Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Esad, 4 yıl sonra ilk kez yurt dışına çıktı. Suriye'de Esad rejimini korumak için IŞİD bahanesiyle muhalif gruplara hava saldırıları düzenleyen Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Putin'in dün Esad ile Moskova'da görüştüğü ortaya çıktı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova'da biraraya geldiği açıklandı.

İkilinin Suriye'de gerçekleşen operasyonları ve sonrasını konuştukları belirtiliyor.

15-10/21/p3.jpg

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov'un yaptığı açıklamaya göre Putin ve Esad, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarını ele aldı. Salı günü akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmede, Esad'ın Putin'e Suriye'deki son durum hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Esad Rusya'ya minnettar

Russian Today, iki liderin uzun süren görüşmesine daha sonra üst düzey Rus yetkililerin de katıldığını bildirdi. Görüşmede Esad'ın, "Rusya olmasaydı terör Suriye'de çok daha fazla yayılırdı" dediği belirtildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, Esed'in Moskova ziyaretini Rus basınına duyurmasının ardından, Kremlin'in resmi internet sitesinde görüşmeye ilişkin bazı ayrıntılar paylaşıldı.

Esed teşekkür etti

Açıklamada, Esed'in Rusya'ya Suriye'deki yardımlarının ötürü teşekkür ettiği ve "Ülkemizi ekonomik ve siyasi olarak yeniden inşa etmek birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dediği kaydedildi.

 15-10/21/p1.jpg

Esed'in, "Elbette her askeri eylemin ardından siyasi adım gelmesi gerektiğini biliyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Putin'in "Siyasi çözümle ilgili bizim duruşumuz, askeri operasyonlarda alınan olumlu sonuçların, tüm etnik ve dini gruplarla siyasi güçleri bir araya getirecek uzun dönemli siyasi çözümün temelini oluşturacağıdır" şeklindeki sözleri aktarıldı.

15-10/21/p2.jpg

Suriye Devlet Haber Ajansı da (SANA) Esed ve Putin'in, Rus güçlerinin Suriye'de düzenlediği hava saldırıları, Esed güçlerinin operasyonları ve "terörle mücadele"deki işbirliğini görüştüğünü duyurdu.

Yaklaşık 5 yıl sonra ilk kez

Esad'ın, Suriye'de 2011'de patlak veren ve iç savaşa dönüşen çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez yurt dışına çıktı.

Esad Aralık 2010'da Paris'e yaptığı ziyaretin ardından ilk kez yurt dışına çıkarak Moskova'ya gitti.

IŞİD bahanesiyle muhaliflere operasyon

Rusya, 30 Eylül'den bu yana Suriye'de hava operasyonları düzenliyor. Resmi açıklamalarda saldırıların IŞİD'e karşı düzenlendiği söylense de Rus uçaklarının Esad rejimiyle savaşan bütün muhalif grupları vurduğu biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN