NASA'dan açıklama! 6 ay sonra uzaydan ilk mesaj ulaştı: Voyager 1 faaliyetlerine geri döndü

NASA'dan açıklama! 6 ay sonra uzaydan ilk mesaj ulaştı: Voyager 1 faaliyetlerine geri döndü

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) açıklama! 6 ay sonra uzaydan ilk mesaj ulaştı! Voyager 1 bilimsel faaliyetlerine geri döndü...

NASA'nın yaptığı açıklamaya göre, Dünya'dan 24,1 milyar kilometre uzaklıkta bulunan Voyager 1, Nisan ayında yeniden anlaşılır sinyaller göndermeye başladı ve Mayıs ayında bilimsel veri toplama görevine yönlendirildi.

UZAY ARACI NORMAL OPERASYONLARINA DÖNDÜ

Looking Skyward: Contact with Voyager 1 is restored | CAI

1977 yılında fırlatılan Voyager 1, altı aylık bir kesintinin ardından veri toplama faaliyetlerine yeniden başlamış oldu. Teknik arızaların uzay aracının uçuş veri alt sistemindeki bir çipten kaynaklandığı belirtildi. NASA, uzay aracının normal operasyonlarına dönmesine rağmen, arızaların henüz tamamen giderilemediğini açıkladı.

NASA'nın açıklamasında, görev personelinin Voyager 1'in üç bilgisayarındaki zamanlama yazılımını yeniden senkronize etmesi ve uzay aracının plazma dalgası enstrümanı için kayıt cihazının bakımını yapması gerektiği belirtildi.

İLETİŞİM ARIZASININ NEDENLERİ

Will The Voyager Spacecraft Stop?

NASA, Mart ayında yaptığı açıklamada, Kasım 2023'ten beri Dünya'ya anlaşılamayan sinyaller gönderen Voyager 1'in, 1 Mart'ta gönderilen bir komutu anladığını duyurmuştu. Sorunun, bilim ve mühendislik verilerini Dünya'ya göndermeden önce depolayan uçuş veri alt sistemindeki üç bilgisayardan birinde olduğu tahmin ediliyor.

GÜNEŞ SİSTEMİ DIŞINDA ARAŞTIRMA YAPIYOR

voyager-1-nerede.jpeg

Güneş sisteminin etki alanı dışında araştırmalar yapmak amacıyla 1977'de uzaya gönderilen Voyager 1, şu anda Dünya'dan 24,1 milyar kilometre uzaklıkta bulunuyor. Voyager 1 ile Dünya arasında sinyalin tek yönlü seyahati 22 saati aşıyor, bu nedenle NASA ile araç arasındaki mesajlaşma süreci iki günü bulabiliyor.

VOYAGER 2 İLE İLETİŞİM SORUNLARI

NASA, yanlış komut göndererek bağlantıyı kaybettiği Voyager 2 uzay aracından da sinyal almaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN