vakit öldürelim” sözcüğünün gelişi güzel kullanıldığı arkadaş ilişkilerinde hayatımızı öldüre öldüre ilerlemek varken, saniyelerin hesabı mı olur?
Osmanlı döneminde başladı açık. Asırlar geçti; kapatamadık, kapatamadık, kapatamadık.
İşin kötüsü açık büyüyor, çünkü bilimsel – teknolojik gelişmeler kısa süreler içinde müthiş bir hızla ilerliyor.
Diyor ki geleceği kurgulamaya ya da okumaya çalışanlar, İslam dünyası bu defa da zamanın dışına düşecek… Bizim coğrafyalarımızda böyle bir ihtimalin üzerinde düşünen, dertlenen var mı, ne dersiniz?
Korkularımız var, acaba zihinlerimiz küresel bir düzenin tutsağı haline mi gelecek? Çocuklarımızın geleceğinden korkuyoruz.
Biz bir şey yapsak ya. Bir küresel oyun varsa, o oyun bizi de tehdit ediyorsa, o oyunu bozacak bir hamlemiz olsa ya…
Bunların hepsi diyelim ilim – teknoloji yarışında mesafeyi kapatmakla ilgili. Nasıl kapanacak o mesafe?
Bizim değerlerimiz var kuşkusuz, insani değerlerimiz, ilahi değerlerimiz, ama onları sunmak için bile çağın araçlarını kullanmak zorunluluğu var. Zihinlere hükmedilen bir çağda, çocuklarımızın zihin – kalp dünyası nasıl korunacak? Kaldı ki, kendi değerlerimizin kendimizin kişilik inşasında ne kadar etkili olduğu da sorgulamaya değer. Ne kadar hukuk hassasiyetimiz var, ne kadar ahlaklıyız, ne kadar kul hakkı gözetiyoruz vs.
Bu durumda kendi başımızın derdine düşsek yanlış olmaz.
Türkiye bir hamle yapabilseydi, diyor insan. 20 yıl büyük imkandı, diye düşünüyor insan. Bu 20 yıl içinde en problemli alanın eğitim, kültür, gençlik, aile olmasına hayıflanıyor insan.
İçinize dert taşıdım, biliyorum. Paylaşalım ve çözümleri birlikte arayalım diye.















Kurtuluş reçetesi
Yanıtla (1) (0)Ehliyet ve liyakat sahibi muallimler,gerçek sanatçılar,dinci değil gerçek dindarlar ehliyet ve liyakat sahibi idareciler!!!elele gönül gönüle insanlığın huzuru mutluluğu,birlik ve beraberliği için
yolunuz açık olsun .
Sevgili Ahmet abi. Dünkü ricamı kırmadan net sorularla ve net ifadelerle, uzatmak için uzatmayarak harika bir yazıya imza attınız. Teşekkürler. Dertlensek de bu ülkeden başka bir ülkemiz yok, hep birlikte toparlama görev ve misyonu bizlerde.
Yanıtla (4) (5)20 yıldır dağıtan soyan soğana çeviren adaleti ve liyakati yok edeni yine ve yeniden toplamaya çağırmak öyle mi yapmayın Allah aşkına
Yanıtla (10) (2)Yanlış anlaşıldım, ben bu hükümeti değil ülkemizdeki gidişatı toparlamaktan bahsediyorum.
Yanıtla (0) (0)Sayın A.Taşgetiren, Başını örtüp eğitin almak-görmek isteyen kızlarımızın önü bizdeki dayatmacı anlayıştan dolayı daha yeni özgürlüğüne kavuştu ! Ellerine fırsat geçer-geçmez de tekrar bu magandalıkalrına ve eğiti hakkının gaspına devam edecekleri bir öğretim görevlisi bacımıza gerçekleştirilen saldırıdan belli !..Kalkınma insanlarla olur, behami bir yaşamı üzerlerinden atamamış cahillerle değil!
Yanıtla (6) (20)Sn Okur,
Yanıtla (14) (1)Belli ki sizinle farklı anlayıştayız ama başörtüsünün kızlarımız için eğitim engeli olmasına şiddetle karşıyım! Maalesef başörtüsünden dolayı kızlarımızın eğitim almasına karşı olanlar kadar belki daha tehlikeli bir güruh var; kızlarımızı nerdeyse çocukken 9 yaşında evlendirebileceğini düşünen, çalışmasına topluma karışmasını doğru bulmayan, zorunlu eğitim olmasa okula göndermeyecek bir kitle! Bunlara karşı daha uyanık olmak gerekmez mi?
Kızların eğitimi başörtüden 20 yıl aksadı. Peki. Ya, oğulların eğitimi niçin aksadı? Şimdilerde yenidoğan dişil ise herkes "kız oldu" demekte ama eril ise "oğlan oldu" deyişi giderek azalmakta.
Yanıtla (6) (0)"Dayatmacı anlayış" kızların eğitimli olmasını engelliyor. Peki. Ya "erkek" çocuğa eğitim verilmesine kim engel?
Kendini en güçlü görmesi ataerkil yapının en büyük zayıflığıdır. Kavramlara bile yansımış bu. Kendini zayıf görse eğitime ihtiyacı olduğunu fark eder. Ama o en güçlü, tek güçlü!
Yazınız tavzihe muhtaç ! Hiç anlaşılmıyor !
Yanıtla (0) (1)14:33 e. Eğitim hakkı gasp edileli yüzyıllar oldu. Eğitildiklerini sanan yeni nesillerimiz gelişmiş ülke insanıyla kıyaslandıklarında acı gerçeği görmekteler. Eğitimi, şu engelledi, bu engelledi demek doğru değil. Eğitimi düşünce sistemimiz engelledi. Hatayı kişilerde, gruplarda değil düşünce, davranış sistemlerimizde aramak lazım. PISA testleri kıza, oğlana ayrı ayrı uygulanmıyor. Ülke olarak sonuç malum! Cahillik tek bir grubun özelliği değil. Sistemin özelliği.
Yanıtla (2) (0)Başartüsü yasağı kalktı ama tesettür kalmadı....
Yanıtla (1) (0)Tavzih yerine "izah" daha mı uygun acaba? Dil kuralı çok kaldırmayan bir alan...
Yanıtla (0) (0)"Ümitvar olunuz. Şu istikbal inkılâbı içinde, en yüksek gür sada İslâmın sadası olacaktır!"bsaid nursi.
Yanıtla (1) (1)Zaman mevsimler gibi veya girdap gibi akar. 2 bin sene sonra dirilen yahudi ve 8 yüzyıl sonra dirilen Avrupa' ya bak!
Müslümanlar için kurtuluş kalmamıştır. Kurtuluş kıyamettir artık
Yanıtla (0) (1)G20 den çıkalım G30 G40 a düşelim ama ahlaken G7 olalım. Erdem, fazilet nedir öğretelim çocuklarımıza. Vatandaslik bilinci, kul hakkı bilinci verelim. Bak bakalım nasıl uçuyoruz o zaman.
Yanıtla (9) (4)Bizim mütevaziliği ile dünyaya örnek olan liderlerimiz(merkel gibi) olsaydi. Keşke kul hakkıni düşünen yöneticilerimiz olsaydı. Biz dünyaya teknoloji değilde ahlak ihraç edebilseydik. paramız olmasaydi da ahlaken örnek bir toplum olsaydık. Deselerdi Devlet başkani bir gece konduda oturuyor. suyunu tulumbadan çıkarıyor. sobalik odununu kendi kırıyor ama aldıgi maaşı üniversiye ögrencilerine burs olarak veriyordu Geldiğinde bir yüzügu vardı onuda ilk gün bozdurup bir hastaya ilaç aldı.
Yanıtla (8) (1)Üstadım sen , beni tarif etmişsin
Yanıtla (1) (0)Okur kardeşim, o saydığın hasletleri G20'deyken başaramayan insanlar 30'da, 40'da nasıl başaracaklar.
Yanıtla (1) (0)G20 seviyesinin bir ferdi olarak meselenin kalkinamamislik ve egitimsizlk sonucu olduğunu anlayamadiysaniz daha düşük gelişmişlik seviyesiyle en üst seviyede insanı nasıl yetistireceksiniz?
Hocam Osmanlı döneminde başladı açık asırlar geçti , kapatamadık kapatamadık kapatamadık , diyorsunuz , sanki neden kapatamadığımızı bilmiyormuş gibi , biliyorsunuzda dile getirmiyorsunuz ,Hz Muhammed’in vefatı ve sonrası , Cemel vakıası , sıffin savaşı muaviyenin devlet yönetimini ele geçirmesi Hz Hasan’ın Hz Hüseyin’in şehadetleri , mezheplerin ortaya çıkması , nizamiye medreselerinde dinin siyasallaşması , ve Yavuz’un Türkmenleri sünnileştirme hareketi 2 Mahmud’un bunu devam ettirmesi ve Akp
Yanıtla (0) (0)Yukarıdaki satırlarda içimiz yandı be hocam... Bize (birilerine) emanet verilip boşa savrulan 20 yıl....
Yanıtla (1) (0)Dert çok ve de çoğaldı. Yozlaşma ve dünyevileşme hastalığı bizi ne hallere getırdı. Örnek olmamız gereken yerde neler yaşıyoruz. Hukuk sistemımız, eğitim sistemimiz, sanayı ve hayatımızın her alanında gerı kaldık, bu gidişle de daha çok geri kalacağız. Hem toplum, hemde bireysel olarak çalışmıyoruz, çalışsak bile ciddi gayretlerımız yok. Daha çok lüks bir hayat ve israfın her çeşidini yaparak ideal bir birey ve toplumun oluşması zor. Zorlukları göğüsliyecek bir eğitim ve öğretimimiz malesef yok.
Yanıtla (0) (0)Hemde kaç tur farkla ilerliyorlar.Ahmet
Yanıtla (0) (0)hocam,kalkınma gösterdiğiniz hedeflere
varmakla olur.Eğitime(zeki çocuklara)bi
lime,teknolojiye ne kadar önem veriyoruz
Gençleri ne kadar adabda ediyoruz
84 milyon,5 mütahitten çoktur.
Sayın Taşgetiren 8 asırdır içtihat kapısı kapalı. Biz bu zelil duruma bir günde gelmedik.
Yanıtla (3) (0)At bir omuz belki açılır! Açınca da içeriye dikkatlice bak bakalım, bizim eğitim sorunlarını çözecek ne gibi politikalar varmış!
Yanıtla (0) (0)Milli mücadele derneği üyeleri çözsün sorunları
Yanıtla (0) (1)Başörtülü ve cübbeli gençler okudu.Diyanete yerleştiler.Hatta fetva verdiler;midye salyangoz vs haramdır.Yakinda denizden çıkı karada yolsuzluk hırsızlık torpil de haram derler.Din içinizdeki insanlığı ahlaki kulluğu ortaya çıkarmıyorsa sizde bir sorun var demek.Hayrettin karaman a da duyrulur.Yolsuzluga caiz demişti şimdi cehennemliktir diye yazı yazmış.Darisi diyanetin basina
Yanıtla (2) (1)kunduzluk sonradan kazanılan bir haslet değil.içinde varsa hemen ortaya çıkar.
Yanıtla (0) (1)bu sorunları sıralayanlara;
kunduzluk yapmamak lazım.
biz islah edicileriz deyip,yeryüzünü ifsat edenlerle aynı yemeğe kaşık salmamak lazım.
sipariş üzerine imalat yapmamak lazım
kunduzlarla pusucularla zalimlerle horona girmemek lazım.
20 seneye bakıp,yanı başında oturan bir melek beklememek lazım.
zehrimizi akıtacak bir alan bulmak için sağa sola saldırmamak lazım.içinize dert taşıdım biliyorum.hayıflanıyor
Her şeyden önce kimliğimizi bize geri vereceksiniz. Biz bu coğrafyanın evlatlarıyız. Bizim atalarımız içerisinde nasıl bizleri işgal eden moğollar varsa biz de Bizans kanı da var, hitit kanı da var. Biz orta asyanın sığır çobanları değiliz. Yapmaya çalıştığınız, bizansın köklerimizde olduğu ortaya çıkarsa tekrar hristiyan oluruz diye korkmaktan ibaret. Bırakın İslamiyetin kıymetini bilmeyenler tekrar hristiyan olsunlar ne olacak ama bize geçmişimizi verin ki; değerimizi bilelim.
Yanıtla (0) (2)17nci yüzyıldan itibaren insanlık tarihte örnegi hiç olmayan, yeni bir hayat tarzına ve yaşama biçimine geçiş yaptı. adına modernite denilen bu hayat tarzı tüm dünyayı etkisi altına almıştır. üretim-tüketim ve sürekli büyüme üzerine kuruludur. yapı taşları doğa bilgisidir. din artık başat konumda değildir. bunu başaramayan toplumlar geri kalacaklardır. bunu ancak ulus devletler başarabilir. olumsuz örnek Afganistan'dir.
Yanıtla (4) (0)Bir örnek: Yaşadığım ilde en yüksek sınav puanıyla öğrenci alan başarılı bir Anadolu Lisesi bir günde "niteliksiz" hale getirildi. Yani sınavsız öğrenci almaya başladı. 140 kapasiteli 9. sınıfına sonraki yıl 260 öğrenciyi sınavsız aldı. Ondan sonra öğrenci ve öğretmen kalitesini düşünün! Öte yanda; oldukça başarısız bir İmam Hatip lisesini bir günde "nitelikli" yaptılar. Yani, sınavla öğrenci almaya başladı. Sonuç; her iki okul da başarısız.
Yanıtla (11) (1)İnsan hamlesini yok eden ülke gelişir mi?
Laiklik dogru cevabi vermekte. Kadin ile erkekleri bu ülkede, e$it haklara sahip yurtta$lar olarak görmediginizden, " ortak degerlerimiz .." martavalina siginmaktasiniz. Ve kadin cinayetleri son 10 yilda patladi. Ayda ortalama 35 kadin! Genc, hamile, mehkeme karari ile ayrilmi$ hic farketmiyior. NE, Kiskanclik! Ne, tecavüz sonrasi cinayet. Elbette, E$it degerde görülmeyen insan öldürlübilirde, yakilabilir de. I$TE TALIBAN orda, ne yaptigini unuttunmu, SAGIRMISIN.. Tabiiki cehaltten degil mi?
Yanıtla (0) (0)hüseyin adıyamansevgili hocam bize İskandinav ülkeleri modeli gösteriyor ki bu eğitim işi de öncelikli olarak tüm kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasiye kurumsallaşmaya ve buna bağlı olarak da ehliyet ve liyakata bağlıdır vesselam.
Yanıtla (1) (0)Cemal bey: İçtihat kapısı açık olsaydı ne edecktun?Uzaya gitinda tutanmi oldu?Hangi konularda önünün tıkandı?neye cevap bulamadın?
Yanıtla (3) (0)eğitim ve üretim...
Yanıtla (0) (0)Sn Ta$getiren hep kulaginin üstüne yatar..Cevabi bilinen sorulari sorup havaya islik caliyor!
Yanıtla (4) (1)Her 4 ayda yeni ekonomi paketleri acan damat, af dedi, kayboldu. 2011 de GSYH 2 trilyon uman Erdogan orda. KESK`e zam %5 ve 7 Enflasyon ise %35!
Egitim mi? 2020 YKS sonuclari: Mate, 24 soruya 5,9 cevap, Fizik, 14 soru 1,4 cevap, Felsefe,12 soru 1,8 cevap,Türk D Edeb 24 soru 5,9 cevap! PISA,2018 de Fen Bil de 72 ülke icinde TR Fen Bil 52. Mate 49. Okuma 50. sirada. Her$eyi size anlatmak zorundamiyiz!
Bizim Anadolu insanı dini bilgi noktasında çok fazla malumata sahip değildi: Ancak 32 farz ve elem tereden aşağısı; ancak Allah ile arası/ hukuku düzgündü. Şimdi ise, bilgi çok ama ihsan ve yakin yok.
Yanıtla (3) (0)Ben üniversite öğrencisi olarak, hocamızın gözetiminde MEB şuralarına katılacağımızı öğrendiğimde çok sevinmiş ve sihirli değneklerimizle oraya gidip her şeyi düzelteceğimize inanmıştım. Hazırlık olması için eski şura kararlarını verdi hocam elimize, incelediğimde gördüm ki, eğitimin doğru yapılandırılması konusunda söylenmedik söz bırakılmamış. Orada yazılanları dünya çapında özümsemiş, içselleştirmiş, düşünen ve düşündüklerini aksiyon hale getirebilen kafrolarınız yoksa, ne yapsanız boş..
Yanıtla (6) (0)Islam maraton falan kosamaz, ayagi biat ve takiyye prangalariyla bagli.
Yanıtla (11) (1)k.okuru.;200.yıllık bozulmuş bir egitim sistemini
Yanıtla (1) (0)20,yılda düzeltilesini beklemek!-Çörüz üretmeyip
hep yermek,her gelen şah sa göre sistemi düzelt-
me çabası! her öğrenci den Allame cihan olmasını beklemek.Ülke ihtiyaçlarına göre sistem.kuramamak.Atamaları istemezcülerin keyfine göre istemek.Okullardan ajanları temizlemek,1940 yılların egitim andlaşmalarını
,ptal edebilmek.laik-antilaik tartışmasının sonuçları,ihtilaller.Yabancı hayranlıkları,%90 la da
gelseniz kafasındaki Rektörler,Daha il
"20 yıl büyük imkandı....." Davası riyaset,servet,makam gibi dünyevî ve süflî olanlardan beklenmemesi gerekeni beklemek ve hayal kırıklığı yaşamak kimin yanılgısı? Sonu baştan belli olanı görememek basiretsizlik. Gerçek Müslüman basiret ve firaset sahibi olmalı ve bunu kazanmanın derdine düşmeli ki,aldanmasın,yanılmasın.
Yanıtla (1) (0)Yorumlar hep gündelik yazarın yazısıda gündelik konu yüzyılların sorunu , toplum kendi içinde birlik olmadığı sürece hedefe birlikte kosmadigi müddetçe farkları ayrılmak için değil gelişmek için kullanırsak duzeliriz.
Yanıtla (0) (0)Aslında hiçbir şey yapılmıyor değil. Ancak yapılan işlerde ciddi bir koordinasyon eksikliği var. 200 senedir Avrupa'ya talebe yolluyoruz. Kendi imkanıyla gidenler daha da fazla. Bu kadar talebenin bir kısmı yurda geri de dönüyor. Döndüklerinde bir şekilde sistemin parçası olmaya razı olmak durumunda kalıyorlar. Japonlar da seneler önce Almanya'ya v.s okumaya talebe gönderdiler. Sonra kendi okullarında seviye yükselince ihtiyaç azaldı Avrupa'ya talebe gitmez oldu oradan. Biz bunu başaramıyoruz.
Yanıtla (2) (0)Sorun yok sayın Taşgetiren. Biz de onlara sloganda, cehalette, hamasette tur bindirip kendimizi tatmin ediyoruz. Her türlü mutluyuz yani.
Yanıtla (12) (2)Yirmi yildir baskalarinin dumen suyundan gidip ulkeyi bu hale getirdik.insaata ayrilan emek ve sermaye baska alanlara harcansaydi ulke ucmustu.nerde bunu yapacak metoda sahip yonetim.islamcilar bile ibanci olduktan sonra bu isin sonu yok..
Yanıtla (7) (0)Eğitim ve ekonomide başarısız olduğumuz kesin.Peki 19 yıldır ülkeyi aralıksız yöneten,dünyaya meydan okuyanların vebali yok mu?
Yanıtla (11) (4)Öyle pardon olmadı demeyle AKP bu vebaldan kurtulamaz.
Eyyy!.
Yanıtla (5) (0)Amerika, Avrupa vs.
Bu eyy'lerin toplumuza maddi ve manevi açıdan yüklediği külfeti ileride birileri hesaplayacaktır!..
Yazinizin her satirina katiliyorum. Ama sunu da unutmayin mesafeyi kapatmaya calisan herkezi tekme tokat kovdular bu memleketten. Ve herkez oradaydi. Simdi ancak böyle yazilarla avunmaya calsabiliriz. Malesef giden gelmeyecek ve biz pismanligimizla kalacagiz basbasa. Günahimiz cok... Yazik...
Yanıtla (3) (0)mesafe nasıl kapanır. yükselme devrini yaşatacak liderlerin arka arkaya gelmesiyle olur. kalkınmayı liderler yapar. lidersiz olmaz. münafık ve çıkarcı çevresi olan liderler yükselmeyi başlatamaz.
Yanıtla (5) (0)Hayatta en hakiki mürşit ilimdir bilimdir akıldır tecrübi bilgidir vesselam.
Yanıtla (6) (1)Dinsel toplumlarda Kadın'ın adı yok.Kadınlar mal olarak kabul edilirler ve hediye, ganimet olarak mübadele edilirler ve eşlerine nispet edilirler.. Böyle bir toplumda gelişme olur mu? İnsaniyet olur mu?
Bir insan minimum 30 yılda yetişiyor. Ona göre adımlarımızı atmamız gerekiyor. 3milyon genç üniversite sınavına giriyor. Bunun senelik ancak 100binini alabilirsiniz. Çok fazlamız var. Yazık bu gençlere diğerlerini mesleğe yönlendirmemiz lazım.
Yanıtla (3) (0)Mesafe nasıl kapanır? Tasarruf edip cömert olarak. Hem tasarruf hem cömertlik nasıl olacak?!
Yanıtla (3) (0)Bilgiyi, tecrübeyi tasarruf edip cömertçe etrafımıza vereceğiz. Parayı tasarruf edip cömertçe üretim için harcayacağız.
Tüm bunları yapmanın ön şartı; sevgiyi ve saygıyı tasarruf edip çoğaltacağız ve etrafımıza cömertçe sunacağız.
Ne yapıyoruz? Bilgi ve tecrübe bende kalsın diyerek cimri davranıyoruz. Parayı tasarruf etmeyip elimize her geçeni lazım olmayan tüketime harcıyoruz. Ya sevgi, ya saygı?
Dertlenelim tabi ki. Asıl fırsat 2003-1923: 80 yıl ne yaptığımız ne ile meşgül olduğumuz TC tarihi 2002 den başlamamıştır insaflı olun adil olun nankör olmayın doların kuru faizlerin oranı cumhurbaşkanın iki dudağı arasında bir konu değildir ekonomik bir durumdur ne kadar çalışır üretir malın para eder tercih edilirsen o kadar güçlüsündür bu kadar basit Erbakan ağır sanayi yatırımları yapalım derken motor üretelim derken bunu kastediyordu siz 2023 olmuş neredeyse kıyamet kopacak uyan da balığ….
Yanıtla (4) (12)Yazar değerden bahsetmiş.
Yanıtla (3) (0)Rastgele seçeyim: Bir tanesi adaletli olmak olabilir mi? Bir tanesi yardımseverlik olabilir mi? Bir tanesi affedicilik olabilir mi? Bir tanesi bilgili olmak olabilir mi? Bir tanesi sabırlı olmak olabilir mi?
40 yıl beraber olumlu vakit geçirmiş komşular bir kişinin sözüyle birden bire düşman olabilir mi? Adaleti, yardımı, affı, bilgiyi, sabrı bir kenara bırakarak 40 yıllık komşusunu düşman ilan edenin değerleri var mıdır? Yoktur. Peki, bu değerler nasıl yok oldu?
"Bizim değerlerimiz var kuşkusuz, insani değerlerimiz, ilahi değerlerimiz, ..."
Yanıtla (4) (0)"Biz"in anlamı muğlak. "Biz"in kapsamına kimler girer? "Biz"in anlamı T.C. Devleti vatandaşları ise; bizim değerlerimiz yok. Değerlerimizin olmadığı gerçeği apaçık. Herkesin farklı doğruları var. Ama bu doğrular çarpışınca, ortaya bir değer çıkmıyor, var olan değerler de parçalanıyor. Müşterek tek bir değerimiz dahi yok. Bu gerçek her olayda sırıtıyor. Değerleri olmayan millet yıkılmaya adaydır.
sayın yazar, yazdıklarınızı okuyunca kendim yazmış gibi oldum. ben ve benim gibilerin de derdini yazarak derde ortak oldunuz. çok güzel dertleştik. kaleminize sağlık.
Yanıtla (1) (0)Kurtuluş savaşı fakir bir toplumu ayrımdan birlik ve beraberliği ile kazanılmışsa bu kalkınma neden olmasın insanlar arasında ayrımdan faydalanmak isteyen siyasetçiler takoz olmazsa tabiki
Yanıtla (5) (0)Eylemler düşüncelerin ürünüdür. Eylemlerde sorun varsa düşünceler sorunlu demektir. Düşünce, ufuk, vizyon devrimi yapmamız gerekiyor. Düşünce taşlarımız düzgün döşenirse düzgün gideceğiz.
Yanıtla (3) (0)Kisi basina dusen gelir ulkenin parasi nufus sayisina bolunerek bulunuyor. Siradan insanlar icin hicbir sey ifade etmiyor. Diyelim kisi basina dusen gelir 8 bin dolar. Nerde benim 8 bin dolarim? Cevabi kendim vereyim baskalarinin hakini yiyen uc bes zenginin cebinde.
Yanıtla (9) (0)Kisi basina dusen gelir onemli degildir, o butunun nasil hakca dagildigi onemlidir. Kisi basina dusen gelir ulkenin maddi durumunu ifade eder ama o maddiyat birkac kisinin elinde toplanmis geri kalan milyonlar da sefalet icinde olabilir. Nihayetinde islam ulkelerinde olan budur. Ulke ve yonetenler zengin, kisibasina dusen gelir yuksek gorununur ama halkin elinde kisibasina sifir vardir.
Yanıtla (9) (0)Daha kotusu bu 20 yilda egittimiz genclerin zamani gelmedi daha. En az 15 yil daha dipden gidecegiz.
Yanıtla (3) (0)1923-1938 doneminin 2021 versiyonuna siddetle ihtiyacimiz var. 1938-1946 arasinda yapilan hatalari bir daha yapamayiz artik.
Yanıtla (5) (1)Dinimizin yakasini birakin artik, birey nasil yasamak istiyorsa yasamalidir.
Bizim inadimiz batılılar tekerleği yuvarlak yapmış o zaman biz dortkose yapalım inadı halbuki bir işi kim doğru yapıyorsa onu örnek alıp daha iyisini yapmak muasır (cagdas) medeniyete ulaşmak için ve geçmek için şart, . Doğu batı farketmez . Din kültür bahane tembellik şahane. Yüzlerce yıl tekkeyi bekleyip çorbayı icmislerin torunlarıyiz disipline hiç gelemedik Hala Ali nin kulahi Veli ye Veli nin ki Ali ye üretim yok.
Yanıtla (10) (0)Boşa geçen bin yılın yanında yirmi yılın lafı mı olur. Müslümanlar neden ilim ve teknoloji yarışında geri kalmış? Hep din düşünmekten. Kafada devamlı din olursa, akıl „dini kurtaracağız“ ve „dinden çıkmayacağız“ gibi içinden çıkılması zor ve dar bir kalıba sıkışmıssa, diger şeylere ayıracak ne yer kalır, ne de kurtarılacak bir dine yetecek ömür. Israrla din düşündükce, nice yirmi yıllar daha havanda su döveriz.
Yanıtla (5) (1)"Acaba zihinlerimiz küresel bir düzenin tutsağı haline mi gelecek?"Evet,zihinlerimiz,Kuresel bir sistemin paradigma sinin tutsagi halinegeldi.Kü resel sistem bizlere,kendi paradigmasini,o kadar ustaca benimsettiki,biz kendi paradigmamizi iştiyakla reddederek,kuresel sistemin paradigmasina yapistik. Zihinlerimiz bu paradigmaya gore sekillendiginden,bir batili gibi düşunup,bir batili gibi yasiyoruz.Adimiz Müslü man olsa da;zihnimiz materyalistce çalişiyor.Artik bizler birer Mankurt olduk.
Yanıtla (3) (2)İmam-hatip diye başımızın etini yediniz. 20 senedeki eğitim hamleniz her yere imam hatip açmak oldu. Ama maratonda tur bindirdiler sonuçta. Atatürk’ün 1923 ile 1938 arasına sığdırdıklarını düşününçe, Erdoğan’ın 20 seneyi nasıl harcadığı ortada.
Yanıtla (26) (6)Önce modernite ile kavga etmeyi bırakmamız lazım. kendimize ait bir sistem kurma hayalinden vaz geçip mevcut sistem içerisinde aktör olma çabasında olmalıyız. mümin-kafir ilkelliğine son verip eşit insan anlayışını kabul etmeliyiz. eğitimin birliği ilkesine geri dönerek iki tip insan üretimine son vermeliyiz. hepsinden önemlisi fizik alanla metafizik alanı karıştırıp her şeyi kutsala bogmamalıyız.
Yanıtla (34) (0)"Acik", Islam'in basindan beri var. Ilk 2-3 yuzyildaki yagmaya dayali zenginlik ve ustunlugu yapisal zannetmek buyuk yanilgi.
Yanıtla (9) (10)Sayin yazar, once tek adam rejiminden kurtulalim. Var misiniz? Bunu yapmadan cozum aramak vakit kaybi olur.
Yanıtla (24) (2)