WhatsApp’tan beklenen özellik sonunda geldi! Bu özellik ne Telegram ne Signal’de var... Herkesi WhatsApp’a geçirecek özellik

WhatsApp’tan beklenen özellik sonunda geldi! Bu özellik ne Telegram ne Signal’de var... Herkesi WhatsApp’a geçirecek özellik

WhatsApp kullanıcılarının heyecanla bekledikleri o özellik sonunda geldi! Bu özellik diğer mesajlaşma uygulamalarını unutturacak. Ne Telegram ne Signal’de var... Herkesi WhatsApp’a geçirecek özellik...

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android cihazlar için yeni bir güvenlik özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün alınmasını engelliyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINAMIYOR

resim-2024-03-14-003051169.png

WhatsApp'ın duyurusunu daha önce yaptığı bu güvenlik önlemi, ekli kişilerin profil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınmasını önlemek amacıyla hayata geçirildi. Bir kişinin profil fotoğrafı alınmaya çalışıldığında, kullanıcılara "Bu uygulama ekran görüntüsü almaya izin vermiyor" şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşılıyor.

YENİ ÖZELLİK IOS’A GELECEK Mİ?

Bu yeni özellik sadece Android cihazlarda geçerli olup, iOS üzerinde ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında bir engellemeyle karşılaşılmamaktadır. Bu kısıtlama, uygulamanın varsayılan konfigürasyonu haline getirilmiş durumda ve WhatsApp'ın herhangi bir versiyonundan sonrası için geçerli olan bir özellik değil. Bu da güncellemenin WhatsApp kurulumundan değil, sunucu tarafından gerçekleştirildiğini göstermektedir.

WhatsApp'ın bu yeni özelliği, diğer önemli mesajlaşma uygulamaları olan Telegram ve Signal gibi platformlarda henüz benzer bir özellik bulunmamakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN