Hristiyan olduğumu bile bile...! Eski Fenerbahçeli futbolcudan İsmail Kartal hakkında şoke eden sözler

Futbolculuk döneminde teknik direktörü İsmail Kartal'ın, gayrimüslim olduğunu bilmesine rağmen kendisini cuma namazına çağırdığını söyleyen eski futbolcu, neden Müslümanlığı tercih etmediğini de açıkladı. İşte detaylar...

Eski futbolcu Can Arat, Youtube'da konuk olduğu '24 Carat Digitale' adlı kanalda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe, Başakşehir, Antalyaspor, Sivasspor gibi Süper Lig takımlarında forma giyen Can Arat, eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın, kendisinin Hristiyan olduğunu bile bile cuma namazına çağırdığını, kendisinin de ortamı bozan biri olmadığı için bu teklifi kabul ederek namaza gittiğini ve dua ederek namazı kıldığını söyledi.

can-arat-kimdir-hangi-takimlarda-oynadi-can-arat-hristiyan-mi-musluman-mi.jpg
Can Arat

"HRİSTİYAN OLDUĞUMU BİLE BİLE CAMİYE GÖTÜRDÜLER"

Haber240'ta yer alan habere göre, Can Arat'ın Serbay Şenkal'a yaptığı açıklamalar şöyle:

"Zorla demeyelim de şöyle diyelim. Ben A takımdan PAF takıma iniyorum o ara. Konya deplasmanındayız. Hiçbir zaman din, dil, ırk ayrımı yapmadım. Tabii ki gayrimüslim olduğum için o gün cuma namazına gitmedim ama İsmail Hoca (Kartal) benim orada olmadığımı görünce otelden aldırdı. Çağırdı, 'Cuma namazındayız sen de gel' dedi. Benim için sıkıntı yok. Ben direnmedim. 'Tamam geliyorum' dedim çünkü ben ortamı bozmak isteyen biri değilim. Namazımı kıldım, dua ettim."

ismail-kartal-kimdir-hangi-takimlari-calistirdi.jpg
İsmail Kartal

"CİHAT ARSLAN'I GÖRÜP MÜSLÜMAN OLMADIM"

Can Arat, açıklamalarına ek olarak aslında Müslüman da olabileceğini ama gördüğü bir Müslüman yüzünden bundan vazgeçtiğini söyledi. 40 yaşındaki eski futbolcu, "Ben belki Müslüman da olabilirdim ama gördüğüm bir Müslüman yüzünden olmadım. O isim Cihat Arslan. Ben onu tanıdıktan sonra Müslüman olmak istemedim" dedi.

cihat-arslan-kimdir-hangi-takimlari-calistirdi.jpg
Cihat Arslan

"FENERBAHÇE'DE KÖSTEBEK ZANNEDİLDİM"

Fenerbahçe'den Karşıyaka'ya neden transfer olduğunu açıklayan Can Arat, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de Schalke maçı öncesi yedek kulübesinde iken bit basın mensubu abimiz, 'Can resimlerini getirdim kardeşim' diyerek bir CD getirdi. Aldım ve malzemeciye verdim odama götürsün diye. Volkan Ballı geldi yanıma, 'Ne aldın ondan? Başkan soruyor niye konuşuyormuş gazeteciyle diye dedi' dedi.

Başkan kulüpten birisi basınla konuştuğu zaman haber mi veriyor acaba diye düşünüyordu. O zaman takımda dönen olaylar medyaya yansıyordu içeride köstebek olduğu düşünülüyordu. Yönetim kurulundan birisinin onayıyla bir gazeteciyle röportaj yaptım. Çıkan haberlerde o gazetecinin çalıştığı gazeteden yayıldığı için ben köstebek zannedildim ve takımdan aforoz edilerek Karşıyaka’ya kiralık olarak transfer oldum.

"ASIL KÖSTEBEK İKİ OYUNCUYMUŞ"

Önder Özen bana, 'Son olaylardan sonra takıma geri dönmen çok. Bütün suç senin üstüne kaldı' dedi. Sonradan iki tane başka oyuncunun köstebek olduğu ortaya çıktı. Sonra ben Fenerbahçe'ye geri geldim. İlk antrenmanda Nobre'nin talihsiz bir şekilde kaşını yardım ve Sivasspor’a gönderildim. İyi ki Sivas'a gittim.

Zico'nun beni oynatmayı düşündüğü maçlarda başkan devreye girip 'Bu maç Can'ı oynatma' dediğini biliyorum. Oynatılmadığın maçlarda da 'Can'ı neden oynatmıyorsun?' dediğini biliyorum. Alex bana şunu diyordu 'Kampın yıldızı, antrenmanların yıldızı hep sensin. Resmi maça çıktığımız zaman üzerinde baskı olduğunu görüyorduk bunun da sebebini biliyorduk.

"ANTALYASPOR'A HAKKIMI HELAL ETMEM"

Kariyerimi sonlandırmak istemediğim halde sakatlandığım için futbolu bırakmak zorunda kaldım o zaman da Antalyaspor'da oynuyordum. Ameliyatımından 3 hafta sonra sahaya döndüm Galatsaray'a karşı sahada olmak için. Shaktar Donetsk hazırlık maçında 90 dakika top oynadım ve dizim davula döndü.

Sonrasında bana 'Yararlı değilsin' denildi ve kadro dışı bırakıldım. Oynadığım her takımda sahip çıkıldı bana; Fenerbahçe, Karşıyaka, Sivasspor ve Başakşehir. Bu kulübün karakteridir. Başka hiçbir takımda bu kadar sahipsiz hissetmedim. Antalyaspor'a bu yüzden çok kırgınım.

Bir alt ligde senin için elinden geleni yapmış bir adamı Süper Lig'e çıktıktan sonra elinin tersiyle itemezsin. Bir oyuncu senin için sakatlanıyorsa, ameliyatından 4 hafta sonra sen bu oyuncuyu hazırlık maçında oynatıyorsan hata benim olmaz. Benim hatam amatörlük. Sen benden tatlı ayrılmıyorsan ben de hakkımı helal etmem sana.

"GAYRİMÜSLİM OLDUĞUM İÇİN BENİMLE KONUŞMADILAR"

Antalyaspor'da oynarken gayrimüslim olduğumu öğrenen 1-2 tane takım arkadaşlarım benimle konuşmamaya başladı onlarda FETÖ'cüydü."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN