Rusya Dışişleri Bakanı: Dünya artık tek kutuplu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı: Dünya artık tek kutuplu olmayacak

Rusya'nın Suriye'de geniş kapsamlı bir askeri harekata girişmenin ardından Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, artık "tek kutuplu dünya" anlayışından vazgeçilmesinin zamanının geldiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkelerin ekonomi ve diğer alanlardaki sorumluluklarının paylaştırılması gerektiğini, "dünyanın artık tek kutuplu olmayacağını" söyledi.

Lavrov yaptığı açıklamalarda, "Eski alışkanlıklardan çok zor kurtulduğunu ve dünya arenasında tek kutuplu üstünlükten vazgeçilmesinin zor olduğunun farkındayız. Bu süreç zor ve uzun olacak. Fakat dünyada krizlerin çözümü, ekonomi, mali ve ticaret başta olmak üzere tüm alanlarda sorumlulukların paylaşılması gerektiği sonucuna varacağımızdan eminiz" ifadelerini kullandı.

"BM prensipleri" vurgusu

Lavrov, bunun BM prensipleri temelinde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Rus Bakan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Biz ani değişikliklere karşıyız. Biz tüm sorunların somut faktörler dikkate alınarak çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Somut faktörler ne siyasette ne de ekonomide uzun süredir tek kutuplu dünya olmadığını gösteriyor. Batı sınırları dışında Asya ve Latin Amerika'da güçlü ekonomik artış merkezleri oluşuyor. Ekonomik artışın ardından siyasi etki de geliyor."

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN