Riot Games de yaptı yapacağını! RP ve VP ücretlerine zam yaptı: Riot Games zammın nedenini açıkladı

Riot Games de yaptı yapacağını! RP ve VP ücretlerine zam yaptı: Riot Games zammın nedenini açıkladı

Riot Games de zam furyasına katıldı! Oyun içi alımlarda zam yoluna gitti! RP ve VP ücretleri ne kadar oldu? Riot Games zammın nedenini açıkladı...

Riot Games, dünya genelinde oyun içi fiyatlara zam yapma kararı aldı ve bu artışlardan Türkiye de etkilenecek. League of Legends (LOL), League of Legends: Wild Rift, Valorant ve Teamfight Tactics gibi popüler oyunlarda yapılacak fiyat güncellemeleriyle birlikte, oyun içi para birimleri olan RP ve VP fiyatları yükseltilecek.

Riot Games, Türkiye'deki oyunlarına zam yapıyor Riot Games tarafından yapılan açıklamaya göre, League of Legends ve Teamfight Tactics gibi oyunlarda oyun içi satın alımlara yüzde 24 oranında bir zam yapılacak. Valorant oyuncuları ise yüzde 15 oranında bir artışla karşı karşıya kalacak. En büyük fiyat artışı ise Legends of Runeterra: Türkiye oyununda gerçekleşecek; burada yüzde 63’lük bir zam uygulanacak. Bu yeni fiyatlar, 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Oyun içi alışverişlerde ilave sanal para avantajı Riot Games, oyuncuların bu zamlardan önce avantajlı paketlerden yararlanabilmeleri için bazı özel teklifler sunacağını duyurdu. Örneğin, Valorant’ta 1900 VP + 150 ilave VP içeren paket, 18 Eylül'den önce satın alınırsa 1900 VP + 300 ilave VP sağlayacak ve toplamda 2200 VP sunacak. Bu yeni paketler, zam öncesinde oyun içi alışveriş yapmayı planlayan oyuncular için önemli bir fırsat oluşturuyor.

RIOT GAMES'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Riot Games to layoff 530 workers as video game industry cuts - Los Angeles Times

Riot Games'ten fiyat artışları hakkında açıklama Riot Games, yapılan fiyat artışlarının nedenleri hakkında da bir açıklama yaptı. Şirket, küresel ekonomik değişiklikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle yerel fiyatları yeniden düzenlemek zorunda kaldığını belirtti. Riot Games açıklamada şunları söyledi:

"Küresel ekonomi değiştikçe biz de bazen döviz kurlarını ve yerel ekonomileri göz önünde bulundurarak bedelleri düzenlemek durumunda kalıyoruz. Bu güncellemeyle birlikte tüm oyunlarımızı ve çoğu bölgeyi etkileyen değişiklikler getiriyoruz. Bazı bölgelerde şimdilik bir değişiklik yapmasak da diğer bölgelerdeki bedeller, bölgeler arası bedel dengesini iyileştirmek adına artacak veya azalacak.

Döviz kurları devamlı değişim halinde olduğu için bölgeler arası bedel dengesini korumamız önemli. Bedeller arasındaki fark çok büyüdüğünde üçüncü taraflar VPN veya sunucu aktarımı gibi yöntemleri kullanarak alışveriş birimlerini bir bölgede daha ucuza alıp diğerinde kâr amacıyla satarak bunları kötüye kullanabiliyor. Bazı bölgelerde alışveriş birimi alımlarının hatırı sayılır bir miktarı ve hatta çoğu aslında bölge dışında yer alan bu gibi üçüncü taraflar veya oyuncular tarafından yapılıyor.

Bedel artışları yüksek olan bölgelerdeki oyuncular için bu değişimlerin iç açıcı olmadığının farkındayız. İnanın bu durum bizi de mutlu etmiyor. Maalesef sistemde şahit olduğumuz manipülasyonla mücadele etmek ve herkesin adil şartlarda oynamasını sağlamak için bu gibi düzenlemeler yapmak zorundayız. Nihayetinde bölgeler arası bedelleri daha tutarlı biçimde dengeleyerek suiistimal fırsatlarını azaltmayı ve herkes için daha adil koşullar sağlamayı umuyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN