OpenAI'dan uyarı: ChatGPT seçimlere müdahalede kullanılıyor

OpenAI'dan uyarı: ChatGPT seçimlere müdahalede kullanılıyor

OpenAI, yabancı hack gruplarının seçimlere müdahale etmek amacıyla kendi yapay zeka araçları ChatGPT ve Dall-E'yi kullandığı uyarısı yaptı.

OpenAI, yabancı hack gruplarının seçimlere müdahale etmek amacıyla kendi yapay zeka araçları ChatGPT ve Dall-E'yi kullandığı uyarısını yaptı. 54 sayfalık rapor, şirketin yılın başından bu yana dünya çapında 20 faaliyet tespit ettiğini ve gelecek ay yapılacak ABD başkanlık seçimi öncesinde daha fazlasının beklendiğini ortaya koydu.

ChatGPT'nin dahil olduğu manipülatif faaliyetler, internet siteleri için makaleler yazmaktan, sahte kişilikler oluşturmaya ve sosyal medyada içerik yayımlamaya kadar uzanıyordu. Bu faaliyetler arasında "sosyal medya paylaşımlarını analiz etmeye ve yanıtlamaya yönelik çok aşamalı çabalar" da yer alıyordu.

Bu yıl 50'den fazla ülke sandık başına gidecek. Üretken yapay zekanın yakın zamanda ortaya çıkması, teknolojinin seçimleri etkilemek için olası kötüye kullanımına ilişkin endişelere yol açıyor. Bu da önde gelen birkaç firmanın müdahaleyi önlemek amacıyla özel önlemler almasına neden oldu.

OPENAI CEO'SU ABD KONGRESİ'NE 'ENDİŞELİYİM' DEMİŞTİ

OpenAI CEO'su Sam Altman geçen yıl, üretken yapay zekanın seçim doğruluğu için oluşturduğu tehdit hakkında "endişeli" olduğunu söylemiş ve ABD Kongresi'ne verdiği ifadede, daha önce hiç mümkün olmayan şekillerde dezenformasyon yaymak için kullanılabileceğini belirtmişti.

OpenAI'ın son raporunda, "Dünya genelinde seçimlerin yapıldığı bu yılda, modellerimizi sosyal medya ve diğer internet platformlarında aldatıcı kampanyaların ilerletilmesinde kullanmaya çalışabilecek devlet bağlantılı siber aktörlere ve gizli etki operasyonlarına karşı sağlam, çok katmanlı savunmalar oluşturmanın özellikle önemli olduğunu biliyoruz" dendi.

'RUSYA KÖKENLİ TEHDİT AKTÖRÜ'

OpenAI, bazı müdahale operasyonlarında şüpheli olarak Çin, İran ve Rusya'daki rejimlerle bağlantılı hack gruplarının adını verdi.

Raporda, Batı Afrika ve Birleşik Krallık'ı hedef alan, İngilizce ve Fransızca içerik üreten "Rusya kökenli bir tehdit aktörü" de dahil çeşitli vaka çalışmaları detaylandırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN