Yükseklerden hedefe uçan yıldız Paris‘e uçuyor! Buse Savaşkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır

Yükseklerden hedefe uçan yıldız Paris‘e uçuyor! Buse Savaşkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır

Atletizmin kraliçesi Buse Savaşkan Paris’e koşuyor! 2024 Paris Olimpiyatları’nda yarışacak olan Buse Savaşkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır…

ASLA PES ETMİYOR! İŞTE BUSE SAVAŞKAN’IN BİYOGRAFİSİ

24 Şubat 1999’da Kıbrıs’ın topraklarında doğan Buse Savaşkan, uluslararası atletizm sahnesinde adını duyurmak için yola çıktı. 2016’da Tiflis’te düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nda ilk adımlarını atan Savaşkan, 1,75 metrelik atlayışıyla elemelerde elense de asla pes etmedi..

img-9630.jpeg

İsveç’in Gävle kentinde gerçekleşen 2019 Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda finale yükselmeyi kıl payı kaçıran Savaşkan, hırslı ve azimli duruşuyla dikkatleri üzerine çekti. İstanbul’daki Balkan Salon Şampiyonası’nda beşinci olan ve Kaloşvar’daki açık hava şampiyonasında altıncı olan Savaşkan, her müsabakada kendini geliştirme azmiyle doluydu.

img-9631.jpeg

2021 yılında İstanbul’daki Balkan Salon Şampiyonası’nda 1,80 metrelik muhteşem atlayışıyla bronz madalya kazanan Savaşkan, yetenek ve çalışkanlıkla dolu bir sporcu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Açık hava ve salon Türkiye şampiyonalarında da zirveye ulaşarak başarısını taçlandıran Savaşkan, adını atletizm dünyasının zirvesine yazdırmaya kararlı bir şekilde ilerliyor.

img-9632.jpeg

Buse Savaşkan, atlama kraliçesi olarak adlandırılan ve Kıbrıs’ın gururu haline gelen genç atlet, gelecekte daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN