Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları artık sorgulayabileceksiniz! Google'dan yeni özellik

Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları artık sorgulayabileceksiniz! Google'dan yeni özellik

Bilinmeyen numaralardan gelen aramalarla ilgili Google yeni bir özelliği duyurdu! Artık gelen aramaları Google üzerinden direkt olarak sorgulayabileceksiniz...

Google, Android'deki Telefon uygulamasına yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu özellik, kullanıcıların gelen aramaları tanımlamalarına yardımcı olacak ve gizliliklerini artıracak. Google Telefon uygulamasının son betasında test edilen bu özellik, kullanıcıların bilinmeyen numaraları tek bir dokunuşla Google'da sorgulamalarına olanak tanıyacak.

"GOOGLE İLE ARA" SEÇENEĞİ GELİYOR"

google.webp

Bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar Son Aramalar sekmesinden bilinmeyen bir numarayı seçerek, numarayı Google dahil olmak üzere internet üzerinde sorgulayabilecekler. Arama düğmesine dokunup "Google ile ara" seçeneği sayesinde numara hakkında bilgi almak mümkün olacak. Bu özelliğin, özellikle işletme hesaplarına daha kolay ulaşmayı sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtildi.

Ancak belirtmek gerekir ki, bu özellik Truecaller gibi numaraların kimliğini saptayan uygulamaların yerini almak için değil, kullanıcıların sadece internet üzerinde tanımlanmış numaralara sahip olan işletmeleri bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir.

Bu özellik, Mart ayında Pixel telefonlar için yayınlanan Feature Drop ile kullanıma sunulmuştur. Japonya'da yapılan "numara arama" testleriyle bilinmeyen numaraları internette sorgulamak daha da kolaylaşmıştır.

Ayrıca, Google'ın Telefon uygulamasında sesli aramadan görüntülü görüşmeye geçiş için yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı bildirilmektedir. Bu tasarım sayesinde kullanıcılar, farklı uygulamalara geçmeden, Telefon uygulaması içinde görüntülü görüşme yapabileceklerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN