Suriye Türkmenleri: Rusya bizi de vurdu

Suriye Türkmenleri: Rusya bizi de vurdu

Suriye Türkmen Meclisi, Rus uçaklarının Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarında aralarında Türkmenlerin de bulunduğu pek çok sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye Türkmen Meclisi, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri hedef aldığını açıkladı.

Rus uçaklarının Hama ve Humus vilayetlerine düzenlediği saldırılarda, aralarında Suriye Türkmen Tugayları'nın da bulunduğu Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin ve sivillerin vurduğu belirtilen açıklamada, Humus'un Telbise köyüne yapılan saldırıda aralarında Türkmenlerin de bulunduğu 40 sivilin öldüğü kaydedildi.

Antep merkezli Türkmen Meclisi'nin açıklamasında "Suriye'de katil rejime sınırsız destek vermekle yetinmeyen ve Suriye halkının üzerine bomba yağdırmaya başlayan Rusya'yı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN