Evdeki bulgur

Muhafazakar camiada içinde tanınmış hocaların değerlendirmesinin de yer aldığı bir WhatsApp mesajı dolaşıyor. “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım.”

Malum bu bir halk deyimi. “Evdeki bulgur” artık yetinilmeyen, belki küçümseneni, “Dimyat’a pirince gitmek” ise “daha iyisi”ni bulma arayışını ifade ediyor. Halkın kadim bilgeliği ise bu arayışa mesafeli durulması gerektiğini, işin içinde Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma riski bulunduğunu hatırlatıyor.

Bu özdeyişin şimdilerde muhafazakar camiada dolaşıma girmesinin sebebi, tahmin edileceği gibi siyaseten kafası karışanları uyarmakla ilgili.

İçinde tanınmış hocalarımızın da bulunduğu, diyelim -aksakal- bir çevre, insanların iktidar konusunda daha sorgulayıcı hale geldiğini, yeni arayışlara girdiğini, bunun da iktidarı kaybetme riskini ortaya çıkardığını düşünüyor, seslerinin etkili olacağına inandıkları insanlara “işin içinde evdeki bulguru kaybetme riski var” ikazında bulunuyor. Yani kazanımları kaybetme riski.

Daha önce de yazdım, bu bir “Ya giderse” ve hemen peşinden gelen “Ya gelirse” kaygısıdır. “Ya giderse”den kasıt Ak Parti iktidarının gitmesi, “Ya gelirse”den kasıt ise CHP’li bir ittifakın gelmesidir.

Muhafazakar camianın bu kaygılarını yabana atma eğiliminde değilim. Ak Parti iktidarı ile en azından özgürlükler alanındaki kazanımlar hayati değerdedir, CHP’li bir iktidarın ise Kılıçdaroğlu ile gelişen bütün değişim görüntülerine rağmen en azından belirsizliklerinden doğan, en azından değişimin yeterince içselleştirilip içselleştirilmediği sorusundan doğan kaygıların dikkate alınması gerektiğini düşünürüm.

Ancak ben, bu “evdeki bulgur” meselesine yeniden bakılması gerektiğini de ifade etme gereği duyarım.

Bu mesajı benimle de paylaşan dostum, muhtemel ki iktidara yönelik eleştirel duruşumdan dolayı beni de uyarma gereğiyle hareket etmiştir.

Ne diyoruz:

Bu iktidar evet muhafazakar görünüyor ama bizzat muhafazakarlığa, samimi dindarlığa da bir bedel ödetiyor. Tüm yanlışları insanların İslam’la ilişkilerine aşındırıcı etki yapıyor. Özellikle genç nesillerin iktidarın yanlışlıklarına bakıp “İslam buysa” gibi çıkarımlarda bulunması ülkenin geleceği adına kaygı veriyor. Adaletsizlikler var, oysa muhafazakar düşüncenin olmazsa olmazı adaletsizlikten kaçınmaktır. Yolsuzluklar var, iktidar eliyle zenginleştirmeler var, bunun yanında yaygın bir yoksullaşma var, bürokraside yaygın adam kayırma var, toplumun belli kesimlerine yönelik dışlama var, siyasi çıkar için sürdürülen kamplaştırma politikası var, var, var… Bunlar çoğaldıkça, dindar – muhafazakar çizgi, taşınamayacak bir bagaj altına giriyor.

Bunlara “yanlış” demek, bunların düzelmesi lazım demek, bir noktada iktidarı yıpratır mı, yıpratır, insanlarda yeni arayış eğilimi geliştirir mi geliştirir.

Bu o kaygılı çevreye göre “Evdeki bulgur”u bırakıp “Dimyata pirince gitmek” demek, oysa uyarı “Dimyat’ta pirinç bulunmayabilir” demek istiyor. “Orada evdeki bulguru kaybettiğinize de yanabilirsiniz” ikazı da peşinden geliyor.

Bu halk hikmetini bütünüyle yabana atıyor değilim. Orada yadırgadığım şey, varılan sonucun zımnen “O zaman evdeki bulgura razı olmak gerekiyor!” olmasıdır.

Yukarda iktidarın icraatına ilişkin sıralananlar ne olacak o zaman?

Bunlar evdeki bulgurun kurtlanmış, böceklenmiş, karakteri bozulmuş olması anlamına geliyorsa, insanlar ondan yapılacak yemekten hoşnut değillerse, üstelik bu sebeple, bundan böyle “Bulgur”dan bahsetmek bile insanlarda alerji uyandırmaya başlıyorsa…. Ne olacak?

Bir Hocaefendi bana “Zulüm var ama…” diye başlayan cümleler kurmuştu ben yaşanan haksızlıkları anlattığımda. Hocaefendi zulmün farkında idi, çünkü ona da onlarca zulüm hikayesi ulaşıyordu “Ama iktidar bizim iktidarımızdı, onun için susmak, katlanmak gerekiyordu…. Hem uyarınca sonuç alınabilir miydi ki, yöneticimizin karakteri biliniyordu vs…”

Problem şu bana göre: Bizde aşağıdan yukarıya denetleme geleneği oluşmuş değil. Hep söylüyorum, o Halife Ömer’i ikaz eden kişi, üzerindeki elbisenin kumaşını sorgulayan kişi, o kadın haklarına dokunduğunda “Sen Kuran’da Allah’ın verdiği hakkı nasıl kısıtlarsın” diye çıkışan kadının dirayeti… Nerede onlar? Hikayeden mi ibaret? Birkaç hoca, birkaç alim, birkaç şeyh çıkıp, “Şunlar şunlar yanlış gidiyor” diyebilseydi, muhafazakar camia adına, İslam’ın tüm görünülürlüğü, siyasi alandaki bir kısmı çarpık, bir kısmı problemli manzaralardan ibaret olmazdı.

Evdeki bulgura razı olalım?” Yooo olmayalım, o bulgur kurtlandı çünkü, böceklendi, mayası değişti… En azından bunu söyleyelim. Ki bulgurun kurtlardan, böceklerden temizlenmesi mümkünse, mayasının düzelmesi mümkünse o yapılsın.

Sorayım hocalarımıza: Evdeki bulgurun böcekli halinden sizlere yemek yapılsa onu yer miydiniz?

YORUMLAR (420)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
420 Yorum
  • Alirıza Vakkasoğlu / 08 Ekim 2021 10:45

    Ak parti gökten zenbille inmedi. Kadrolar,partiye yakın insanlar, partiyele iş tutanalar, vs vs eleştridiğiniz herkes bu milletin içinden çıktı. Diyelim ki hepsi muhafazakar camianın içinden çıktı ve dediğiniz gibi kurtlandılar. Sizde bu muhafazakar camiadansınız. O zaman sizde kurtlu bulgursnuz.. bize kurtlu bulgur diyerek kendinizi dışarda tutuyorsunuz, değiştiniz de biz mi bilmiyoruz?

    Yanıtla (0) (0)
  • a.koç / 28 Eylül 2021 12:05

    müthiş 1 yazı

    Yanıtla (0) (0)
  • Mahmut İkinci / 28 Eylül 2021 01:24

    Tebrik ederim güzel yazı olmuş. Yorumlarda kuduranlar da var, hala "gaz yağı alamıyorduk" yazan ve dünyayı kendi yaşadığı mahalle kadar sanan dinazorlar da. Kurtlanmış bulgur yemek isteyene afiyet olsun. Ziyade olsun.

    Yanıtla (0) (0)
  • Fatih sancar / 28 Eylül 2021 00:57

    İstanbulun çehresini değiştirip yaşanmaz kılan piriç kurtlanmış diktatör diyenler onun idaresindeki belediye personeli ağzına geleni söyleyebilen personelin facesini tivitini takip edileceği tehditi ile belediye çalışanlarının en ufak eleştisini iş akdi feshi şartını kabul edildiği evrak imzalatıp ağızlarına kilit vuran pirinç kurtlanmadı lağım suyu katıldı. Onun için bulguru temizleyıp ona razı olmak insan kalabilmenin. Olmazsa olmasıdır.

    Yanıtla (0) (0)
  • Fatih sancar / 28 Eylül 2021 00:48

    Evet Hocam evdeki bulgurun kurtlanmasını kabül etmek islam ahlakınada uygun değil.

    Bulguru bozan şartlar olgular derha temizlenmeli. Ancak dimyatdaki pirinç öyle kutlanmışki pirinçden çok içinde kurt olduğu aşikar. Namus sözü verip kıyım yapan chp İBB burda. İsraf var deyip içki şişesi açma parası3000 tll, yanında ki yemek için 6 bintl ödeyen, partizanlık yapılıyor deyip 25 yıllık belediye personel sayısını 2,5 yılda 80 binden 125 bine çıkarı 45 bin partili elaman dolduran vaadlerini birisini

    Yanıtla (0) (0)
  • ALİ TAŞDAN / 27 Eylül 2021 23:36

    Ahmet Bey şayet Hz Osman devrinde yaşasaydınız ''Bu adam her yere kendi akrabalarını tayin ediyor, hep kendi aşiretinin ikbalini düşünüyor. Nerde adalet?Adalet böyle mi olur?''

    Ahmet Bey şayet Hz Ali devrinde yaşasaydınız '' Bu adam hafızları kesti, Müslümanlar arasına nifak soktu, Osmanın katillerini de bulmadı zaten bulmak da istemiyor çünkü hep halife olmak istiyordu Osman varken halife olamadı, Osmanın gitmesiyle ancak halife olabilirdi işte oldu. '' DEMİYECEĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ?FERASET

    Yanıtla (0) (0)
  • Ahmet Emiroglu / 25 Eylül 2021 06:48

    Dilinize sağlık. Söylenecek dõz bıtskmsmişın. Hayırlıgünler afiyetler diliyorum.

    Yanıtla (0) (0)
  • Emrullah / 23 Eylül 2021 18:00

    Asr-ı saadet dönemiyle, bu zamanı kıyaslamak, veciz söz diye bulgurdan olmak demek kadar saçmalık. Siz ne kadar dürüstseniz ,yöneticilerde o kadar dürüst olurlar. Sizden muhafazakar yazar olursa, kılıçdaroğluda da cumhurbaşkanı olur.

    Yanıtla (0) (0)
  • Esra / 23 Eylül 2021 15:20

    Sönmez kardeş biraz yavaş

    Yanıtla (0) (0)
  • m.yolal / 23 Eylül 2021 11:36

    birkaç örnek vereceğim,İslami anlamak , Yunanistan in bir millî futbol maçında Patrige Yunanistan takımına dua etmesi için gazeteciler mikrofon uzattı patrik reddetdi doğrusu da bu Allah'ın vasfına aykırı olurdu dua etse,şimdi biz müslümanlar neyapiyoruz fütursuzca Allah 'dan memur sınavı, üni.sinavi yok futbol maçında da kendi lehimize Allah'ın bizi kayirmasini istiyoruz,Bu haşa Allah'ın vasfına aykırı şirk olmuyormu,hatda okul önünde elimizde Kur'an okuyoruz kendi çocuğumuzun başarısı için

    Yanıtla (0) (0)
  • Kadere bak.. / 23 Eylül 2021 09:11

    Kurt kim nasıl boceklenmis kim bozulmus kısaca kimler kimlerle beraber..

    Yanıtla (0) (0)
  • Mehmet Emin öktem / 21 Eylül 2021 07:31

    Batmakta olan osmanlıyı 33 yı ayakta tutan Cennet mekan Abdül Hamid Han'ın idare şelininden memnun olmayıp kahren Mısır'a gidip güya Abdül Hamid'i terbiye etmek iteyen Mehmet Akif ancak koskoca devlet gidince uyanabildi.Allah korusun sende bulgurdan bahsederken kuru ekmekden de olmayalım. Hem Mehmet Akif'i şimdilerde yere göğe sığdıramıyoruz da takdiri ilahi nedir nedir bilinmez ölümünde sokakda birkac gencin sokak ortasında görüp sessiz sedasız defni sizcede m

    Yanıtla (25) (98)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 09:02

    Bu doğru değil. Çarpıtıyorsunuz. Mehmet Akif merhum Abdülhamit istindadına karşıydı ve hep öyle kaldı. Asla pişman olmadı. Zaten imparatorluğun sonunu getiren de istibdattı, şahsilikti. Kaldı ki bugün ile o dönemin de alakası yoktur. İnşalllah yoktur!

    Yanıtla (78) (10)
  • Hasan yılmaz / 21 Eylül 2021 10:42

    Semerci şiiri tamamen bir pişmanlık belirtisi diyen edebiyatçılar fazla. Birde Ekmeleddin İhsanoğlu anlatmıştı. Babasına merhum Akifin etraflıca bir Abdülhamid Han risalesi yazacağını söylemiş, fakat ömrü vefa etmemiş diye.

    Yanıtla (2) (18)
  • Kösem İmam / 23 Eylül 2021 20:56

    Aynen. Kösem İmam'dan bir bölüm: Gölgesinden bile korkup bağıran bir ödlek,
    Otuz üç yıl bizi korkuttu “Şerîat!” diyerek.
    Vahdetî muhlisiniz , elde asâ çıktı herif,
    Bir alay zabiti kestirdi. Sebep: “Şer’-i Şerîf!”

    Yanıtla (1) (0)
  • Fatih / 21 Eylül 2021 09:08

    Keşke tarih dizileri izlemek yerine tarih kitapları okusaydınız.

    Yanıtla (39) (3)
  • Aydın KOÇAK / 22 Eylül 2021 19:23

    Ele verme talkını önce sen oku

    Yanıtla (1) (2)
  • Düzgün bey / 21 Eylül 2021 10:29

    Ne tarihi biliyorsun,ne Abdülhamid i ne de Akif i...

    Yanıtla (26) (3)
  • Emin / 21 Eylül 2021 13:21

    Maalesef kardeşim nankörlük almış başını gidiyor. Zamanında Reis tarafından dışişleri,başbakan gibi görevleri alıpta birgün bu davaya ihanet edersem yüzüme tükürün deyip savruldukları mecralara bakın. Stratejik derinlik uzmanı Robiski olayı,Suriye olayı, Rus uçağı düşürme olayında açtırdığı derinliklerde hala da batmaktayız. Okyanus tüm pisliklerini zamanla kıyiya vuruyormuş.

    Yanıtla (14) (26)
  • Sönmez / 21 Eylül 2021 15:03

    Sen kimsin ki gerçek mü'min Mehmet Akif'e laf ediyorsun. Büyük şair, edip, milli mücadele kahramanı, pehlivan, baytar.... Mehmet Akif'e kötü söz söyleyenin içi kapkaradır. Abdülhamit'e söylendiyse haketmiştir çünkü bizzat o zamanı yaşadı. Osmanlı vatanının üçte birini o dönemde kaybetti.

    Yanıtla (21) (4)
  • tarafsız / 21 Eylül 2021 15:19

    Ne kadar Abdülhamit i tanıyor ve hemen cennete gittiğini düşünüyorsunuz. Biliyor musunuz ki O bahçıvanının oğlunu 25 yaşında paşa yapmıştır. Bu durumun getirdiği şımarıklıkla Fehmi Paşa heveslerinin peşinden koşup bir sürü pis işe bulaşmıştır ve cennet mekan dediğiniz Abdülhamit buna göz yummuştur. Bu paşa daha sonra söylentiye göre 33 yaşında Onun emriyle öldürülür,

    Yanıtla (8) (1)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 13:18

    Neresi cennet mekan,cennet tapusu vermek sizin elinizde mi,ya da tekelinizde mi?

    Yanıtla (5) (0)
  • Karar okuru / 22 Eylül 2021 22:10

    Akif Abdülhamit konusunda hiç pişman olmadı.

    Yanıtla (3) (2)
  • Okur / 22 Eylül 2021 22:07

    Harika bir yazı. Tebrikler

    Yanıtla (0) (0)
  • Ahmet / 22 Eylül 2021 17:16

    Hani agzin acik kalir Alllah Alllaah dersinya Bende caliyor ama caliyor zailim ama hirsiz adaletsiz ama bu hükümet bizim diyenlere böyle sasiip kaliyorum Sen kimsin kardesim Hirsizmisin Adaletsizmisin ???yok diyorsan neden bizim hükumet diyorsun.

    Yanıtla (0) (0)
  • Okur / 22 Eylül 2021 13:41

    Çevrenize bakın bir, adalet var mı? mahkemelere güveniyor musunuz? cevabınız hayır ise ne pirinç nede kurtlu bulgur.
    Cevabınız evet ise zaten kurtlu bulgurdan bahsedilemez.
    Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin kendinize. Çocuğunuzu ve torununuzu düşünerek cevap verin. Unutmayın devletin dini Adalettir. Adalet yoksa hiçbir şey yok demektir.

    Yanıtla (0) (0)
  • Yakup er / 22 Eylül 2021 13:35

    Biz milligoruşculer allaha nekadar hamt edsek az cunku bu fanı dunyada musluman uzerınden cok oyunlar oynandı cok delı ruzgarlar estı mıslumanlar savruldu gıttı bunların icinde benımde mensup oldugum cemattekı kardeslerımızde bu ruzgara kapılıp gıttı haramlar kostular koltuga kostular rusvete kostular kısacası fanı olan dunyaya kapılıp dınyevılestıler her seyı mıbah olarak gorduler ahırtı unuttular peygamberı unuttular allah cc uyu unuttular ondan sora rabbım kendısını unatan muslumanları verdıg

    Yanıtla (0) (0)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 12:34

    Ahmet hoca,Muhafazakar kesimin İstanbul seçimlerinde bu kadar feryat-figan etmelerinin sebebi neydi zannediyorsun.Mamaları kesilecekti onun için avazları çıktığı kadar bağırdılar,Çok şükür mamalar yavaş yavaş kesilecek,bu mamalar aç yatağa giren çocuklara süt ve ekmek olarak verilecek.Muhafazakar kesim merak etmesin.İhtiyaç sahiplerine gidecek.

    Yanıtla (0) (0)
  • Nihat Osmanoğlu / 21 Eylül 2021 10:51

    Başörtülüler okula giremezdi ama okul önünde onlara sürekli pirinç dağıtılırdı. Kur'an kursları kapatılır çocuklar çağdaş eğitim alır ahlaklı olurlardı. TV lerde ulu orta kırmızı noktalı filmler izlenir pirinç yenirdi. Eskiden benzin, gazyağı kuyruğunda pirinç dağıtılırdı. Şimdi öylemi gemilerimiz Karadeniz'de doğalgaz keşfediyor, gazın içinden kurtlu bulgur çıkıyor?! Eskiden karakollarda işkence ile itiraf alınır, pirinç verilirdi. Şimdi öylemi? İşkence yok, çay ve kurtlu bulgur veriyorlar

    Yanıtla (15) (73)
  • Yavuz / 21 Eylül 2021 12:06

    Inşaallah düşmezsin karakola yoksa görürsün işkence var mı yok mu daha geçen hafta Aym afyon da karakolda tecavüz ve işkence yapıldığını tescilledi.

    Yanıtla (23) (4)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 12:44

    Çabanıza saygı duyarım ama o zaman çok daha özgür bir ülke idi. Ama üzülmeyin gençlik bu ülkeyi size bırakıp gidiyor zaten! Sizler aynı profilde muhacir Ensar geçinir gidersinizde sizin mahallenin bile midesi kaldırmıyor artık.

    Yanıtla (24) (2)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 14:22

    Sen bir yerden hak etmediğin halde ballı maaş ve koltuklar alıyorsun ya da ihaleler. Başka açıklaması yok bu kadar körlüğün.

    Yanıtla (19) (5)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 15:46

    Kuran kursu yaşadığın yıllarda hangi dönemde engellendi namaz hangi dönemde engellendi..Sen cami dışındaki kuran kurslarından bahsediyorsun be kardeşim..sen vatanı bölmeye çalışanların kenine has mescitlerinden bahsediyorsun...onlar şimdide yasak..

    Yanıtla (18) (2)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 11:48

    Nihat Osmanoğlu,kafalara fırlatılan çaylara ne oldu?

    Yanıtla (7) (1)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 11:38

    Evdeki bulgur,haram yoldan elde edilmişse yiyene zehir zıkkım olur,Helal ise kurt yanından bile geçmez.

    Yanıtla (0) (0)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 11:09

    Nihat Osmanoğlu'na,Evdeki bulgur haram ise 7 ceddin burnundan fitil fitil çıkar.Helalse zaten kurt barındırmaz.

    Yanıtla (0) (0)
  • Mülayim / 22 Eylül 2021 11:08

    Şeytan sizi Allah ile aldatmasın. Fatır suresi/5.

    Yanıtla (0) (0)
  • k.okur (ih) 2 / 22 Eylül 2021 10:57

    diğer grupların gelmesi ayrı bir olay. hukuk, adalet olursa zaten bulgur sahipleri de diğer gruplarda eşit olacak. sen evindeki bulgur hesap ederken başkasının da bulguru korunacak.
    bunu şu an yazınızda bahsettiğiniz kişiler için ele alırsak, onlar evlerindeki bulgur eğer helal lokmaysa korunur. yoksa bu dünyada da öbür dünyada da herkesin yakası onların elinde.

    Yanıtla (0) (0)
  • Nihat Osmanoğlu / 21 Eylül 2021 10:40

    Gelelim Dimyattaki pirince. Chp nin 100 senedir millete ne yedirdiğini biliyoruz. Tek parti den Ecevit'e kadar. Pirincin esamesi yok, kurtlu bulgur bile yoktu. Olan kurt leşleriydi. En iyi de yazar bilir. Şimdi sanki Dimyatta pirinç varmış gibi yapıyorsunuz. Hayatıınız "mış" gibi yapmak haline geldi. Duble yollarda , tünellerde, modern hastanelerde, köprülerde, tarım teşviklerinde, Libya'da Karabağ'da, Suriye'de Sihalarda, milgemlerde hep kurtlu bulgur yiyoruz.

    Yanıtla (42) (197)
  • Erzurumlu / 21 Eylül 2021 11:21

    Değerli beyefendi yorumunuzda 1978 yılına kadar gelip oradan direkt 2002 ya atlamışsın. Gerçi 1978 yılına kadar da sıkıntı vardı ancak bir ailede bir kişi çalışıp 3 çocuğunu okutabiliyordu. Mesele benim ailem. 78 ile 2002 arasında Türkiye dışa açıldı ve herhangi bir ürünün yokluğu çekilmedi. Doğru şimdi duble yollar köprüler var ama ben geçmiyorum dehşet pahalı eski Türkiye de otoyol ve köprü fiyatları herkese göreydi. Doğru o zaman İHA ve SİHA mız yoktu ama 8 milyon mültecimiz de yoktu.

    Yanıtla (77) (9)
  • ALİ TAŞDAN / 27 Eylül 2021 23:45

    Akparti hükümeti herkesin çocuğuna bedava ders kitabı veriyor da senin ailene vermiyor mu? Akparti hükümeti otel gibi erzurum şehir bölge hastanesinde herkesin ailesine bedava sağlık hizmeti veriyor da sana vermiyor mu? Sen o yolları kullanmıyorsun da senin evine gelen her eşya, her sebze meyve o yollar vasıtasıyla sana gelmiyor mu? Milyarlık araba al sonra eski yollarda adım başı ölümlü kazalarda can ver ya da araban mahvolsun bu zararları düşün o yolların kıymetini anlarsın. İnsaf

    Yanıtla (1) (0)
  • trigger / 21 Eylül 2021 11:31

    O begenmediginiz CHP bize sifirdan ulke kurulmasina onculuk etti. Hatalari eksikleri var miydi elbette. Ama secim kaybettiklerinde Onurlariyla gitmeyi de bildiler. AKP gibi Hicbirsey olmasa bile kesin birseyler olmustur gibi zirvalarla secimi tekrarlatmadilar.

    Yanıtla (115) (18)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 15:21

    İyiki CHP zihniyeti kurmuş bu ülkeyi şimdi kim bilir hangi kiralın fakir ülkesi olurduk

    Yanıtla (29) (7)
  • Nazmi tosun / 21 Eylül 2021 18:22

    CHP zihniyeti Osmanlı devletini yıktı yerine kurduğu düzende görüyorsun işte içinde yaşıyoruz

    Yanıtla (3) (21)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 19:15

    Sıfırdan demek saçmalık,selçuklu ve osmanlı devletinin devamı,yeni devlet kurulmadı,sadece yeni meclis kuruldu onu da marsdan gelenler kurmadı! 1925 sonrasında ise rejim raydan çıktı

    Yanıtla (8) (15)
  • Suat / 21 Eylül 2021 11:43

    Gelecek 50 yılı borçlandırarak yapılan göz boyama işleri, Zafer havaalanı, geçiş garantili köprüler, otoyollar, hatta şehir hastaneleri

    Yanıtla (89) (8)
  • Ad / 21 Eylül 2021 21:15

    Yol orada hastane orada hava limani orada
    ..cözüm nedir...kamulastirma mi yapacagiz...nedir önerininiz...

    Yanıtla (1) (8)
  • Demirhan Kıvanç / 21 Eylül 2021 11:54

    Evdeki bulgur, haksızlığın, hukuksuzluğun, haksız ihalenin, liyakatsizliğin, cehaletin ve zulmün sembolü muşsa o bulgurdan hayır gelmez.

    Yanıtla (43) (4)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 12:36

    Millet göz boyamalara itibar etmiyor. Aksine her alanda gerileme ve cehalet.

    Yanıtla (27) (4)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 12:48

    "Dinime söven bari Müslüman olsa" şeklinde bir atasözünü sık sık muhafazakarların dilinden duyarsınız. Karşılarındakine söylerler bu sözleri. Ama gelgelelim kendi duruşlarına; her gün, her an kendi dinlerine sövmektedirler. Farkında değiller.

    Öte yanda; Osmanlı askeri silahlanmaya ağırlık vermiş. Ve yıkılmış. Şimdi de askeri alana ağırlık vermekteyiz. Sonumuz Osmanlı gibi olmaz inşallah. Biz ses hızıyla giden silah yapmaya çalışırken elin oğlu ışık hızıyla giden silah kullanıyor.

    Yanıtla (26) (5)
  • Ali Atasoy / 21 Eylül 2021 12:50

    Sorun, milgemler, sihalar, duble yollar, hastaneler değil. Sorun ADALET. Adam kayırmalar, liyakatsizlikler, yolsuzluklar,bir tarafın yoksullaşırken bunun iktidarın zenginleri tarafından görmezden gelinmesi.
    ADALET DEVLETİN TEMELİDİR. Adalet yeniden tesis edilmezse bırak evdeki bulgurdan olmayı, ev başımıza yıkılacak.

    Yanıtla (49) (2)
  • akli kirada / 21 Eylül 2021 12:54

    yok kardes, arabada pudra sekeri, kolda philip patek saat, elde Hermes canta, davetlerde ejder meyveli smoothie, dilde ayet hadis gidiyoruz.
    Isimize gelince muhacir, gelmeyince tirlara bindiririz diyoruz, mavi marmara'ya izni ben verdim sonra da bana mi sordunuz diyoruz.
    biz aklimizi kiraya verdik diyelim, siz tapusunu vermissiniz, saygilar

    Yanıtla (49) (3)
  • hilmi okadar / 21 Eylül 2021 13:12

    Herkes değişti avukat. CHP o dediğin kadar kötü, AKP de o dediğin kadar iyi değil. Sorun şu: AKP yıllardır şikayet ettiğimiz her şeyi artık yapıyor olduğunda hala "bizim" mi olacak. Neden? Seçilenlerin karakter kaybına uğradığı yerde, seçenler de karaktersiz mi kalmalı?! Müslüman olarak sadece ahlakî bir karakterimiz var, onu da AKP'ye yedirmeyiz. Varsın iktidar kaybedilsin. çok şükür, iktidarla müslüman olmadık. iktidarsız müslüman olunur, ahlaksız/karaktersiz olunmaz.

    Yanıtla (63) (2)
  • Mehmet / 22 Eylül 2021 01:24

    Gönlünüze sağlık.

    Yanıtla (4) (0)
  • Okur / 21 Eylül 2021 13:57

    Duble yollar , tüneller, modern hastaneler, köprüler, 5'li çeteye aktarılan vergilerle yapılıyor ve buna beton ekonomisi deniliyor. Üretim ekonomisi teşvik edilmediği için işsizlik var! Tarım teşviki yalan çünkü yerli tarım bitirildi. Libya'da, Karabağ'da, Suriye'de SİHAlar milletin karnını doyurmuyor, MİLGEM daha yapılamadı bile. Senin gibi gözü ve kulağı mühürlüler yüzünden ülke battı. Liyakat 20 sene önce ülkeyi terketti! Diploması bile şaibeli bir kibir abidesine adeta taptınız.

    Yanıtla (35) (8)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 14:19

    Niye CHP döneminde dış güçler yok muydu? Ecevit döneminde ambargo yok muydu? Tüp kuyrukları bu ambargolar yüzünden olmadı mı? İşinize geldi mi dış güçler, işinize gelmedi mi yok Ecevit, yok CHP. Duble yollar varmış, tüneller varmış. Bütün parayı oraya harcarsan tabi ki olur. Biraz da ne kadar üretiyoruz ona bakalım. Dünya sıralamasında 16. sıradan 20. sıraya düşmüşüz. Üstelik geçmiş AKP kadrolarından kimse kalmadı. Onların yaptıklarına bir de başkanlık sisteminden sonra yapılanlara bakın.

    Yanıtla (33) (3)
  • bitti o iş / 21 Eylül 2021 14:22

    At atabildiğin kadar .AKP demode bir partidir .Günümüz sorunlarına uzak , kendi cebini doldurmayı , ülkenin bütün kaynaklarını sömürmeyi kendine amaç edinmiş bir zenginler kulübüdür.Fakirler yapış yapış bir Türkçülük ve çarpık bir islam anlayışı ile oyalansın diğer tarafta Kollarda pırlanta ,altın saatli Hanımlar tutumlu olmayı nasihat etsin .Yok ya!

    Yanıtla (36) (2)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 14:35

    Yaptıkları yolu bizi borçlandırarak yapıyorlar, üstelik her geçişte haraç gibi ücret alıyorlar. Yolu bize değil zenginleşen yandaşlara yapmışsınız. Halk o yolları tünelleri kullanamıyor ki.

    Sizi bilmiyorum ama biz yine Özal'ın yaptığı bedava yollardan, tünellerden, köprülerden gidiyoruz. Ateş pahası yollarınızı alın da başınıza çalın.

    Hastaneler varmış; muayeneye 2 ay sonraya, MR'a 3 ay sonraya gün veriyorlar.

    Tarım teşviği var da niye meyve sebze pahalı?

    Yanıtla (31) (1)
  • Kararcı / 21 Eylül 2021 15:09

    CHP nin 100 senedir ne yedirdiğini biliyorsun madem haram yemediğini ve yedirmediğini de bilirsin. Şimdi doğmamış çocuk bile borç içinde, saraylara, uçaklara, müteahhitlere para yetişmiyor da ondan. Hele uçak inmeyen havaalanları geçilmeyen köprüler vs. Not: CHP 100 sene iktidar olmadı bilginize sunulur.

    Yanıtla (27) (3)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 15:34

    Allah ile aldatmaya devam...Her kes layık olduğu şekilde yönetilir..

    Yanıtla (18) (1)
  • NE / 21 Eylül 2021 16:03

    Anlaşılan sayın Osmanoğlu eldeki bulgurun her türlü elde ediliş ve tutulma şekline rağmen ön planda ve sahip olarak tutulmasını tercih ediyor. Yani kendi gibi düşünen insanların yolsuzluk, rüşvet, kayırmacılık gibi olumsuz özelliklerinin kendisini rahatsız etmediği anlaşılıyor. Bu özellikler muhtemelen başkasında olduğunda yanlış buluyor. Kendisi yaparken makul görüyor.

    Yanıtla (13) (1)
  • bb / 21 Eylül 2021 17:00

    100 senedir derken ?? CHP hangi yıllar iktidar olmuş bir araştır hemen. A.Menderes , Demirel ,Özal , Çiller hangi ülkede kaç sene iktidar olmuş ? Bilmediğin şeyler bildiğini sandığın şeylerden çok çok fazla .

    Yanıtla (16) (1)
  • Zekeriyya / 21 Eylül 2021 18:50

    CHP değil, Millet İttifakı kazanacak. CHPDe içinde. CHP istediğini değil, ortak istenenler yapılacak... Nasıl şimdi AKParti her istedğini yapamıyor, yapılacak işleri MHP ile istişare ediyor, hatta MHPnin tarzına, tavrına, anlayşına uygun hareket ediyorsa, CHPde öyle olacak.

    Yanıtla (12) (2)
  • Vatandaş / 21 Eylül 2021 21:51

    Ne bulgur ne de pirinç yiyecek paramız kalmadı…

    Yanıtla (3) (0)
  • Kaya Kupşi / 22 Eylül 2021 09:34

    Nihat Osmanoğlu, yaşını bilmem ama çıkmışsın 100 yıl CHP nin yaptıklarından bahsediyorsun. Yahu bu memleket partili döneme geçtikten beri CHP kaç sene ülke yönetmiş, kaç sene sağ görüşlü, muhafazakarlar yönetmiş. Boş boş konuşup ortalığa nifak sokmaktan gayri yaptığınız bir şey yok.

    Yanıtla (5) (0)
  • Karar Okuru / 22 Eylül 2021 10:50

    Nihat Osmanoğlu,CHP'nin toplam iktidarı 1938-1950 arası 12 yıl,1974 koalisyonu 10 ay( ki bu dönem CHP-MSP koalisyonu ve Kıbrıs Barış Harekatı ve ambargo dönemi) 1978-1979 2 yıldan az bir süre ve 28 Mayıs 1999 - 18 Kasım 2002 tarihleri arasında ANAP ve MHP ile kurulan koalisyon,Büyük Atatürk bile 15 yıl ancak bu ülkeyi yönetmiş,savaştan çıkmış bir ülkede bir sürü fabrika yapılmış,AKP 20 yıldır iktidarda ve ancak yaptığı o dönemde yapılan fabrikaları ve devlet arazilerini satmak olmuş.

    Yanıtla (4) (0)
  • k.okur (ih) 1 / 22 Eylül 2021 10:42

    evdeki bulgur kendi kazanımları ve çıkar neticesinde devam eden kazançlar. bu bulgur o kadar çoğaldı ki koyacak yer de yok, yiyecek adam da yok. bulgur o kadar çoğaldı ki çuvala sığmaz oldu. o bulgur bulgur olmaktan çıktı, çuvala sığmayan korku oldu. küçük dağlar oldu dev dağlar oldu. şimdi korkuları kapatmak için tehdit oldu. sağa sola yalpa yapar oldu. gelişiniz muhteşemdi ama gidişiniz çok daha muhteşem olacak.

    Yanıtla (0) (0)
  • YETİM / 22 Eylül 2021 09:59

    Yurtdışı Sınavını 2.sırada kazanacaksın; ilgili birimin şube müdürü " hocam sıra önemli değil biz istediğimizi göndeririz "diyecek ve öyle de yapacaklar.Hukuku hatirlattığım da; hangi hakim aksine karar verebilir imasında bulunacak....Yanı hakkım gasbedilecek ben halen evdeki bulguru düşünebilirim miyim? Onu benim yerime sınavsız olarak yurtdışına gönderilen ticaretci, makyevelist sözüm ona tarikatçılar düşünsün.Benim bulgurumu bunlar elimden aldı ve hakkı olmayana verdiler.Gelecekler de aynı...

    Yanıtla (0) (0)
  • Şaban şeker / 22 Eylül 2021 09:50

    Bahar gelirken hava bazen kış gibi soğuk olur bu demek değildir bahar gelmeyecek kadir mısıroğlu

    Yanıtla (0) (0)
  • Karar / 22 Eylül 2021 09:23

    Allah aşkına son elli yılda CHP kaç yıl iktidar yüzü gormuski bütün suçları ona boca ediyoruz insaflı olmak mümin olmanın siaridir Son yirmi yılda duble yollarla yosuzlugu hastanelerle hastalıkları betonlarla rüşveti geliştirdik ve gençliğin ahlakını bozduk önce ahlak ve maneviyat

    Yanıtla (0) (0)
  • Kararli / 22 Eylül 2021 09:17

    Muhafazakar camia Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünde iken yoluna serdikleri gübreleme engellerle kaybetti .Adaleti kendi tekellerinde görenler muhafazakar başörtülü insanlara zulüm yaparken sessiz kalarak kaybetti .zalime yardım etmeyin ateş size dokunur # ilahi fermanını görmezden gelerek kaybetti ve ateşin dokunacagi günleri beklemekten başka yol kalmadı bunca uyarılar fayda etmedi Kuranimiza insanoğlunu nankorlukle itham ediyor yaratan Rabbimiz

    Yanıtla (0) (0)
  • karar okuru / 22 Eylül 2021 08:58

    gaybı hiç kimse bilmezken insanları pirinç gibi bir yiyeceği aramaktansa evdeki atıkması gereken,son kullanma tarihi geçmiş,kurtlu,bozuk bulgura yönlendirmeye çalışan o tüm hocalar,aksakallılar,şeyhler ayaklarımın altındadır.bu şahıslar ne zaman bu yönetimi bir kötülükten uzaklaştırabilmiştir.

    Yanıtla (0) (0)
  • Süleyman karacan / 22 Eylül 2021 08:12

    Hocam yüreğine,diline,kalemine sağlık. Halimize tercüman oluyorsunuz. Sessiz çoğunluk aynen sizin gibi düşünüyor. Dualarımız sizinle......

    Yanıtla (0) (0)
  • Okur / 21 Eylül 2021 23:47

    AKP bir tabela ve kabuktan ibarettir. Dışı devlete dönüşüp kabuklaşmış, içi ise çürümüş ve boşalmıştır. Yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı vardır. Kendisi hepimiz gibi bir gün çekileceğinden, Ondan sonra mirası ya ulusalcılara, ya milliyetçilere, ya da derin devlete kalacaktır. Zaten AKP son 5 yılda tüm ideolojisini MHP üzerinden milliyetçiliğe yanlamıştı. Soylu diğer tüm rakiplerini alt etmiş veliahtlığa uzanmıştı ama rakipleri Peker üzerinden onu da indirdi. Bakalım mirası kim toplayacak.

    Yanıtla (0) (0)
  • recep / 21 Eylül 2021 23:31

    birkac hoca birkac alim birkac seyh sunlar sunlar yanlis dese olmazmiydi demissiniz..eee olmazdi tabii..sıkıysa uyarsınlar.reis onlarin iflahini keser 3 günde..hoş, onlarda da uyaracak yürek,cesaret, karakter yok...o da ayrı mesele..şeyhi de muslumani da cemaati de halki da çürümüş bi toplum..çöküş kacinilmaz...hep beraber bekliyoruz ..

    Yanıtla (0) (0)
  • OkurM / 21 Eylül 2021 12:21

    Kilicdaroglu ve aksener, tüm kurmaylariyla kamera karşısına geçip, sosyal hayatta muhafazakar kazanımların zati edilmeyeceğini garanti etmeli. Yolsuzluklar, haksız kaynak ayirmalar hariç. Cemaatlere aktarılan haksız kaynak tabii ki kesilmeli. Ama hizmet müesseselerini kapatmayacaklarını, başörtüsü mağduriyeti oluşturmayacaklarını garanti etmeliler. Evdeki bulgur korkusu olmaması için bi çalışma yapmaları lazım

    Yanıtla (2) (9)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 22:42

    Daha erken. Biraz daha iyi ve kötüleri ayrışmayı. Kuzu postu altında kurtlar ortaya çıkmalı. Geriye kalan iyi ve dürüstler bizimdir.

    Yanıtla (0) (2)
  • Cemil / 21 Eylül 2021 21:45

    Sorayım hocalarımıza: Evdeki bulgurun böcekli halinden sizlere yemek yapılsa onu yer miydiniz?
    Yiyorlar, seve seve yiyorlar, daha fazla istiyorlar. Bedava sirke baldan tatlıdır misali...
    Bulgurun böceklenmesi bir yana eve pis kokudan girilemiyor...

    Yanıtla (0) (0)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 21:39

    Sizi anlıyor yazıdaki görüşünüze özellikle son cümleye katılıyorum. Bir hocaefendi "zulüm var ama" ile başlayan cümleler kuruyor demişsiniz. Birisi "zulüm var ama" deyip sesini çıkarmıyorsa benim aklıma "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" cümlesi gelir...

    Yanıtla (0) (0)
  • Halil İbrahim Karaşahin / 21 Eylül 2021 21:38

    Doğru söze ne denir? Elinize sağlık, Teşekkürler.

    Yanıtla (0) (0)
  • bitti o iş / 21 Eylül 2021 14:19

    O aksakallılar kendilerini hiç kandırmasın . Bu ülkede ki islam ve dürüst müslüman anlayışı nesiller boyu değişmeyecek şekilde yara aldı .Müslüman deyince insanın aklına ; ihaleler,lüks arabalarda kokain görüntüleri ,yatlarda kutlanan mevlidler ve onun karşısında çöpten sebze toplayan insanlar geliyor .

    Yanıtla (33) (2)
  • Ad / 21 Eylül 2021 21:19

    Sen de dogru sunu yaparak örnek ol....

    Yanıtla (2) (1)
  • Mehmet Türedi / 21 Eylül 2021 20:20

    Evdeki bulgur sadece kurtarmış değil! Belki o bulgurun içine fareler dolmuş ve artık bulgur murdar olmuş.
    Bu günkü siyasi şartlarda Midyata gidilecek ve orada pirinç bulunmazsa başka yerlere de gidilecek.
    Bu ülkede hoca diye bilinen ama her şeye rağmen bu günkü yönetimin yanında olunmasını tavsiye edenlerin hocalığı tartışılır. Bu hocalar dindarsalar dine karşı özellikle gençlerin mesafesini Bu günkü iktidarı destekleyerek mi ortadan kaldıracaklar!

    Yanıtla (0) (0)
  • Pashaoglu / 21 Eylül 2021 20:11

    Sayın Ahmet Taşgetiren yazınızın sonunda bir temennide bulunuyorsunuz, '' En azından bunu söyleyelim. Ki bulgurun kurtlardan, böceklerden temizlenmesi mümkünse, mayasının düzelmesi mümkünse o yapılsın.'' cevabını da yazının içerisinde bulmak mümkün “Ama iktidar bizim iktidarımızdı, onun için susmak, katlanmak gerekiyordu…. Hem uyarınca sonuç alınabilir miydi ki, yöneticimizin karakteri biliniyordu vs…”
    bu yüzden pek ümit var olmamak lazım. Bundan sonrasını akışına bırakmalı.Herşeyin hayırlıs

    Yanıtla (0) (0)
  • Spartacus / 21 Eylül 2021 16:12

    Doğru ve mantıklı olan AKP'den ayrılan partilere destek vermek ama olmuyorsa son kertede yine AKP'ye destek vermektir. Bu yoruma dislike yağdıracaksınız biliyorum da ondan önce bana bir tane muhalefet belediyesi gösterin. Ya adam ne güzel işler yapmış. Beldenin çehresini değiştirmiş dediğiniz bir tane.

    Yanıtla (5) (20)
  • Ayhan Özdere / 21 Eylül 2021 18:46

    Bir çok belediye var. Örneğin Eskişehir ve Ankara

    Yanıtla (10) (2)
  • deva iyi gelecek / 21 Eylül 2021 19:13

    Doğru bence de bir iktidar 20 yıl ülkeyi yönetiyorsa muhalefet olmadığındadır…

    Yanıtla (5) (0)
  • boğa / 21 Eylül 2021 19:46

    Bunlardan beteri olamaz. Behemehal kurtulmalıyız bu iktidardan.

    Yanıtla (0) (0)
  • Almanya / 21 Eylül 2021 19:23

    Bizim en büyük yanlışımız birbirimize tahammül edemeyişimiz.,Bizden olmayan konuşmadın eleştirmesin düşünmesin yaşamasın maalesef bu düşünceler cahil ve basit düşünceler yorum yapan arkadaşlar akıllı olun kimsenin adamı ayakçısı tellalı olmayın sadece ve sadece Allah’ın adamı olun,olun ki hakkı hukuku adaleti ahlakı saygıyı anlatın..,Arife tarif gerekmez alacak olan herkes nasibini alır.Selamlar

    Yanıtla (0) (0)
  • Tahsin GÜMÜŞ / 21 Eylül 2021 19:19

    Yazinizi okudum cani gonulden katiliyorum muslumam müslümanı uyarmalı

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 18:10

    Dün Bülent Arınç'ın dediğini doğrulamış oluyorsunuz.

    Ömrümün büyük bir kısmını namaz kılan, hacı, hoca tarikat kısmının iyi insanlar olduğuna, asıl dertlerinin Allah rızası olduğuna inanarak geçirdim. Ta ki pilav yüzünden birbirlerine düşüp, birbirlerini etini ve kanını çıtır çıtır yediklerini, üç kuruş için neler yapabileceklerini görene kadar. Demek ki dertleri pilav ve bulgur imiş. Napsın çocuklar aç mı kalsın? ONlar yemesin de Laikler mi yesin? Birileri yiyecek illa ki. Bizimkiler yesin.

    Yanıtla (0) (0)
  • Sezar / 21 Eylül 2021 18:02

    Hırsızlığın, yolsuzluğun, adam kayırmanin adı İslami iktidar oldu. Yüzlerce, hatta binlerce gözle görülen yolsuzluk iddiası var. Hiç mi birisi " Acaba doğru mu?" deyip sorusturulmaz? Bu mu İslami iktidar? Hem bu ne biçim bir saplantı? % 99'u müslüman olduğu söylenen bu ülkede şu İslami iktidar, öteki bilmem ne iktidar gibi saçma bir sınıflandırma neden yapılıyor? Şart mı bu ülkede iktidarın dini kimliginin ön plana çıkması?

    Yanıtla (0) (0)
  • Hayri Kalkan / 21 Eylül 2021 17:50

    Evdeki bulgur muhafaza hatasindan mi yoksa ......disaridan mi kurtlamdirildi...

    Yanıtla (0) (0)
  • Tegin / 21 Eylül 2021 17:46

    Vallahi havsalam almıyor. Kurtlu bulgura da, onu kurtlandıranlara da iman dairesinde sahiplenen bir inanç, nasıl bir inançtır bilmem ki..!

    Allah'tan hiç korkmaz mı bunlar?

    Yanıtla (0) (0)
  • Abdullah / 21 Eylül 2021 17:39

    Butun kafasi karisiklar burda
    Elindeki en iyisi hangisiyse Onu secersin

    Yanıtla (0) (0)
  • Arifasya / 21 Eylül 2021 16:56

    Daha adil bir dunya
    Guzel silogan
    Peki bu ulkede adaleti esitligi mumla arayan insanlar var.
    Once ulkemizde adil olmayi basaralim sonra baskasina akil satalim.

    Yanıtla (2) (0)
  • Nasıl yani / 21 Eylül 2021 16:33

    Evdeki bulgur dedikleri ne ola ki? Liyakatleri olmadığı halde getirildikleri makamlar ve kamu görevleri, dini vakıflara bağış karşılığında aldıkları ihalelerle edindikleri servetler mi? O bulgurun ne olduğunu bir öğrenebilsek keşke...

    Yanıtla (2) (0)
  • Demirhan ASİL / 21 Eylül 2021 16:19

    Sayın yazar, sadece teşekkür etmek isterim.
    Vesselam.

    Yanıtla (1) (1)
  • Ahmed 61 / 21 Eylül 2021 15:02

    Reis'in Öne minute 'sini bu millet unutmaz.Ecevitin Merve kavakçı ya one minute sinide unutmaz.Mesele bulgur deyil hala anlamadınız mı?Mesele İtikat.Anlayana sivrisinek saz......Varmı başka öne minute diye bilecek....

    Yanıtla (6) (31)
  • :) / 21 Eylül 2021 15:38

    Sen daha orada mısın? Trumpin - bunlar ikinci sınıf artist dediğinde küçük dilini yutan kimdi??

    Yanıtla (22) (2)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 16:16

    vay canına,ne büyük ve ne kadar kötü bir tanımlama,mesele itikatmış.örtki ölem.

    Yanıtla (16) (1)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 16:12

    DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN...
    ORADA 21 BANKA BATMIŞTI.
    EGEMENLER DOĞUDA HALKA BOK YEDİRİYORLARDI.
    ORADA DEVLETİN BAŞI, BAŞÖRTÜLÜ ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTEYENLERE''ARABİSTANA GİDİN DİYORDU.
    KAPININ DIŞI KAMUSAL ALAN SAYILIYORDU.
    MEDYA, EN UFAK DİNİ BİR MÜSAMAHADA ÇATIK KAŞLI GENERAL RESİMLERİ İLE ADI BİZDE SAKLI BİR KOMUTAN DİYE TEHDİTLER YAYINLIYORDU.
    HER GÜN AVM'LERDE BOMBALAR PATLIYORDU.
    20 YAŞLARINDA SİLAHSIZ ASKERLER OTOBÜSLERDE PUSUYA DÜŞÜRÜLÜYODU DİMYATA GİDERKEN.
    DİMYATA GİTMEK Mİ...

    Yanıtla (2) (4)
  • Yetkin gözcü / 21 Eylül 2021 16:10

    Tebrik ederim aynen katiliyorum

    Yanıtla (1) (0)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 16:08

    "Birkaç hoca, birkaç alim, birkaç şeyh çıkıp, “Şunlar şunlar yanlış gidiyor” diyebilseydi,..."o kendini bulunmaz hint kumaşı gibi gören alimler,şeyhler,bilmem kimler halkın tercihini bulgura gitmekten yana kullanması halinde nasıl madara olacaklarını göremeyecek kadar ferasetsiz,basiretsiz.halbuki müslüman basiretli,ferasetli olur,yanlışa o an yanlış demeyi bilir.hükümete tek söz edemeyenler ahkam kesemez.bendenize göre bütün o hocalar,alimler,şeyhler yanlıştadır.

    Yanıtla (10) (1)
  • Mehmet Yıldız / 21 Eylül 2021 16:03

    Bir deyimden bu gün ki durumu özetlemek bu kadar olur. Kaleminize sağlık.
    ,

    Yanıtla (4) (3)
  • Halk / 21 Eylül 2021 15:57

    Kimse endiselenmesin. Dimyattan pirinç de gelir ustune et de gelir.

    Yanıtla (3) (2)
  • Hasan baydat / 21 Eylül 2021 15:51

    İHA insansız hava aracı yaptık.rusya Almanya başta bütün Avrupa diken üstünde uykuları kaçıyor.daha çok önceleri biz insanlı motorsuz planör lerle ucabiliyorduk.. yazık dünya bizden korkuyor.haksizlik yapmayalım.teknolojik hızımızı yavaslatalim.yoksa yoolda yalnız kalacağız.saygilar.

    Yanıtla (3) (2)
  • Adamın Biri / 21 Eylül 2021 13:00

    Diyorlar ki kurtlu bulgur neyinize yetmez. Pirinç yemek de zaten bize yaraşır. Siz oy vermeye devam edin.

    Yanıtla (10) (1)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 15:50

    Uyanıklar hep derlermiş Allah enayilerin yokluğunu vermesin

    Yanıtla (7) (1)
  • hüseyin adıyaman / 21 Eylül 2021 15:46

    sevgili hocam burada görülmesi gereken birkaç husus var.1.si dava söylem ve iddialarımızla değil ancak model olacak hayatlarımızla korunur ve yayılır.2.si allah dilerse dinini fasıkların ve facirlerin eliyle de yüceltir.3.sü garip olan kimilerinin ilk on yılda yapılan doğruları da yok sayması kimilerinin de son on yılda yapılan yanlışları da hiç görmemeleri.4.sü eğer bizler bilinçli bireyler ve de seçmenler olabilirsek unutmayalım ki iktidarları götürme de getirme de sonuçta bizim elimizdedir.

    Yanıtla (4) (0)
  • Okur / 21 Eylül 2021 15:44

    Müslümanlarının selahiyeti icin Akparti iktidarının bir an önce son bulması lazım. Müslüman olduğunuzu düşünüyorsunuz, öylece yaşamak istiyorsunuz , islam en başta haksızlıkları önlemek ilkesi gereğini en derinlerinizde hissediyorsunuz, buna göre sizi anlayabilecek bir iktidar var sanıp dile getiriyorsunuz ve sonucunda terörle mücadele şube de ifade vermek zorunda kalıyorsunuz, içinizde sulandiracaklar çıkacaktır, hayatımda hiç fetoculerle bir araya gelmedim gelenleri de elestirdim.

    Yanıtla (5) (0)
  • M d / 21 Eylül 2021 14:44

    Sayın Taşgetiren evimizin içinde anlaşmazlıklar var kavga var diye ne yapalım evimizimi yakalim çözüm bu mu???

    Yanıtla (6) (34)
  • Farazi / 21 Eylül 2021 15:09

    Ne alaka

    Yanıtla (13) (2)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 15:16

    Evde kavga varsa ayrılık diye birşey var yakmaya gerek yok

    Yanıtla (9) (0)
  • Taha Güven / 21 Eylül 2021 15:39

    Ev dediğin güzel ülkemiz elden gidiyor. Bırakalım şımarık çocuklar Ülkeyi mi batırsınlar?

    Yanıtla (8) (1)
  • Ahlak illede Ahlak / 21 Eylül 2021 15:29

    Sıkıntıda burda ..Bu iktidarın malum kesim tarafında gitme korkusu aldı çünkü o zaman at oynatamayacaklar çünkü o zaman kafalarına göre fetva yayınlayamayacaklar o zaman Allahla aldatamayacaklar.Bu watsup mesajını paylaşan cenah yıllardır çalışmadan para kazanan yıllardır kendine tabi kişileri sömüren .devlette iki ihale alıp kızı gelini karısı torunu porche ye binemeyecek ..Sonrada karşımıza çıkıp israf haram diyemeyecek kadar karakter eksiği hırsızlığa kulp bulacak kadarda ahlak yoksunu kesim

    Yanıtla (12) (0)
  • Sönmez / 21 Eylül 2021 15:24

    Evdeki bulgurdan olacaklarmış. Evde bulgur mu kaldı? 1 trilyon dolar borç yaptılar. Her yıl 200 milyar lira tefeci faizi ödeniyor Londra bankerlerine. Sürekli de artıyor bu faiz. Onlar da ellerini oğuşturarak bu düzenin devamını sağlıyorlar. Diğer taraftan en kötüsü müslümanın adı hırsıza çıktı. "İslam buysa ben dinsizim" diyen tonla genç yetişiyor. Hoca takımı bu durumu görmüyorlar mı? Dertleri İslam'sa bu dönemde en büyük zararı İslam görüyor. Yoksa dertleri kazançlarını kaybetmek korkusu mu?

    Yanıtla (11) (1)
  • Okur / 21 Eylül 2021 15:19

    “Kol kırılır, yen içinde kalır” taktiği artık halka güven vermiyor gözüküyor. Bir yere kadar mazur görülebiliyor; ama o yerin dayanma kapasitesini, nirengi noktasını seçim gösteriyor.

    Yanıtla (6) (0)
  • Adem Ademoğlu / 21 Eylül 2021 15:09

    Sayın Taşgetiren, Allah razı olsun yerden göğe kadar haklısınız ancak bu bulguru kurtlanmasını giden yolun taşlarının döşenmesinde zat ı alinizinde payı var. Zira topluma bugünkü tekadam sevdirilirken sizlerde vardınız sonradan yanlışı görmek fazilettir ancak bir şey oluşturulurken onun mahsurlarının uzun süre devam edeceğini ve bundan toplumun etkileneceğini hepimiz başta hesaplamalıydık. Tabi zararın neresinden donülürse kar kabul edilmelidir. Dolayısıyla yine de sizi tebrik ediyorum.

    Yanıtla (16) (2)
  • Yorumcu / 21 Eylül 2021 15:07

    "toplumun belli kesimlerine yönelik dışlama var," denmiş, hangi kesimmiş bu? Millet ittifakının belediyelerine bakın dışlanma neymiş anlarsınız.
    Şu an büyük sıkıntı; Akpartinin doğrusunun yazalım ERDOĞAN'ın alternatifinin olmayışı,
    Keşke karalama yapılacağına alternatif siyaset ve siyasetçi yetiştirmek için bir şeyler yapılsa, enerji buna harcansa,

    Yanıtla (1) (12)
  • Yunus Emre / 21 Eylül 2021 15:04

    2002 den beri her şey naylonlaştı, sahteleşti, tatsızlaştı, birileri aldı kaçtı, birileri itibar sahibi servet sahibi oldu. bindiler milletin sırtına. asıl millet bunlara oy vermeyince bunlara ne olacak ona bakmalı.

    Yanıtla (8) (0)
  • dava yok / 21 Eylül 2021 00:30

    en büyük cihadı yapamayan yapmayan alimler önderler ha..

    Yanıtla (14) (2)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 14:55

    bunlar pirinç bulgur derdinde millet partiyi değil dini bırakıyor haberleri yok.

    Yanıtla (14) (0)
  • F.Misirli / 21 Eylül 2021 14:53

    Ahmet Bey
    Demektir Yüzyıllardır Anlamlı ve Manalı Yüce Dinimizin Felsefesini anlamamisiz ve böyle giderse anlamaya hiç mi hiç niyetimiz yok temennim odurki bundan böyle Kutsal Kitabımızı anlayarak okumak tüm kullara nasip etsin.

    Yanıtla (4) (3)
  • yavuz / 21 Eylül 2021 14:23

    'Muhafazakar camianın bu kaygılarını yabana atma eğiliminde değilim. Ak Parti iktidarı ile en azından özgürlükler alanındaki kazanımlar hayati değerdedir,' Ne özgürlüğü?Şaka mısınız?İşine gelenin vitrin süsü diye küçümsediği türban özgürlüğü mü?Kimine göre özgürlük kimine diktatörlük.İkisinin arsı ise gerçek demokrasi.

    Yanıtla (13) (1)
  • Peygamberani / 21 Eylül 2021 11:17

    Bu duruşun neresi İslâmi?
    Hangi Peygamber “ ya çok yanlışlar var ama idare edelim!” der?
    Referansınız nedir Dindarlar sizin! Sürekli ehveni şer ölçüsüyle durumu devam ettiriyorsunuz. Hangi nas’ta zulüm’e karşı kem küm etmek ama kazanılanlar var demek var.
    Haksızlığa karşı dur, değişimi tetikle sonrasını Allah takdir etsin!
    “Siz değişmedikçe biz sizi değiştirecek değiliz!” Ee o zaman sen değiştirmezsen, Allah neden refah ve huzur murad etsin? Evet neden?

    Yanıtla (14) (0)
  • Bence / 21 Eylül 2021 14:18

    Yazınıza, fikrinize sağlık! Bu zihniyet İslam'a da leke sürer farkında nasıl olmazlar?

    Yanıtla (9) (0)
  • orcan tanyalçın / 21 Eylül 2021 14:16

    Kişide hesap kitap, birikim, doğru değerlendirebilme, samimiyet,irade, çalışma azmi, etrafındakileri gözetme gibi insan yapan değerler oluşmadığı sürece kim giderse gitsin ve yerine kim gelirse gelsin sonuç değişmez. Hayatta en hakiki mürşit ılımdır fendir diyen ne doğru demiş. Bu olmadan kitap, Kur'an olamaz. Sayın Taşgetiren, siz olur diyorsanız, işte bu seyrettikleriniz olur,yerine gelecek olan da farklı olamaz.

    Yanıtla (4) (0)
  • Aşama / 21 Eylül 2021 14:12

    Gırtlağına kadar pisliğe batmış, kardeşinin etini yiye yiye göbeği çatlamak üzere olan, eli masumların kanı ile kirlenmiş, işlemediği melanet kalmamış İslamcı kesimin, pislik ağız seviyesine geldiğinde "hayatta kalma" dürtüsü ile "bulgur" hikayeleri anlatması, pisliğin geldiği lağım borusu yere düşüp tıkanmasın diye sarf ettiği çabayı takdir ediyorum.

    Yanıtla (13) (0)
  • Hatice Türk / 21 Eylül 2021 14:12

    Yanlışlıkları dile getiren bir kimse var, ancak Müslümanlar sinmiş, ufalanmış ki duymuyorlar, duyanlar da duymazdan geliyor.

    Yanıtla (8) (0)
  • kafaoğlu / 21 Eylül 2021 14:10

    Bulgur ve pirince gelince; evet bulgur kurtlu 8-10 maaşlı yakın çevre,himayeye mazhar 5-10 müteahhit iktidarın kanatları altına sığınmış olanlar dışında bulguru gören yok . Bektaşiye şarap tattırmışlar da tatmadığına bu iyi , tattığımdan daha kötüsü olmaz demiş ya o hesap,pirinç aramaya da gitmiyor vatandaş kanaatkartemiz bulgur bulsa şükredecek, suçlu suçsuz demeden yüzbinlerce DİNDAR devletten atılmıştır bu vebal Zat-ı Devletlerini iyi etmez, çocuklarına ağaç kökü ikram edilmişti, nokta...

    Yanıtla (8) (0)
  • Esad / 21 Eylül 2021 13:59

    Çok güzel bir konuya temas etmişsiniz uyarı yapıldı ama dinlenmedi o para kutuları döneminde

    Yanıtla (11) (0)
  • kafaoğlu / 21 Eylül 2021 13:59

    Alimler,hocalartecrübeli yaşlılar yani KANAAT ÖNDERLERİ sadece reayaya tavsiyede bulunursa iktidarın yanlışlarını olumlu göstermek için,bilinen gerçeklere aykırı FETVA verirse ,her söylediğinize eyvallah diyeceğini sandığınız tabandaki CAHİL gördüğünüz insanlar sizi dinlemez ,sözünüze yazınıza, fetvanıza itibar etmez,üstelik sizden sıtkı sıyrılır,yanlarında hiç değeriniz kalmaz. Türkiyedeki bütün alimler toplanıp uyarsanız alacağınız cevap "Bizi değil uyarmanız gerekenleri uyarın" olacaktır.. >

    Yanıtla (14) (0)
  • Tufan / 21 Eylül 2021 13:55

    Zulüm, talan, çalma, parti kodamanlarının çocuklarını getirisi yüksek istisnai kadrolara sınavsız atmak, rüşveti ücret olarak görmek, kupon arazilerden zengin olmak, kamudan üç- beş maaş almak, yandaşa kamu malını peşkeş çekmekle şekillenen haksız, adaletsiz düzenin şerikleri ve suç ortakları korkmakta haklılar, onun için yurtdışından emlak aldıklarını öğreniyoruz. Alnımız ak diyemiyorlar, çiğ yemedik diyemiyorlar, haksızlık karşısında susmadık diyemiyorlar korku bundandır.

    Yanıtla (10) (0)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 13:55

    Allah aşkına bu yazının neresine itiraz ediyorsunuz? Gayet makul ve içeriden, dostça yazmış Ahmet bey. Daha nasıl deseydi? Kendinize gelin...

    Yanıtla (5) (2)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 13:50

    Sevgili hocam, özgürlükler alanında hangi kazanımlar? Hukukun yok sayıldığı,yargının sindirildiği bir ülkede hangi kazanımlardan söz ediyorsunuz? Sıralamışsınız, adalet yok,yolsuzluk beyin tümörü gibi sarmış,siyasi çıkar uğruna kamplaştırma, liyakat yok,denetim yok. Son günlerde siyasi çıkar uğruna Diyanet İşleri Başkanını sahaya sürüp, Allah'ın dinini siyasi amaçla kullanarak,bir kamu kurumunun güvenirliğini zedelemek dindar muhafazakarlığa vurulan bi darbedir. Kurtlu bulgur afiyet olsun.

    Yanıtla (12) (1)
  • ali tekin / 21 Eylül 2021 10:58

    Yazının ilk kısmında sözünü ettiğiniz, ''AKP iktidarı ile hayati değerdeki elde edilen özgürlükler'' nelerdir, acaba? bu konuda açıklayıcı bir yazınızı rica ediyorum, Yani, özgürlük denince toplumun bütün kesimlerini rahatsız etmeyecek ve herkese eşit mesafede olan hakları anlıyorum ben.

    Yanıtla (37) (3)
  • Biraz insan hakları öğrenin / 21 Eylül 2021 11:33

    Tavsiyem bir kaç akademisyenin insan hakları tanımını okumanız, insan hakları kimin ne anladığı değildir hele toplum bu tanımla hiç ilgili değildir.Veda hutbesi,Fransız ihtilali manifestosu,Magna carta en güzel bildirileridr bi açın okuyun.

    Yanıtla (4) (3)
  • Tarihçi / 21 Eylül 2021 13:18

    Muhafazakar camianın elde ettiği özgürlüklerden bahsediyor. Başörtüsü gibi mesela.

    Yanıtla (0) (2)
  • Mehmet / 21 Eylül 2021 13:41

    Sizce başörtüsü meselesi anayasal olarak çözüldü mü hayır.Iktidardan düştükten sonra yine kullanacakları bur oy deposu olacak.20 yılda bir anayasa yapılmaz miydi.

    Yanıtla (8) (0)
  • Mehmet / 21 Eylül 2021 13:37

    Dilsiz seytandan muslumanda seyhte olmaz.Adalet liyakat yok olurken,torpil cemaatlere mübah olurken,hırsızlık ve yolsuzluğa karaman caiz derken sesi çıkmayan sahte hocalara gereken yapılmalı.Yani dindar biri olarak yazıyorum bunları.Kuran ve sunneti siyasete alet edenler dünya ve ahirette cezasını çekmeli.Bunlarin yüzüne gençler deist oldu

    Yanıtla (13) (0)
  • İbrahim / 21 Eylül 2021 13:34

    Hay Allah razı olsun.
    Hislerimize tercüman olmuşsunuz.

    Yanıtla (6) (1)
  • karar okunur / 21 Eylül 2021 13:32

    Muhafazakar camianın elitleri artık dimyata pirince gitmiyor. Çin'den (cin´den) pirinç tüketiyor. Kendilerine göre köşebaşı sayılan olaylardan paranormal türk tarihiyle bir dünya kurmuşlar. Doymak bilmez maymun iştahlılığı, „rabbena rabbena hep bana hep bana“ diyen açgözlülüğüyle, hep dem vurup gözümüze soktukları değerleri, kendileri yok etti. Elimizde kurt-lanmadık ne kaldı ki elimizdekinin kıymetini bilelim.

    Yanıtla (13) (0)
  • Haydar haydar / 21 Eylül 2021 13:29

    Bu süreçte hacısı, hocası, şeyhi, tarikatçısı, cemaatçısı, particisi hepsi sınıfta kaldı. Zulme haykıran bir Alpaslan Kuytul var. "Zulüm var" diyemeyen birisi şeyh olsa ne yazar. "Yezid i seçmesek daha kötüsü gelir" noktasında olmak çok acı. Kimse alternatifsiz değildir, Kimse yeri doldurulamaz değildir. Evdeki bulgura necis bulaştı. Koktu, kokuştu. Mideniz kaldırıyorsa yiyin. Ama siyasal dinciler afiyetle yer. Çünkü hem vicdanlarını, hem muhakemelerini, hem de merhametlerini kaybetmişler.

    Yanıtla (22) (0)
  • Firat / 21 Eylül 2021 13:28

    Demokrasi bilinci oluşmayan toplumlarda böyle (çıkarcı) düşünceler oluşur, Periyodik seçimlerin anlamı rekabeti güçlendirmek, politikayı daha iyisine yönlendirmek, var olan sorunlara çözüm üretmek, geleceği ön görüp şekillendirmek için fikir ve politika geliştirmek.
    Bunlar ancak gücünü bilen bilinçli seçmen tarafından oluşturulabilir. Biyat etmek ise bunun tam karşıtı şartaları oluşturur.
    Sözün Kısası; geçmişi ile barışık olmayan halk gelecegi kuramaz.

    Yanıtla (5) (0)
  • Esntepe / 21 Eylül 2021 13:24

    Doğru güzel yazmışsın Ahmet bey.hele şu son öğretmen atama takvimi tüm rezalet bir yıldır çırpınan yavruları perişan ettiler hiç biri atanamayacak bu zulüm degilmi.

    Yanıtla (6) (2)
  • Zorro / 21 Eylül 2021 13:19

    O sözleri söyleyen muhafazakarlar neden Saadet Partisi, Babacan ya da Davutoğlu'na yönelmiyorlarmış? 2012 öncesinde Has Parti'ye de yönelebilir, AKP'yi cezalandırabilir ve topluma müthiş bir adalet ve hakkaniyet örneği gösterebilirlerdi. Ama "ya baraj altında kalırsa" diye kıprdayamıyorlar. Oysa hepsi birden tercihini değiştirse, iktidar yine onlarda kalır; CHP'ye gitmez. CHPlilerin en haklı olduğu şey sanırım AKPlileri koyun olarak nitelemek.

    Yanıtla (9) (0)
  • lütfi yıldırıminsan / 21 Eylül 2021 13:17

    sayın nihat osmanoğlu sorun şu oziniyet yaptığını ödüyör mesele senin 20 yıl ikdidarda ne yaptıkların sonuç böyle olursa sende onlar gibi olursun

    Yanıtla (5) (0)
  • Baybars / 21 Eylül 2021 13:14

    Muhafazakarlar devletin sunduğu imkanlar ellerinden gitmesin diye korkuyorlar. Yani dertleri, dünya nimetleri. Farkında olmadıkları şey, farkında oldukları zulümler nedeniyle kendi çocukları bile dinden uzaklaşıyor. İnsanlar mantıklı bulduğuna değil, sevdiğine inanır. Gençler muhafazakarlarda sevecek bir şey göremiyorlar. RTE-AKP, Hz. Peygamberi haklı çıkaracak; ahirzamanda Allah diyen kalmayacak. Bediüzzaman, Kıyamet yılını 1545 ya da 1568 olarak çıkarmıştı. Yani fazla kalmadı. Yiyin dünyayı.

    Yanıtla (4) (0)
  • Cevdet Sezgin / 21 Eylül 2021 10:54

    Bugünkü yorumunuzu gerçekten beğendim. Evet 'Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak' sözü tam da bugünlere uygundur. Siz inanç sahipleri kurtlanmış iktidarı yerinde tutmaya razıysaniz bu iktidarın bütün olumsuzluklarına razı geliyorsunuz demektir.

    Yanıtla (27) (1)
  • Tespit / 21 Eylül 2021 13:12

    Kendileri razi olup, kurtlu bulgura kasik sallamaya devam etseler amenna, aksirincaya kadar yesinler ama onlar yuzunden buna razi olmayanlar da kurtlu bulguru gayri ihtiyari hergun tadiyorlar. Zulum ustune zulum...

    Yanıtla (8) (1)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 13:11

    Dindar insanlar kendilerini merkeze koymayı çok seviyorlar. kendilerini hakikatin temsilcisi, diğer insanları da sapkın olarak görmek büyük hata. bir tür şeçilmiş üstün insan. Tanrı'da hiç onları terk etmiyor. bence dini düşünce sağlıklı bir düşünce değil. düşmansız yapamıyor. kazanımlarımızı koruyalım demek bir tür günah çıkarma demektir.

    Yanıtla (9) (2)
  • Ata Kavalcı / 21 Eylül 2021 03:54

    CHP umut telkin etmiyor. İstanbul Belediyesi'nin icraatlarına bakıldığında, popülizm ön plana çıkıyor. Gıda yardımları, metro inşaatları, yeni otobüs filoları kurma girişimleri şunu söylüyor:
    "Siz yeter ki oy verin, siz yeter ki mutlu olun, İstanbul'u hep birlikte aşırı nüfusla mahvedelim." Bu zihniyetle yapısal sorunlar çözülemez. Dolayısıyla, korkulması gereken bulgurdan olmak değil ocağın başımıza yıkılması.

    Yanıtla (6) (32)
  • Erzurumlu / 21 Eylül 2021 09:27

    Değerli beyefendi İstanbul un nüfusunu kim arttırıyor. Belediye mi? Biraz insaf.

    Yanıtla (22) (2)
  • Ata Kavalcı / 21 Eylül 2021 11:21

    Sayın Erzurumlu, bakınız bugün bir haber yayınlandı öğrenci yurdu yapıyormuş İstanbul Belediyesi.
    Bu ne demektir? Siz İstanbullunun gelirini alıyorsunuz, başka şehirlerden gelen insanlara dağıtıyorsunuz.
    Bakınız Kadıköy'de tiyatrolar kapandı belediye destek olmadı.
    En son Theatron kapandı sanatçılar destek olunmadığını bizzat kendileri açıkladı gazetelerde var.

    Yanıtla (1) (10)
  • Emin / 21 Eylül 2021 13:11

    Katılmamak mümkün değildir. Bravo.

    Yanıtla (0) (2)
  • Tespit / 21 Eylül 2021 13:08

    O bocekli kurtlu bulguru, yanlisa yanlis diyemeyen o seyhlere, hocalara, muhafazakar camianin onde gelenlerine ve dahi buna razi olan muslumanlara burda defilse ahirette mutlaka takdim edecekler diye dusunuyorum. Hele ki bu iktidar yuzunden insanlar Islami sorguluyorlarsa ve buna alimler aes cikarmiyorsa, bunu hesabini Allah herhalde soracaktir degil mi? Orda soylerler artik bulgurdan olmak istemediklerini ve kendilerine o vazgecemedukleri kurtlu bulgur takdim edilir...

    Yanıtla (8) (0)
  • Hüseyin Şenel / 21 Eylül 2021 13:08

    Tad:Canlıların besinlerdeki uçucu olmayan bileşikleri damak,boğaz ve dil yüzeyindeki mukoza noktaları aracılığıyla algıladığı duyum
    Lezzet:Herhangi bir şey karşısında duyulan zevk,haz(TDK)
    Hayrettin Hocam“tad”yeter diyor.Katılmıyorum.Açık ara hadsizliğimi affetsin.
    Kitap“Lezzete”çağırıyor ve tarifliyor,arayın diyor.
    “Karınca”onun için yolarda.Belki Dimyat’a gidiyor.Bulgur ile yetinmediği için.
    Hadi bize yoklukta yetiyordu diyelim,kabul,Hocam görün artık gençlere,çağımıza,.., yet-mi-yor.
    .

    Yanıtla (4) (0)
  • Gürbüz demirci / 21 Eylül 2021 13:06

    Bir konuşun ve iktidarın vahim hatalarının muhafazakâr kesime ne kadar zarar verdiğini.dine mal edildiğini bir konuşun ve.

    Yanıtla (3) (0)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 13:05

    Nasil olsa iktidari ele gecirdiniz, her turlu uckagitla, oyunla, duzenle, ati (c)alarak yolsuzluklara, kayirmalara, hirsizliklara devam edin,

    Yanıtla (9) (1)
  • Bingöllü / 21 Eylül 2021 10:18

    Ahmet Bey,kendi beklentilerinizi başkalarının görüşü olarak dile getirmeniz inanın hiç inandirici değil,önce bir aynaya bakarak nerden nereye savrulduğunuzu görmeniz sizin için en büyük ibret vesikasıdır.

    Yanıtla (12) (16)
  • Yaşar Bahadır / 21 Eylül 2021 13:04

    Zazalar zulmü savunmaz.ahmet hoca hakkı tutar. Sende haktan yana ol.

    Yanıtla (6) (3)
  • Asi / 21 Eylül 2021 13:01

    Rusyada,Cinde Komunistlerin ilk defa cengel attiklari kisiler din adamlari ve toplum önderleriydi, simdide ayni degismiyor,haktan,hukuktan,adaletten nasibini almayanlar bir tarafa baglaniyorlar,herkes nasil hesap verecegini düsünsün.Zulümu görüpde basini ceviren gercek mümin degildir,hocada olsa,hacida olsa.

    Yanıtla (6) (0)
  • Sanaldaki gerçek / 21 Eylül 2021 13:01

    Üstadım milyonlarca insanın evinde bulgurda kalmadı, bunu diyenler pirinçi evlerinde etli pilav yapıp yiyenler, bizi de kurtlu bulgurla korkutuyorlar

    Yanıtla (7) (0)
  • Yaşar Bahadır / 21 Eylül 2021 13:01

    Hukuk bütün disiplinlerin temelidir.siz hukuku ayaklar altina alırsanız çürümüşlüğün önünü acarsiniz.temelde hukuku nereye koydugunuz önemli. ayaklar altına mı yoksa baş üstünde mı maalesef ayaklar altında

    Yanıtla (5) (0)
  • Cenk Cemil / 21 Eylül 2021 12:56

    Sayın Taşgetiren,
    Bir defa, mevcut iktidarın bütün icraatlarını İslâm'la özdeşleştirmek kulliyen yanlış ! Çünkü, iktidarın başta AB-ABD kapısında dilenci gibi beklemesi olmak üzere pek çok uygulaması İslâm'la asla bağdaşmaz-bağdaşmıyor ! Bunu neden böyle değerlenmdirmek yerine "evdeki bulgudan olmak" diye seslendirme yapılıyor ki ? Yöneticilerimizin hiç bir gökten zembille inmedi ! Şu haşde kim ne yamukluk yapıyorsa cezasını da çekmelidir diye düşünüyorum.

    Yanıtla (6) (0)
  • Ali Atasoy / 21 Eylül 2021 12:51

    ADALET DEVLETİN TEMELİDİR. Adalet yeniden tesis edilmezse bırakın evdeki bulgurdan olmayı, ev başımıza yıkılacak.

    Yanıtla (3) (0)
  • Nikbin bey / 21 Eylül 2021 12:47

    Kul hakkı yediniz yetenekli ve ehil insanları sırf dindar ya da sizden değil diye mülakatlarda elediniz. Devlet imkanlarını öncekiler gibi kendi adamlarınıza tahsis ettiniz. Size yapılan haksızlığın daha beteriniz şimdi sizden olmayanlara yapıyorsunuz. Bulgursuz kalmaktan daha kötüsü adaletsiz ve onursuz kalmaktır

    Yanıtla (10) (0)
  • Serhan vardal / 21 Eylül 2021 12:41

    AKP de ipin ucu kaçalı cok oldu.
    Uyuşturucu trafiğinin illegal yollardan ülkeye para sokup aklamanın bedelinin manevi kaybı toparlanamayacak bı ahlak çöküşüne yol açacak.
    Yol köprü hastaneye gelmiyoruz bile verilen garantilerle 2şer tane yapilacak projeler hepsi..Bedel ödeyen çalışan bir avuç insan ,dereler,ormanlar ve denizler ..

    Yanıtla (6) (0)
  • Taş Kafa / 21 Eylül 2021 12:39

    Muhafazakar adı verilen bir grup topluluk yoktur TR de. TR de ki insan biçimi standart belli hızlı köşeyi döneyim kim iktidardaysa bıyığımı sakalımı secdemi onlar gibi yapayımdır. Ne politikası ne muhafazakarı ne solcusu bu ülkede hepimiz birbirimizi biliriz... Yemeyi çalmayı çırpmayı gösterişi makyajı çok çok iyi biliriz.

    Yanıtla (6) (0)
  • muammer / 21 Eylül 2021 12:37

    Kötü haberi vereyim ;
    Hem BULGURdan hem de PİRİNÇten olunacak.
    Zira ; Zulm ile abâd olanın, âhiri berbad olur..'muş.

    Yanıtla (9) (0)
  • Karar / 21 Eylül 2021 12:34

    Elde bulgur falan da kalmadı!!!!

    Yanıtla (3) (0)
  • BirOkur / 21 Eylül 2021 12:33

    Toplumun reaksiyon gösterme duygusunu köreltirseniz bahsettiğiniz kısır döngü içinde kalır ve korkular ile birşey yapmazsanız.
    Türkiye’de iktidar 1 Mayıs işçi bayramında sendikaların yürüyüşüne bile izin vermiyor. Bireyin demokratik hakkı olan, hükümeti protesto etmeye kalksalar başlarına be geleceğini siz düşünün. Bu hak olmayınca da ülke bu duruma geliyor.

    Yanıtla (5) (0)
  • Giresinli / 21 Eylül 2021 12:28

    Evdeki kurtlanmış çürümüş bulgurla zehirlenmekten se ;onurlu ve aç olarak yaşarım pirince ulaşırsam ise ne ala...

    Yanıtla (3) (1)
  • Kayı boyu / 21 Eylül 2021 12:28

    Chp türkiye'de 3 kez iktidara geldi.
    1-Atatürk dönemi Türkiyeyi kurdardı bir sürü fabrika kurdu. (Atatürk'ten sonra gelenler özelleştirme adı altında bunları sat sat bitiremiyor.)
    2-İsmet inönü dönemi Türkiyeyi 2.dünya savaşına sokmayarak türkiye'yi büyük bir beladan korudu. Belkide türkiye'nin yok olmasını önledi
    3-Bülent Ecevid dönemi Ecevit Kıbrıs'ın yarısını aldı. Yetmiyor mu?

    Yanıtla (12) (0)
  • Yaş 35 / 21 Eylül 2021 12:27

    Güneşin başka bir rengi de varmış
    Bilmezdim taşın sert olduğunu
    Su insanı boğar ateş yakarmış
    Her doğan günün bir dert olduğunu
    İnsan bu yaşa gelince anlarmış.

    İnsanlar kendilerini asıyorlar, bunlar kazanımlarımız yani menfaatlarımız gitmesin de ne olursa olsun derdindeler. Sorsan adalete iyiliğe, kadere ve rızkın Allah tarafından verildiğine inanırlar.

    Yanıtla (5) (0)
  • Bir zamanların yandaşları / 21 Eylül 2021 12:27

    Kendi evinizdeki bulguru düşünüyorusunuz.evinde bulguru bile olmayanlar umrunuzda bile değil...

    Yanıtla (4) (0)
  • Hukukçu / 21 Eylül 2021 12:22

    Film bitti. Artık pişman olsanız da geç kaldınız. Atı çalan pardon alan Üsküdar'ı geçti. Aman bizim cemiyetten susalım, aman bizim taraftan ses etmeyelim diye diye geldik bugünlere. Hamdolsun kötü günler geride kaldı. Sırada daha kötü günler var...

    Yanıtla (5) (1)
  • Kaçış Başladı / 21 Eylül 2021 12:19

    "Evdeki bulgurun böcekli halinden sizlere yemek yapılsa onu yer miydiniz?" diye sorarsanız onlara : "Aaaa böcekli bulgur mu var ülkemizde? Cep telefonunu göster!" derler...

    Yanıtla (9) (0)
  • KÖTÜYE MECBUR DEĞİLİZ! / 21 Eylül 2021 12:18

    Niye hep "kötü" ile korkutularak "KÖTÜRÜM" bir hayata mahkum ediliyoruz? Bulgurun içi taş dolu, ağzımızda diş kalmadı. Pirinç olmazsa da, bulgurun temizini bulmak, "İNSANİ VE İSLAMİ" vazifemizdir. Bir eli yağda bir eli balda olanların korkutmaları artık boşuna.

    Yanıtla (7) (0)
  • Posoflu / 21 Eylül 2021 07:53

    Sayın Yazar "Muhafazakar camianın bu kaygılarını yabana atma eğiliminde değilim. "
    Ama yazı boyunca yabana attığınızı ortaya koyuyorsunuz Sayın Taşgetiren.
    Bulgurdaki Olumsuzluklar gideriliyor pirinç de zaten görülüyor,endişelenme gerek yok,
    Özgürlük için bu millet aç bile kaldı Çanakkale'de ve diğer yerlerde .Sayın Taşgetiren siz rahat olun.

    Yanıtla (2) (10)
  • Xx / 21 Eylül 2021 12:11

    Hangi olumsuzluklar düzeltiliyor allah aşkına bir söyleyin, ben bir şey göremiyorum da.

    Yanıtla (8) (0)
  • Hocalara Geldik / 21 Eylül 2021 12:08

    Gençlere hak vermemek elde değil. Ben dahi dinden soğudum. Cumaya bile gitmiyorum. Benim bulgurumdu oysa. Öyle bir şeyim kalmadığına pirinç peşinde de koşmak istemediğime göre tek beklentim, adaletle hükmeden birilerinin başımıza gelmesi. Umutlu degilim çünkü biz adil bir toplum değiliz. Neye layıksak o. Tek mücadelem bu kadar kötüsüne razı olmamak için. Bunların karşısına salatalık konsun ona dahi oy veririm. Öyle tiksindim bu hukuksuzluktan.

    Yanıtla (7) (0)
  • Kazim Ceylaner / 21 Eylül 2021 12:05

    Sevgili Abim Kaleminize ve yüreğinize Sağlık iyiki Sizin gibi Kalem'ler Var.

    Yanıtla (1) (1)
  • okur / 21 Eylül 2021 12:05

    Sayın yazar; bu yazınıza yorum yapmak istemiyorum. Günümüze dair söylenecek ne varsa, en güzel şekilde anlatmışsınız. Fazlasına da gerek yok. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. derler. Kaleminize sağlık.

    Yanıtla (3) (0)
  • Mamosta / 21 Eylül 2021 12:05

    Evde ki haramlaşmış buğdayı yemeye devam etsinler. Aslında kaybetmeye korktukları kazanım; bu iktidar sayesinde elde ettikleri büyük servetleridir.

    Yanıtla (7) (0)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 12:04

    O birkaç hoca, şeyh, alim dediğiniz kimlerse tamamı bu düzenden sınırsız nemalanıyorlar. iktidarın zenginleri sınıfındalar. neden desinler ki. Ahlakın, adaletin olmadığı bir inanç sistemi var mıdır. Yoktur. Ama uygulama nasıldır? Gelinen noktada sonuçlar ortada. Bırakın artık bu nalıncı keserliğini. hep size, hep size, ne zaman öleceksiniz hoşaftan.

    Yanıtla (5) (0)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 12:02

    Şöyle yapsak.
    Bulgur da pirinç de sizin olsa.
    Sadece yaptığınız tüm Ali Cengiz işlerine dini alet etmeseniz?! Olmaz değil mi? En güzel kandırma aracınız. Hani Esenyurt düşünce Kudüs düşerdi ya... Sizin yatacak yeriniz var, kimse yok olmuyor. Hesap gününde görüşmek üzere.

    Yanıtla (7) (0)
  • Yavuz / 21 Eylül 2021 11:59

    O bulgur var ya o bulgur nelere kadirmiş,o bulgurun hatırına yiyen ağız nelere susuyor. Yiyin yiyin zıkkımlanın daha ne diyelim hayat kısa hesap günü yakın.

    Yanıtla (7) (0)
  • Namık Kemal Bayraktar / 21 Eylül 2021 11:59

    Temelde dünya görüşüm ayrı olduğu halde yazılarınızı dikkatle izliyorum.Çünkü bu güne kadar, vicdan ölçüsünü-en azından bilerek- ihmal ettiğinizi hiç görmedim.
    Bu günkü yazınızda değindiğiniz “Muhafazakar camiada tanınmış hocalar” ;kimi çevrelerin “Kanaat önderi” kimilerinin ise “Cemaat-Tarikat”lideri (ya da Şeyhi) olarak isimlendirdiği zevat mıdır,çok merak ediyorum.
    Baki selam...

    Yanıtla (3) (0)
  • Okur / 21 Eylül 2021 11:59

    Ahmet Bey'in yazısına (daha doğrusu kendisine) muhalif olanlardan biri dahi "Hayır adaletsizlik, liyakatsizlik, adam kayırma, israf, talan vs. yoktur." diyememiş. Başka bir diyeceğim yok Sayın Hakim.

    Yanıtla (4) (0)
  • Hasan / 21 Eylül 2021 11:55

    Ak Parti iktidarı ile en azından özgürlükler alanındaki kazanımlar hayati değerdedir" Allah ıslah etsin diyorum,hangi özgürlükler,hangi kazanım 89 lik felçli nine'yi tekerlekli sandalyeye kelepcelemek mı? Yoksa 18 lik genç kızları çırılçıplak soyarak kurbağa gibi ziplatip üst araması yapmak mı? Sizin kazanımınız yerin dibine batsın,Allah büyük hesap çetin.

    Yanıtla (7) (0)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 11:43

    ''Evdeki bulgura razı olalım?” Yooo olmayalım, o bulgur kurtlandı çünkü, böceklendi, mayası değişti… En azından bunu söyleyelim. Ki bulgurun kurtlardan, böceklerden temizlenmesi mümkünse, mayasının düzelmesi mümkünse o yapılsın.'' evet hocam olan tamda budur

    Yanıtla (25) (1)
  • Zeki Yardım / 21 Eylül 2021 11:39

    “Aldatıldık”Bu sözü hep söyleyeceksiniz. Gerçekliği kaybettiniz ve bu bakışla kaybetmeye devam edecek o camia. Evdeki bulgur ne ya. Bulgur mu kalmış. Tuz kokmuş bulgur diyorsunuz. Camilere mi gidilmiyordu namaz mı kılınmıyor du. Anam da yazmalıydı baba annemde. 1400 sene önce daha mı iyi giyiniliyordu yani. Don yoktu don. Bilinizki birileri için özgürlük diğeri için mapusane oluyorsa orada yaşam yoktur. Gelişme yoktur,bilim yoktur. O zaman hurafelerle idare edin.

    Yanıtla (23) (4)
  • Istanbuloglu / 21 Eylül 2021 11:33

    Millet Vekili Dostum anlatti; Külliyesi açılışına, Diyanet işleri Başkanı.Mehmet Görmez davet edilmiş.Görmez Hoca Kulliyenin Bir tarafında Hadisi Şerif diye yazılı bir cümle görmüş. Görmez Hoca; Efendim Bu Hadis değildir.Mevzu( uydurulmus) hadisedir. Demiş.Saray sakini; sen işine bak diye mukabele etmiş. Gormez Hoca da; efendim benim işim bu,Efendim Ben Hadisciyim cevabını vermiş.

    Yanıtla (20) (1)
  • Matt / 21 Eylül 2021 11:31

    İktidarın muhafazakar kazanımları neymiş? Kapatılan Şehir üniversitesi mi? Kapatılmayan ancak muhafazakarların bozuk imajları nedeniyle puanları yerlerde sürünen diğerleri mi? Geçiniz.

    Yanıtla (7) (5)
  • m.yolal / 21 Eylül 2021 11:30

    şu soruya bir cevap bulursak proplem çözülür bence, Çanakkale'de,Yemen'de,balkanlarda kurtuluş savaşinda şehitlerin torunları neden göç eder hocaların değilde papazların akıl verdiği ülkelere!!!!

    Yanıtla (14) (0)
  • isimsiz vatandaş / 21 Eylül 2021 11:24

    Allah senden ebediyen razi olsun. Ahmet bey söylemle degil insan eyleme bakar.Biz islamı yam yasasaydık diger dinlerin tabileri kafile kafile islama gelirdi.Malumunuz Endozyayı iki dürüst tüccarmüslü
    man olmasına sebeb olmuş. Omurgalı alim kalmayınca ikdidar ne yapıyorsam dogru zannediyor.Osmanlıyı dış güçler yılmadı biz yıktık israfa adam kayırmaya işi ehline vermeyerrk makam hırsı eggitim bozuldu herşey bozulunca yıkilmaya mahkum oldu.

    Yanıtla (2) (0)
  • Nesimi / 21 Eylül 2021 11:23

    Ey Nesîmî cân Nesîmî bil ki Hak aynındadır
    Cümle mahlûkun vebâli ulemâ boynundadır

    | Kul Nesîmî

    Yanıtla (4) (0)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 08:44

    "Sorayım hocalarımıza: Evdeki bulgurun böcekli halinden sizlere yemek yapılsa onu yer miydiniz?"
    Hocalar cevap verir: Bulgurun içinde ahlaksızlık, liyakatsizlik, adaletsizlik, hakkaniyetsizlik gibi çürüklükler olsa da o bulguru yerim. Çünkü bu çürükler adi, önemsiz şeylerdir. Benim midem bunları kaldırır. Gel, sen de gel. Pirincin peşinde koşarak yorulma. Hazırda çürüklü bulgur var. Beraber yiyelim.

    Yanıtla (10) (1)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 11:23

    Hocalardan biri “…iktidarın bir kısım mensuplarında ahlak, liyakat, adalet, hakkaniyet… bakımından arızalar, eksikler, çürüklükler oluyor…” “Savaş sırasında âdî suçluların cezası infaz edilmez ve biz zalimlerle savaş halindeyiz.” “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak akla ve hikmete uymaz.” demiş. Doğrucu Davutluk yapmayın demiş.

    İnsan var olduğundan beri savaş olduğuna ve olacağına göre; mezarda veya Ahiret'te mi gereği yapılacak? Bu hocaya göre İslam budur işte!

    Yanıtla (2) (0)
  • Karar Okuyucusu / 21 Eylül 2021 11:23

    "Evdeki bulgur" buysa kalsın!... Adalet ölmüş, Ekonomi bitmiş, Eğitim içler acısı, Dış politika sürünüyor, Huzur yok, En kötüsü UMUT YOK. İşin özeti (ONLARSIZ) Daha iyi bir Türkiye mümkün. Vesselam.

    Yanıtla (4) (0)
  • K.okuru / 21 Eylül 2021 11:21

    Sayın Ahmet hocam,kaleminize sağlık.
    Gidişatı çok güzel açıklamışsınız.
    Hocalarımız herkesten önce anlattığınız
    kötü gidişata dur demeliydiler.Camileri
    siyaset alanına çevirdiler,milleti dinden soğuttular.Bulgurdan ziyade,milyar dolar
    lar,özel uçaklar,ihaleler,makamlar...gide
    cek.Vatandaş can derdinde.Hemde,Gele
    cek,Deva,Saadet,İyi...partileri var.

    Yanıtla (3) (0)
  • Baş Örtüsü / 21 Eylül 2021 11:17

    Elde edilen özgürlükler ??? Baş Örtüsü, Baş Örtüsü, Baş Örtüsü, Baş Örtüsü, Baş Örtüsü, Baş Örtüsü, Baş Örtüsü başka ne var ? Ha bir de Baş Örtüsü. Baş Örtüsü özgürlüğü bahanesiyle yozlaştırılan bir Devlet, yolsuzluk, nesillere sirayet edecek borçluluk, batmış ekonomi, satılmış topraklar, Milli bayramlarda bile tören geçişi yapmasından korkulan bir ordu. Özgürlükler? Hangi Özgürlükler ? Baş Özgürlüğümüz Baş Örtüsü. Allah'a karşı tek hesap vereceğimiz bir bu olsa keşke!!!

    Yanıtla (4) (0)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 11:14

    'muhafazakar düşüncenin olmaz ise olmazı Adaletsizlikten kaçınmakdır' çok iddialı bir söz. Türkiye'de 'muhafazakar' tanımı yanlış yapılıyor. İslamcı olmak, dindar olmak muhafazakar olmak olarak görülüyor ki yanlıştır. dindar olmayanda muhafazakar olabilir. tutucu olmak, mutasıp olmak başka bir şeydir.

    Yanıtla (1) (0)
  • Ayna / 21 Eylül 2021 11:14

    Kurtlanan bulgur olmayabilir mi? Sakın kurtlanan ahlâklar ve vicdanlar olmasın? İsraf ve yolsuzlukların haddi hesabı yokken, adaletsizlikler ve kul hakkı yemek dava için normal karşılanır olmuşsa, Allah aşkına (!) kurtlanan nedir acaba?

    Yanıtla (2) (0)
  • Kamil / 21 Eylül 2021 11:10

    Evdeki böcekli bulgura razı olması için ahaliye eyyam yapanlara bakalım: Yolsuzluk ve nepotizmden nemalananlar, liyakatsiz makam sahipleri, ne olursa olsun gücün arkasında olanlar, fanatikler...

    Yanıtla (1) (0)
  • NE / 21 Eylül 2021 11:09

    Evdeki bulgur; rüşvete ve yolsuzluğa hırsızlık diyemiyenler, benim adamım deyip hırsızlığını görmezden gelenler, bana yakın deyip yaptığı zalimliklere sessiz kalanlar, benim gibi düşünüyor deyip haksız kazançlarına göz yumanlar,
    Tuz koktu artık derler ya. Adalet bir toplumu tutan ana unsurdu. Adalet, ismini taşıdığı bir parti tarafından bu devlette kokuşturuldu malesef, aynı tuzun kokması gibi.
    İnsanlar pirinç olmasa bile, artık bulguru da görmek istemiyor...

    Yanıtla (3) (0)
  • 2021 / 21 Eylül 2021 11:09

    İktidarın tadını alanların önemli bir kısmı, bu konumu kaybetmemek için deri değiştiren yılanlar gibi her gün başka kimliklere bürünürler.

    Yanıtla (3) (0)
  • Ömer Faruk Karabasmaz / 21 Eylül 2021 11:08

    Ahmet Bey selamlar,

    Kaygınıza hak veriyorum. Yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırmaca, rant devşirme. bunlar kurumların içine işlemiş ve normalleşmiş ise sıkıntı vardır. Helal aşa haram bulaşmış olur. O aşdan ne hayır gelir bilinmez. Ak partiyi silkelemenin yolu iktidardan indirmek midir? Çünkü muhalefetin politik duruşları düşman sevindirici türden. Dostumu seçerken düşman okunun gittiği yöne bakmalı.

    Yanıtla (1) (5)
  • efedamat / 21 Eylül 2021 11:04

    muhafazakar camia ne çektiyse o tuzu kuru Aksaçlılar denilen sözde önder geçinenlerden çekti.
    zulüm var ama... ne demek yahu.
    Aksaçlılar zulmü elinle dilinle engelleyeceksin sizler kalbinizle buğz ederek bu sorumluluktan kurtulamazsınız.
    bu ülke de tuzda bulgur da koktu.insanları dinden soğuttular onu da kokuttular.
    yarın ahirette hesaba çekilirken başınızı nereye sokacaksınız.

    Yanıtla (2) (0)
  • Turgay / 21 Eylül 2021 11:03

    Önümüzdeki seçim de bu iktidarın gideceği artık iyice belli olmaya başladı , korkunun ecele faydası yok. Bu kafa gelmemek üzere gidiyor. Tabi bu gidişin bir faturası olacak değil mi? Liyakatsiz, eş dost sayesinde makam sahibi olan 5 para etmeyen adamlar( kadınlar)ın harami düzeni elbet yıkılacak . Bulgurmuş ne bulguru o kesimin bulguru unutması yıllar oldu.

    Yanıtla (3) (0)
  • Cok gec / 21 Eylül 2021 11:03

    Kazanimdan kasdi nedir hocalarin anlayamadim, Ne ekonomik ne de Islami bir kazanim goremiyorum ben. Eger kasdiniz dindar kesimin toplumun her yerinde temsili ise :) sadece guluyorum... evet toplumun heryerinde basortulu ve sakalli namazli abdestli insanlar var , ama ne kadar samimi Musluman var onu sizin takdirinize birakiyorum. Ben kendimi zorlasam da kandiramiyorum, buyuk yikim geliyor diyemiyecem... zaten geldi ve hepimiz enkazin altindayiz... goremiyorsaniz kafanizi biraz kaldirin.

    Yanıtla (4) (0)
  • Doğruluk / 21 Eylül 2021 10:59

    Gençlik münafıkca davranmak istemiyor.....

    Yanıtla (12) (2)
  • yorum / 21 Eylül 2021 10:56

    tam da böyle...

    Yanıtla (2) (0)
  • Alper / 21 Eylül 2021 10:55

    Yıllarca İstanbul'un fethi sırasında söylenen " Latin serpuşu görmektense Türk sarığı görmeyi yeğlerim ifadesiyle övündük. Çünkü adam dindaşlari olmasına rağmen zalim ve yağmacı olan Hristiyanlara karşı daha adil daha merhametli olan Müslüman Türkleri tercih ediyordu.heyhat şu an gelinen nokta tam da budur.

    Yanıtla (22) (0)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 10:55

    Öğretmenim, atıldım, bir kursta derse girsem, izin yok.. Neden, maalesef lekekendik, terör yaftasiyla.. Allah kahretsin fetö mantalitesini. Nereye kadar devam eder böyle. Annem, babam, kardeşlerim, çocuklarım, teyzem, amca çocuklarım, teyze çocuklarım, kısaca artık insanlar olan, biteni onaylamiyor. Ak parti bu ve benzer durumları duzeltmeli.. Kurucu ruhuna dönmeli.. Yazık olmuyor mu

    Yanıtla (14) (4)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 10:52

    Yarın Hakkın divanına varınca, haksızlığa uğrayan karıncalar hakkını isteyince, haksızlık yapanlar ve haksızlığa göz yuman ses çıkarmayan uyarı görevini yapmayanlar, özellikle alimler mürşidler ve kanaat önderleri ne diyecek acaba? "Ya Rabbi evdeki bulgurdan olmamak için haksızlıklara göz yumduk, uyarı görevimizi yapmadık" savunması kabul olur mu acaba?

    Yanıtla (34) (2)
  • Hikmet / 21 Eylül 2021 10:51

    İnsan bir kere haksızlığa karşı sustuğu zaman adaletsizliklere de susar içi duygu dolu bir kadın kadar bizim alimlerimizin sesi çıkmadı çıkamadı haksızlık ve hukuksuzluklara karşı.Bahsettiğiniz o insanların sesi çıksaydı ne dimyata gitme düşüncesi oludu ne de insanlar bulgurun bozulduğundan şüpheri ne bozulduğu inancını taşırlardı.

    Yanıtla (11) (2)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 10:51

    "Adalet" yok, oysa muhafazakar düşüncenin olmazsa olmazı adaletsizlikten kaçınmaktır. Yolsuzluklar "sebil", iktidar eliyle "hırsız yaratma ve yaşatma" var, bunun yanında yaygın bir "yoksulluk" var, bürokraside yaygın "adamını kayırma" var, toplumun belli kesimlerine yönelik "bölücülük" var, siyasi çıkar için sürdürülen "böl-yönet" politikası var, var, var… Paragrafı böyle okumak daha mı oturaklı, ne?

    Yanıtla (12) (2)
  • biz / 21 Eylül 2021 10:29

    O bulgur biziz.. biz=toplum

    Yanıtla (4) (2)
  • Okur / 21 Eylül 2021 10:50

    Sen de kurtalanmışsın o zaman

    Yanıtla (5) (2)
  • Yaşar PEKER / 21 Eylül 2021 10:49

    Değerli kardeşlerim...
    Başkalarına çamur atmak yerine kendimizi hesaba çekelim. Ne kadar çalıştım,ne ürettim,neleri nasıl tükettim. Kendimi,ailemi geliştirecek neler yapabilirsim,ne kadar yol aldım ❓
    Herkes sorumluluklarına baksa, başkalarına kusur aramaya zaman bulamaz☝️❗

    Yanıtla (3) (1)
  • Vatandaş / 21 Eylül 2021 10:45

    O hocaların evinde bulgur değil pirinç olduğunu düşünüyorum. 5 aydır borçlarımı ödeyemiyorum Giderek artıyor. Yine iki işte çalışıp çocuklarımı göremez olacağım cocuklarimla vakit geçirmeyeceksem hayat neye yarar ???

    Yanıtla (15) (2)
  • duyalı okur... / 21 Eylül 2021 10:40

    tuzu kuru manipülasyonu bu. trollerden menşeili.

    Yanıtla (5) (1)
  • Karar Okuyan Erdemli / 21 Eylül 2021 04:00

    Sayın Taşgetiren, AKP ve MHP iktidarı bu paramparça olan millet ittifakı karşısında tekrar iktidara gelir. Şuanda Millet ittifakı üç belki dört ittifak olacak gibi.

    Yanıtla (4) (22)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 10:38

    'paramparça' değil parça parça daha İslami(yalansız!) bir söylem olabilir.

    Yanıtla (4) (1)
  • Bereket / 21 Eylül 2021 10:38

    Hocalar, şeyhler gerçek yüzlerini gösterdi. Birkaç tanesi hariç hepsi hikaye. Ve kaybedecekler. Eskiden severdim, sayardım ama şimdi sıfırlandılar.

    Yanıtla (26) (2)
  • yalınayak / 21 Eylül 2021 10:36

    pirinç bile üretemiyoruz neymiş paramız varmış kendi sülalesini zengin etmek için bizim çiftçimizi yok etmeye çalışıyorlar

    Yanıtla (15) (2)
  • ali / 21 Eylül 2021 10:34

    Ağzına sağlık çok güzel yazmışsın anlayana ama .....

    Yanıtla (5) (3)
  • Hoca / 21 Eylül 2021 10:33

    Dimyata pirince falan gittiğimiz yok. Evdeki bulgur bozulmuş, yenecek hali kalmamış. Mecburen dökeceğiz. Börtü böcek yesin. Etrafta atıştırmalık ölmeyecek kadar, arpa buğday saman ne varsa...

    Yanıtla (9) (1)
  • Okur Karari / 21 Eylül 2021 10:29

    Cikarlari yerine evrensel prensipler uzerinden hayatini yasayan ve karar veren insanlarla arkadas olun Sn. Tasgetiren. Bulgur ve pirinc hesabi yapanlar, yarin bir baskasi onlara daha cok princ verirse, hic gozlerini kirpmadan size ve ailenize zulum yaparlar.

    Yanıtla (10) (1)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 10:28

    O hocalar aslında demek istiyor ki; başkası için bulgur peşinde koşarken evdeki güzel pirincimizden olmayalım. Başkası kokmuş bulguru yesin biz baldo pirinçlerimizi yemeye devam edelim.

    Bize dokunmayan yılan bin yaşasın demek istiyorlar. Zulüm varmış ama iktidar onlardaymış. Yani diyor ki o hoca zulüm varsa bize mi var? İktidar bizde olduktan sonra ülke batsa umrumuzda değil diyorlar. Peki kendi çocuklarına, ana babalarına yapılsaydı bu zulümler yine de susarlar mıydılar böyle?

    Yanıtla (28) (2)
  • Davut / 21 Eylül 2021 10:25

    Sayın Tasgetiren, o bahsettiğiniz hocaefendi "zulüm var ama..." diye cümleyi kuruyorsa; şunu bilelim, zulüm nereden ve kime geliyorsa; Alevi, Sünni, Türk, Kürt şu bu vs.be biz "zulüm var ama..." diye cümleyi kuruyorsak,çok net; "insan bile değiliz".

    Yanıtla (16) (2)
  • eroğlu / 21 Eylül 2021 10:25

    Vatandaşın evinde kurtlu bulgur bile kalmadı. Ama o hoca takımı çok özel pirinçlerle besleniyor. Bir zaman başaka bir grubun yolsuzluklara göz yumduğu gibi şimdide geriye kalan sözüm ona cemaatler bulgurdan olmayalım diyor. kendisi yer salkımı ele verir talkını. Dimyat'a gitmek istemeyenler salkımı götürenler.

    Yanıtla (12) (2)
  • okuyan / 21 Eylül 2021 10:24

    menfaatleri için kurtlu bulguru hem yerler hemde müridlerine kurtlu bulgurun hikmetlerinden dem vururlar.

    Yanıtla (10) (2)
  • Mehmet H. / 21 Eylül 2021 10:24

    "Kral çıplak" diyecek bir çoçuk lazım.

    Yanıtla (5) (1)
  • Karar Okuru / 21 Eylül 2021 10:20

    Temel+Dursun Amerikaya kizilderili avlamaya gitmisler cunku kelle basi $100 veriyorlarmis. O kadar cok avlamislar ki kizilderili sefleri bir araya gelip bizimkileri durdurma karari vermisler. Bir gece yuzlerce kizilderili Temel ile Dursunun cadirini cembere almislar. Temel sabah kalkmis disari tuvalete cikmis. Bir bakmis ki etraf kizilderili dolu.Heyecanla iceri kosmus: ulan Dursun, kalk kalk hemen. Zengin olduk. Adalet bitmis, ulkenin parasi carcur edilmis, birileri evdeki pirinci dusuniy!

    Yanıtla (12) (1)
  • Politikacı Genç / 21 Eylül 2021 10:18

    Hoca takımı, "aksaçlı" gibi tecrübeye yönelik yüceltici ifadeleri sever. Ancak bir katkısı var mıdır? Tecrübenin katkısını sorgulamıyorum, bu insanların topluma, size bana katkısı var mıdır? Yeniyi hor gören, yeniden korkan, imkan olsa eskiye demir atacak bir zihniyet. Dönem çakışması, farklılıklar üzerinde hoşgörüde birleştiği müddetçe alenen gözükmüyor. Z kuşağını, aksaçlı olmayanları artık doğru anlamak lazım.

    Yanıtla (3) (0)
  • Nihat Osmanoğlu / 21 Eylül 2021 10:18

    Evdeki bulgur kurtlandı diyorsunuz ya! çok büyük bir zulüm işliyorsunuz. Sanki evdeki bulgur 20 sene öncesindeki 80 sene kurtlanmamış da yeni yeni kurtlanıyor?! An itibarı ile son 100 yılın en temiz bulgurundan pilav yiyoruz. İnsan üretimi her bulgurda kurt vardır, şimdi de vardır. Ancak kesinlikle 20-40-60-100 sene öncesine göre daha az kurt var. Görmek için basiret ve ferasetini, makamını kaybetmemiş olmak gerekiyor. Sadece UYAP milyarlarca kurtu temizledi.

    Yanıtla (4) (29)
  • Doğrucu / 21 Eylül 2021 10:17

    Ülkemizde maalesef eleştiri kültürü henüz gelişebilmiş değil.Eleştiren ve eleştirilen arasında iyi niyetli bir bağ yok. Doğruları söylemek başta devlet mekanizması olmak üzere tüm toplumu adalet ve dürüstlüğe teşvik etmek hepimizin vazifesidir. Yaptığımız hatırlatma,teşvik ve eleştiriler de mutlaka kırıcı olmayan bir üslupla yapılmalı,yöneticiler ise bu hatırlatmaları bir tehdit olarak algılamamalıdır. Yaptığımız her faaliyet devletimizin daha güçlü bir hale gelmesi için yapılmalıdır.

    Yanıtla (3) (1)
  • KAAN / 21 Eylül 2021 10:14

    Dimyata gitmeye gerek yok. Pirinç çok pahalı olmuş.Bulgurlarıda hor gördük ,çürüttük, çürümeye devam ediyor.Ayıklayacak iyi ,adil insan kalmamış.....Adil insan önemli...

    Yanıtla (4) (0)
  • Sevgili insan / 21 Eylül 2021 07:00

    Hak Teala bunlarla uğraştığı kadar yola getirmek için ahlaklı ateistle uğraşsa imana gelmişlerdi şahsi fikir asla suizam etme değil ister inan ister inanma bunları taklid edip kimsenin üstünde büyük bir zorba büyük bir zalim dinde büyük baskıcı zulümcü ve münafık ahlaksız Allah’a suizan etme halinde olacak değiliz ..

    Yanıtla (4) (0)
  • Editör notu / 21 Eylül 2021 09:18

    Değerli yorumcumuz.
    Noktalama işaretleri kullanılmayan yorumlarınız onaylanmayacaktır.

    Yanıtla (5) (1)
  • Hak ettiği kadar / 21 Eylül 2021 11:22

    Uluslarası dergiye makale yazar gibi Türkçe ve İngilizce de göndeririz ancak herkese hak ettiği kadar..

    Yanıtla (0) (1)
  • Eko / 21 Eylül 2021 10:13

    Silahlanmaya hayir.
    Ekolojik Tarima evet.

    Yanıtla (1) (1)
  • Mustafa toplar / 21 Eylül 2021 10:12

    Yerler tabi ki. Hem de yiyorlar. Her mahluk taifesinin rızkı farklıdır.

    Yanıtla (1) (0)
  • Yavuzcan / 21 Eylül 2021 09:58

    Çok ilginç, insanın inanası gelmiyor! Tarih bile yazarken zorlanacak, çünkü nasıl böyle bir şey oldu diye hayıflanacak. Allah ve yüce millet, Akp ye müthiş bir kredi verdi! Hani Erdoğan , fetocular ne istedilerse verdik diyor ya. Allah Cc ve milletimiz Akp ye her şeyi verdiler, Ama onlardan bazıları! İyi niyetli, samimi, dürüst ve göründükleri gibi değillerdi. Akp deki dürüst insanlar ayrılınca, Kötüler azmaya başlayıp acımasız işler yapmaya başladılar. Her şey menfaate dayalı olmaya başladı

    Yanıtla (2) (1)
  • O aslan / 21 Eylül 2021 09:55

    Bütün mesele kula kulluk etmemek.Biz fatiha süresini niye okuruz bilmemki. Bütün mesele kitabın en çok emrettiği hatırlattığı düşünmelisiniz akıl etmezmisiniz. der İnsanoğlu düşünmede akıl yürütmede özgür kılınmıştır. Nedir bu kula kulluk havesi. Mesele vatandaş olma birey olma özerk olma meselesi. Birazda sosyoloji okumak. Teşekkürler hocam.

    Yanıtla (1) (0)
  • Kasım ÖZDEMİR / 21 Eylül 2021 09:50

    Ahmet hocam bulguru görür görmez ' ya bulgur kurtlanmışsa' diye yorum geldi içime yazının devamında ise buruk tebrssüm ettim o hocalara. Herkes iyi bilmeli ki kazanım denilen şey post kavgasıysa veyl olsun o şeyhlere..

    Yanıtla (5) (0)
  • Evdeki bulgur dedikleri / 21 Eylül 2021 09:49

    Devletten aldıkları ihaleler, çocuklarının genel nüdür ve müdür yardımcılıkları, ballı maaşlar yani iktidarın verdiği tüm nimetler. Bunlar tarih boyunca böyleydi bugün de böyleler. Kendi çocuklarına torpil yaptırarak hak edenlerin önüne geçirenler başkası gelince bizim baş örtümüze karışırlar korkusunda. Yersek tabi. Baş örtüsü de bunlar için bir araçtan başka bir şey değildir.

    Yanıtla (8) (2)
  • türk rönesası lazım / 21 Eylül 2021 09:49

    tekrar yazıyorum
    memlekette iktidar muhalefet daha iyi yönetir diye değişmez.
    mevcuttakinden umut kesilince halk değiştirir.
    gözünün yaşına "one minute" bakmaz.
    "kıbrıs fatihi" olsanız bile fark etmez.

    Yanıtla (7) (1)
  • Taha Güven / 21 Eylül 2021 09:47

    Ahmet Ağabey çok teşekkür ederim, elinize sağlık, yine bam teline dokun-muşsunuz. İktidar ve taraftarlarının bildiği gibi artık iktidar partisinin freni patladı. Muhafazakar olup haksızlığa uğrayan hiç kimseye sahip çıkılmadı, işe alımlarda fakir fukaranın çocuğu gözetilmedi hep yanındakilere iş verdiler, ihale verirken yine yanındakiler gözetildi altta olup kimsesi olmayan insanlara iş verilmedi. Ülke genel anlamda hemen hemen her konuda çok kötü yönetiliyor, kimse iktidarın arkasında duramaz.

    Yanıtla (3) (2)
  • karar okuru. / 21 Eylül 2021 09:41

    Ne bulguru hocam, onlar ejder meyveli smooty (o neyse) içiyorlar artık. Din ticareti yapan kimseler, iğrenç kimselerdir. Din adamı, dindar, muhafazkar, sağcı vb değillerdir. Açıkça asalaklardır. Asıl üzücü olan, dini satan her zaman oldu da alanların bu kadar hırsızlığa yolsuzluğa rağmen, daha nereye kadar alçalabilecekleri.. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler, bir an önce defolup ( hakettiklerini yazamıyorum) gitsinler, millet başının çaresine bakar!

    Yanıtla (7) (2)
  • adem fani / 21 Eylül 2021 09:37

    Geldiğimiz nokta maalesef hayal kırıklığı bunun sebebide biziz ama yılmak,üzülmek yok..

    Yanıtla (2) (2)
  • Nuri / 21 Eylül 2021 09:35

    Arkadaşlar Karadeniz mantığı bu elliiki yaşındayım Karadeniz insanı ne kadar dindar olursa olsun geneli hak hukuk kavramını keser gibi kendine yontar birde Erdoğan birazda yüzde 30 seçmenin ne yapsa ona veririm diyenlerin kredisini kullanıyor cahilce ama boyle

    Yanıtla (3) (0)
  • Abazlı / 21 Eylül 2021 09:26

    Muhafazakar camia, iktidarı; kamu yetkisi ve kamu bütçesi olarak neden bu kadar önemsiyor. Özgürlükler, örneğin basın özgürlüğü şimdi ne durumda? Hukuk, adalet ve "evdeki böcekli bulgur", onları ne kadar ilgilendiriyor...?

    Yanıtla (1) (0)
  • Erzurumlu / 21 Eylül 2021 09:19

    Ahmet Hocam, eldeki bulgur dediğiniz koskoca bir zulümdür. Türkiye'de mezun üniversite öğrencilerinin %3'ü imam hatip kökenlidir. Ancak şu anda üst düzey kamu görevlilerinin büyük çoğunluğu imam hatip mezunudur. Elde kalan liyakatı olmadığı halde işgal edilen makamlar ve başörtüsü. Başörtüsü artık Türkiyenin gündemine gelemez öyleyse elde kalan tarikat ve cemaatlere teslim edilmiş makamlar yani dünyalık. Tüm Müslüman geçinen tarikat ve siyasal İslamı tayfasının derdi iman değil sadece maddiyet.

    Yanıtla (8) (3)
  • Bir Okur / 21 Eylül 2021 09:18

    Erdoğan en iyi bildiğini yapıyor.... Eğer suç varsa iktidarda değil "at gözlüğünü" çıkarmayan seçmende... Fiyatlar yükselmiş.... İyi oluyor....

    Yanıtla (24) (3)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 09:18

    Evdeki bulgurdan olmak tepeden aşağıya kadar liyakatsiz, çok maaşlı, eş, dost akraba kayıran, yağma düzeni yanlıları ve sistemden beslenen tarikat, cemaatler için pek de sadece bulgurdan olmak değil, deveyi hamudu ile götürme imkanını da kaybetmek olacağından önemlidir. Din siyaseti fakire 1 verip, gerisini cebe atma imkanına iyice yol verdi. Sayenizde tabi. Buralar artık sadece vakit kaybı!

    Yanıtla (28) (2)
  • Ekrem Küçük / 21 Eylül 2021 09:17

    Bence yerler hocam,bahsettiklerinizin çoğu,"ne versen yerler" familyasından. Bu kadar olsa iyi. Bir de kendilerine inanıp güvenen herkese yedirirler.

    Yanıtla (10) (2)
  • Osman Baba / 21 Eylül 2021 09:17

    Ak parti son yılda sadece kendisini yozlaştırmakla kalmayıp muhafazakar camianın cemaat ve tarikatlarından dernek ve vakıflarına kadar tüm unsurlarını da yozlaştırdı. Hatta seçmeni bile yozlaştırdı. Lider oligarşisinden, hanedanlaşmadan, nepotizmden, demokratik, hukuki ve insani her alandaki yozlaşmadan ve dava için yapılan ve kanıksanan yolsuzluklardan kurtulmak için evdeki bulgurdan vazgeçme zamanı gelmiştir. Hatta geç bile kalınmıştır.

    Yanıtla (21) (3)
  • Karar'lı Bir Okur / 21 Eylül 2021 09:13

    Zulümlere ses çıkarmayan "cemaatler" in ana sebebi oy karşılığında kendilerine sağlanan sonsuz imkanların ellerinden alınma korkusu.... Ama onlarda bu sessizliğin karşılığını görecekler... Neden? Çünkü hep böyle olmuştur....

    Yanıtla (23) (2)
  • İbrahim Mamati / 21 Eylül 2021 09:10

    Bir toplum kendi taraftarim, kendi partim veya makam mevki uğruna hukuksuzluğa göz yumuyorsa o toplum helak olmaya doğru gider.Bunun tarihte örnekleri çoktur.

    Yanıtla (20) (2)
  • Mehmet KARA / 21 Eylül 2021 09:06

    Evet, bulgurun bozulduğunu herkes görüyor, ancak pirinçten çoğunluk emin değil. Bizim mahallenin hafızasında ciddi manada bir CHP endişesi var. Yüz yılda silemediler. Bu olumsuz imajı değiştirmek CHP'ye düşer, ama tam aksine korkuları besleyen dünya kadar çarpık ses çıkıyor. Mesela, Selçuk Bayraktarın yaptığı hayırlı icraatlar her kesimden milletin göğsünü kabartıyor. Muhalefet iktidar olursa bu çalışmalar devam edecek mi? Muhalefet "bunlar devam edecek, daha fazlası yapılacak" diyebilmeli...

    Yanıtla (4) (12)
  • Patates, Soğan / 21 Eylül 2021 08:59

    Halk hiyar bile alamiyor.
    Siz bulgurdan, pirinçten bahs ediyorsunuz.
    Mecburiyetten Halk olmuş vegan yani otçul.
    Millet ettin kokusunu, tadini unuttu beee.

    Yanıtla (15) (4)
  • Nereden geldik / 21 Eylül 2021 08:58

    Size ulaşan Hocaefendi zulme rıza zulümdür düsturundan haberi yok galiba..neyin kazanımı pardon bir avuç müteahhitin, gazetecilerin yoksa yargı altın çağını yaşıyor diyenlerin mi kazanımları…çocuklarımız artık din ile ilgili bişey dahi duymak istemiyor…eserleriyle övünebilirler bulgura fit olanlar..,

    Yanıtla (30) (2)
  • Ali tosun / 21 Eylül 2021 08:57

    Iktidarı uyaranlar olmuştu sayın taşgetiren . Bozgunculukla suçladınız. Alimleriniz fetva verdi bir kişi veya grup yokedilebilirdi devlet için. Bence sende pirince gidiyosun şu anda chp de verse pirinci onlarada güzellemeler başlar

    Yanıtla (4) (2)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 08:56

    ““Evdeki bulgura razı olalım?” Yooo olmayalım, o bulgur kurtlandı çünkü, böceklendi, mayası değişti… En azından bunu söyleyelim. Ki bulgurun kurtlardan, böceklerden temizlenmesi mümkünse, mayasının düzelmesi mümkünse o yapılsın”……hiç yorulmayın sizin de bir parçası olduğunuz siyasallaşmış din anlayışı tüm çıplaklığı ile ortada, her zamanda böyle idi, sadece siz şimdi görebildiniz bu zihniyetin gerçek ve daim yüzünü. Artık bu kumaşın dikiş de tutmayacağı ortada, yol yakınken bırakıp gitmeli!

    Yanıtla (14) (3)
  • İbrahim Mamati / 21 Eylül 2021 08:56

    Bir toplum kendi adamım, kendi taraftarim kendi menfatin veya makam mevki uğruna hukuksuzluğa göz yumuyorsa o toplum helak olmaya doğru gider.

    Yanıtla (17) (2)
  • okur / 21 Eylül 2021 08:49

    Pilavdan dönen kaşığın sapı kırılalı on sene oldu,
    İsteyen kırık saplı kaşıkla, taşlı bulgurdan yapılmış pilavı afiyetle yemeye devam etsin.

    Yanıtla (1) (1)
  • Sahin / 21 Eylül 2021 01:52

    Nasıl bir arkadaşınızı ikna edemediniz hayret.
    Peki okuyucuyu nasıl ikna edeceksiniz.
    Bana kusura bakmayın ama sanki ikilemdesiniz gibi geldi.
    Bulğura razı olacak kadar, Muhalefetten emin değilseniz söyleyecek söz bulamıyorum.

    Yanıtla (13) (9)
  • Hüsnü / 21 Eylül 2021 08:39

    O muhalefet dedikleri de, Sn. Davutoğlu AKP de Gn.Başkanlık,Başbakanlık yapmış yapmış.Sn.Babacan yıllarca ekonomiden sorumlu Başbakan yrd cilğı yapmış.S.Partisi ise içinden çıktıkları parti.İyi parti ise yuvana dön denilen parti. Bu partilere güvenilmiyorsa Cumhur ittifakına katma çabalarına ne diyeceğiz.Azıcık ışık alınsa değil güven meseselesi bu partiler yere göğe konmaz.

    Yanıtla (9) (1)
  • Dertli / 21 Eylül 2021 08:39

    Hocam sizin saydığınız o şeylere Hz Ömer den çok daha eklenebilir lakin ö harfi bile bunlara fazla gelir

    Yanıtla (7) (1)
  • Karar okuru / 21 Eylül 2021 08:33

    Şu bulgur hikayesinden müslüman olarak hiç utanç duymadınız değil mi bir alim kişi olarak ancak hesabınız da sorgunuzda o cahillerden bencil egoist takvasız yolsuz takımından çok daha büyük olacak çünkü bile bile yaptınız..bunlara uydunuz.. ar duygunuz yok olmuş ..

    Yanıtla (6) (2)
  • Raşit / 21 Eylül 2021 08:26

    Sn yazar, AKP döneminde hangi özgürlükler kazanıldı yazsanız da bilsek.Kadınlar gününde bile kadınlara nasıl muamele edildiği görülmedi mi. Sokakta önceden izin almadan yürüyüş izni uygulanabiliyor mu . İdiaanamesi bile olmayan kişiler yıllarca hapis yatmıyormu.İHM kararlarına uyuluyormu.Ama bir konuda haklısınız.Ana sınfına,. İlkokul 1,sınıfa giden kız çocuk başını örtebiliyor.Buradan geri dönüş olurmu.Tek derdimiz bu.

    Yanıtla (10) (3)
  • selahattin / 21 Eylül 2021 08:25

    kim Allah için konuşmaz yanlış dediğine yanlış demeyip üstüne üstük üstünü örtmeye çalışırsa yok şu küsecek yok buna ayıp olacak yok benim partilim yok benim seyhim yok benim abim deyip Yüce ALLAH ı küstürecekse o zaman namaz kılmasına hac gitmesine zekat vermesine gerek yoktur. zahmettte etmesin. dünyada kaybedenin ahirette kazanma şansıda asla omayacaktır.

    Yanıtla (6) (0)
  • Fatih / 21 Eylül 2021 08:19

    Sayın Taşgetiren, birkaç hoca, birkaç alim, birkaç şeyh çıkıp, “Şunlar şunlar yanlış gidiyor” diyebilseydi zaten bu duruma gelmezdi. Korku, menfaat ve konformizm onları zulüm karşısında dilsiz bıraktı. Bunlar yıllarca menkıbelerde dinlediğimiz hocaların, alimlerin, şeyhlerin varisi olabilirler mi?! Değiller tabiki. Bırakın pirincin peşinden koşmayı, çoktandır evdeki bulgur küflendi.

    Yanıtla (7) (1)
  • Togan / 21 Eylül 2021 08:19

    İktidar mensupları da bu anlayışı gayet iyi bildikleri için böylesine pervasız, böylesine umursamaz davranıyorlar. Muhafazakar kesimin korkularına oynuyorlar, "biz gidersek onlar gelir ha!" Bu sözler otomatikman şuur altında var olan bir takım korkuları bilinç üstüne çıkarıyor. O yüzden ne çirkinlik yaparlarsa yapsınlar "dimyata pirinçe giderken evdeki bulgurdan" olma korkusu ile sineye çekileceğini düşünüyorlar. Oysa "haksızlık karşısında susmak dilsiz şeytanlık" değil miydi?

    Yanıtla (8) (2)
  • KARAR OKURU / 21 Eylül 2021 08:16

    //Ak Parti iktidarı ile en azından özgürlükler alanındaki kazanımlar hayati değerdedir.//Bu güzel tespitin için, bütün özgür insanların duası hesap günü seninle olsun inşaallah.Bu çıkarman için, secdeye alnını koyduğun anda bütün özgür insanlar gözünün önüne geliversin inşaallah.

    Yanıtla (3) (5)
  • Haydar sayin / 21 Eylül 2021 08:05

    Evet, haklısınız evdeki bulgur küflenmiş. Bu küflenmiş bulgurdan pilav yapıp yedirmek bazılarının menfaatine uygun. Hocaefendiler şahsi kaygiya kapılmış, onlarda islami ve insani duyarlılık kalmamış. Düzen değişince itibar kaybedeceklerini düşünüyorlar.

    Yanıtla (7) (2)
  • karar okuyucusu / 21 Eylül 2021 08:04

    ALLAH rasulu ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim der hadisi şerifte bu ahlakı gören varmı bu asrın müslümanlarında malesef müslümanım diyenin yapılanlara itirazı yoksa cehennem bile fazla biz müslümanlara

    Yanıtla (2) (0)
  • Turan / 21 Eylül 2021 07:53

    Muhterem Taşgetiren bunların İslami referansla başlayıp FETÖ belasını milletin başına sarmaları hırsızlığın yolsuzluğun adam kayırmanın dini siyasete alet etme gibi daha sayamadığım bir sürü musibetleri yapmaları bizleri atadan aldığımız dini inançlarımızı sorgular hale getirdi maalesef, korkarım ki bunlar bu işi bilinçli yapıyorlar zira türlü eleştirilere rağmen hiç geri adım yok inadına koltuk sevdasına sarılıyorlar ve daha şiddetlisini yapıyorlar

    Yanıtla (3) (1)
  • Rebel / 21 Eylül 2021 01:40

    Ben ateist olmama ragmen turbanli kadinlarin mucadelesini yillarca savundum ve bunun icin cevremden bazi kisilerden olumsuz sozler de duydum. Peki siz muslumanlar, mutedeyyinler neden bizim varolma hakkimizi savunmuyorsunuz? Neden bize baski uyguluyorsunuz? Tanriniz ozgurlukleri sadece size mi tanidi? Bizim de ozgur olmak hakkimiz yok mu?

    Yanıtla (33) (6)
  • Yorgun Muhalif / 21 Eylül 2021 07:46

    Merak ettim. Hangi özgürlüğün kısıtlanmış? Zorla ibadet mi ettiriliyor sana? Ya da ne bileyim hangi günahı işlemen engelleniyor?

    Yanıtla (3) (10)
  • Konyalı / 21 Eylül 2021 07:30

    Bu devrin dini bütünlerinin iktidarını Allah bir daha nasip etmesin inşallah.
    Dini siyasete alet edenlere Allah fırsat vermesin inşallah.
    Din tüccarlığı yapan siyasilere Allah fırsat vermesin inşallah.
    Rabbim inancında samimi, hakka hukuka riayet eden, kul hakkı yemeyen, demokrat, özü sözü bir olan dürüst insanların iktidarını nasip etsin inşallah.

    Yanıtla (18) (1)
  • Abdi / 21 Eylül 2021 07:28

    Zaman zaman kendime sorarım Hayal mi Gerçek mi? Televizyon başındayken Hayal... Markete ve pazara gidince Gerçek! Efendim Hz.Hüseyin mi olsun bu Hocalar,şeyhler yok sa Yezid mi? Toplum bu tutarsızlıkları gördüğü için böcekli kokmuş küflenmiş Bulgurdan olmaya dünden Razı...

    Yanıtla (4) (1)
  • Okur / 21 Eylül 2021 07:27

    Takıldınız kaldınız bas ortusune,dinin en esala ılgisi olmayan lonusudur.80 yıldır Ataturkun yarattıgı ozgurluk icinde yasarsınız,hala,kıymet bilmessiniz.Ataturk dini,bu din tuccarı,muhafazakar gecinenlerin elınden kurtarmıstır.Turkiyenin 70 senesi heba oldu bu sag,muhafazakar gecınen ıktıdarlar yuzunden,Samimi olun biraz artık.Gercek muslumanın bizim muhafazakar gecinen takımıyla işi olmaz.Kılıcdaroglu hepinizden daha musluman,kul kakkına el surmez.

    Yanıtla (12) (3)
  • Sevgili insan / 21 Eylül 2021 06:51

    Bunlatın elleriyle kendilerine hazırladıkları dünyada kendilerine ve milletlerine geliyor yaklaşıyor seçimi kazansalar da geliyor kazanmasalar da geliyor ve biz müslümanlar bunu görmemek için ne gerekirse yaptık gönlümüz ferah..

    Yanıtla (0) (1)
  • Sevgili insan / 21 Eylül 2021 06:45

    O cehepeli hedepeli diye ötekileltirdileriniz bile uyandı hiç yoktan kendini milletini devletini kurtarmaya baktı da bunlar asla dünya menfaatini bırakıp yapıştığı uyanmadı geçmiş olsun kardeşim..

    Yanıtla (4) (1)
  • Sevgili insan / 21 Eylül 2021 06:41

    Öle çok şahit var ki yeryüzünde nasıl iptal edelim kapı bile kapandı bekçi durup hadi kardeşim geç çabuk ol diyen de vardı.. ancak olmadı çok üzgünüz.. hak Teala hayır etsin ..ancak öte beri çok mümkün görünmüyor..uzun yıllar ve yüzyıllar.. nesiller heba oldu..

    Yanıtla (0) (0)
  • Bence böyle / 21 Eylül 2021 06:31

    Muhafazakar siyasilerin durumu kurtlanmış bulgur gibi benzetmesi uymuş alimde ulemada bilerek bizden ama demesi dindara güveni sıfırlamadan başka bişeye yaramaz yolcu yolunda gerek

    Yanıtla (2) (0)
  • Sevgili insan / 21 Eylül 2021 06:10

    Bulgur hiç yokmuş sana bu öğütleri verenlerin kazanımları bu kötülüklere bu vicdansızlıklara yolsuzluklara bu suçlara adaletsizliklere bütün dünyada arzda meşhur olmuş razı gelip hatta isteyip dünya menfaatine bakması için alınmış kazanımlarmış asla iyilik üzere hak mücadelesi değilmiş çürümüş kurtlu bulgur diye tutturan bir müslüman kadar dine dünyaya zarar münafıklık kapısı olamaz o kapıdan giren de ne dinen ne insan olarak bir daha iflah olmaz..

    Yanıtla (3) (1)
  • . / 21 Eylül 2021 06:03

    Onların pirinç yiyip çekik gözlü olma isteği yüzünden, milletin bir kuruşuna bir damlasına zarar vermemiş binlerce Anadolunun gariban insanları perişan durumda. Çocukları, torunları, bayram namazına dahi gitmek istemiyor...

    Yanıtla (7) (1)
  • Ahmed 61 / 21 Eylül 2021 05:42

    Sayın Ahmet hocam siz chp nin İslam'a bakışının değışebileceğine inanıyorsunuz? Acından ölmeyiz herhal?Ben evdeki bulgura razıyım.Evimdeki bulgur Chp nin pirincinden daha kıymetli dir....RAZZAK'I ALEM DİR O,RIZIKSIZ KUL YARATMAZYA...

    Yanıtla (4) (14)
  • Dost Acı Söyler / 21 Eylül 2021 04:23

    2018 yılında Meral Akşener'in yüzünden bu iktidar değişmedi ve şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu inatlaşarak aday olacağını millet ittifakına dayatırsa bu seferde Kılıçdaroğlu'nun yüzünden AKP tekrar iktidara gelecek gibi. Saaddet, DEVA ve Gelecek partileri Millet ittifakının içinde olmazlarsa bu iki parti %35'in üzerine çıkamaz.

    Yanıtla (3) (4)
  • TB / 21 Eylül 2021 03:12

    Ulkece o kadar kotu durumdayiz ki, muhafazakar camianin bu “kazanimlarimizi kaybederiz” kaygisini anlamakla birlikte, gereginden fazla bir endise olarak goruyorum. Kazanimlarla chp ugrasirsa ilk once biz karsi cikariz. Kimse kimsenin inanciyla ugrasamaz artik. Birakalim artik bu endiseleri…

    Yanıtla (7) (3)
  • kararsız okuru / 21 Eylül 2021 00:15

    hz ömerin gömleğinden tuta kişi hz ömer gidince oraya hz ömer ayarında birinin geleceğini biliyordu bilseydiki eğer hz ömer gidince ebu leheb gelecek o gömleği yıkar hz ömere giyyindirirdi

    Yanıtla (6) (32)
  • Fatih emin / 21 Eylül 2021 02:29

    Kadının ne hesaplar yaptığı ni nasıl bilebilirsin. Valla ülkede liyakatsizlik, zulüm,torpil, adam kayırma , israf, cumalara konvoylarla gitme, saray üstüne saraylar, yakın cenahin yolsuzluğu, veya ciddi bir suçu halı altına süpür...vs. Vs. Vs. Kardeş ben bunların halis rizayi İlahi için çalıştığına inanmıyorum/inanamıyorum.

    Yanıtla (29) (1)
  • Ali Baba / 21 Eylül 2021 01:34

    Newyork.da Turk evini Dualarla ve
    Balonlarla actik.
    Ee.verilen Fotograf bir $eyler söylemiyormu.
    Diyanetin Ba$i. Ali Erba$in kar$isina kimi oturttular.

    Yanıtla (11) (2)
  • Başka okur / 21 Eylül 2021 01:13

    Güzel ifade etmişsiniz, başınız dert görmesin.

    Yanıtla (7) (2)
  • Hasan / 21 Eylül 2021 01:00

    Hocaların bu tavrı, “ bizden onların kötüsü de iyidir“ anlamına gelir. Allah “zulümden ve haksızlıktan yana olmayın” buyuruyor. Bunu yapanın kimliği sıfatı ile ilgili bir kayıt konulmamıştır. Bu defa da “ya daha kötüsü gelirse” diyorlar. Eğer her şeyin sahibi Allah ise, geleceğe dönük farazi bir tespitte bulunarak, İnsanları bizimkilerin yaptığı zülüm ve haksızlığa rıza göstermelerini öğütlemek, gayba dair hüküm vermek, ki buda zımnen Allah’ın iradesine ipotek koymak anlamına gelir. Sakınılmalı.

    Yanıtla (20) (1)
  • Ahmed erkan / 21 Eylül 2021 00:55

    BU HOCALARIN.. VE TİLKEL EYYAMÜ NÜDAVİLÜHA BEYnENNAS.. ayetinden hiç haberleri yok her halde... BURSEVİ hazretleri tefsirinde bunu ikbal günleri olarak anlatır. Yüce ALLAH biz ikbal günlerini sıra ile dağıtırız buyurur. Cennete çile ve hüzünle gidilir der. Sarayda yenilen yağlı lokmalarla cennete gidebileceğinimi sandınız.

    Yanıtla (13) (1)
  • Fatma Zehra / 21 Eylül 2021 00:50

    İslamın temeli güzel ahlak, adaletli olmak, yetim malı yememek, dosdoğru olmaktır. Siyaset bu kavramlara bağlı kalınarak yapılamıyorsa din siyasete alet edilmemeli, edenlere de itibar edilmemelidir. Bu bağlamda, suistimal edilmeyen gerçek bir laiklik islama en fazla hizmet edecek yoldur.

    Yanıtla (26) (3)
  • Muhtefi / 21 Eylül 2021 00:47

    Tam bir kurnaz MUHAFAZAKAR işi/taktiği..ılkonce olumlayip,, sonra da bocekli bulgura baglamak...!..:))...yatacak yeriniz cook olsun..:))..

    Yanıtla (11) (9)
  • karar okuru / 21 Eylül 2021 00:42

    bu saatten sonra düzelme olmaz. değişim olsun, evdeki bulgurdan (bu bulgurdan) olalım. dimyat'ta pirinç bulunmasa da bu bulgurdan olalım. dindar kişinin mevcut duruma rıza göstermesi savunulamaz. dimyat'takiler durumu takdir edemezler ise, daha sonraki seçimde bulgur yine evde olur (yeni mahsul bulgur).

    Yanıtla (20) (1)
  • KARİ / 21 Eylül 2021 00:40

    Ülkede o kadar zulüm ve ahlaksızlık varken kafayı kuma gömenler, ululemre iki çift nasihat edemeyenler mevzubahis iktidar olunca nasıl da cevval âteşin vaiz kesilirler! Ya rabbi bu hacı hoca takımını sana şikayet ediyorum. Dinimizi kendi asabiyet ve korkularına paspas yapanları da sana şikayet ediyorum. Artık söz tükendi.

    Yanıtla (31) (2)
  • Kazım Çetin / 21 Eylül 2021 00:37

    Onlar muhafazakar değil muhafaza-İ kar. Karların azalması, yok olması, liyakat sız bir şekilde muhafaza edilen koltuk kaybının endişesi. Onlar bulguru unutalı çok oldu. Sırf sergiledikleri davranışlar değil genel gençliği kendi evlatlarını bile. artık ikna edemiyorlar.

    Yanıtla (14) (2)
  • Ty / 21 Eylül 2021 00:35

    Değerli yazar ağabey ne bozulmuş bulguru vallahi bu kadar da olmamalıydı. Ülkeye 7-8 milyon yabancı postu atmış gel suriye ile görüş dendiğinde bu insanları katilin eline bırakamayız deniyor yok ya. Pirinç istemiyoruz bulgurdan da vazgeçtik kuru ekmeğe razıyız bu gidişle aç kalacağız.

    Yanıtla (14) (4)
  • Ali rıza / 21 Eylül 2021 00:29

    Hocam bal gibi yerler , ama aç komşuya vereceklerini sanmam , koca bir ülkenin kaderi ne bir kişiye nede bir partiye bağlanamaz , hiç kimse vazgeçilmez değil , iyilik yapan iyilikle anılır , kötülük yapan yaptığıyla anılır , bu ölümlü dünyada hiç kimse ölümsüz değil , endişeye gerek yok su mecrasını bulur ,

    Yanıtla (15) (1)
  • Bir doktor bakışı / 21 Eylül 2021 00:19

    “ Bir Hocaefendi bana “Zulüm var ama…” diye başlayan cümleler kurmuştu ben yaşanan haksızlıkları anlattığımda. Hocaefendi zulmün farkında idi, çünkü ona da onlarca zulüm hikayesi ulaşıyordu “Ama iktidar bizim iktidarımızdı, onun için susmak, katlanmak gerekiyordu…. “
    SANKİ SİZ DAHA DÜN FARLI MI DÜŞÜNÜYORDUNUZ SAYIN YAZAR. O ZAMAN NEDEN DİYEMEDİNİZ YANLIŞLARI..,
    GEÇİN BUNLARI ARTIK

    Yanıtla (17) (9)
  • Aydın ARAÇ / 21 Eylül 2021 00:18

    Bulgur kaldı mı?

    Yanıtla (11) (3)
  • Fatih Ergili / 21 Eylül 2021 00:15

    Yazı çok güzel bir soruyla bitmiş. Güzel bir yazı. Bu iktidar gidene kadar çok yeni versiyonlar yazdırır size. Gönlünüze sağlık.

    Yanıtla (11) (2)