Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi! 24 yıl sonra ilk kez: 75 gol 42 asist...

Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi! 24 yıl sonra ilk kez: 75 gol 42 asist...

11 Ocak'ta başlayan kış transfer döneminde ilk olarak Svensson'u kadrosuna katan Beşiktaş, transferde 24 yıl aradan sonra bir ilke imza atmak için çalışmalara başladı. Kartal, tarihi transfer hamlesi için kolları sıvadı.

Portekizli teknik adam Fernando Santos'un takımın başına geçmesiyle transfer çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş, transferde 22 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Kartal, tarihe geçecek transfer operasyonu için kolları sıvadı.

Son iki maçta 7 gol kaydederek kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, topladığı 6 puanla çıkışa geçti. Sezonu ilk 3 sıra içerisinde tamamlamayı hedefleyen siyah-beyazlı ekip, kış transfer döneminde kadrosu kalitesini yükseltme kararı aldı.

Adana Demirspor'dan ayrılan Norveçli savunma oyuncusu Svensson'u kadrosuna katan Beşiktaş, bir yandan Trabzonspor'un Yunan yıldızı Bakasetas'ın transferi için girişimlerini sürdürürken bu kez de 22 yıl sonra bir ilke imza atmak için çalışmalara başladı

Sabah'ın haberine göre; Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyunculara yönelen Beşiktaş, gözünü Rusya'ya dikti. Kartal Lokomotiv Moskova ile sözleşmesi sona erecek olan Rus 10 numara Anton Miranchuk ile temasa geçti.

Rus devinin kendisine yaptığı teklifi kabul etmeyen yıldız orta saha oyuncusunun Beşiktaş'a yeşil ışık yaktığı öne sürüldü.

Anton Miranchuk - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

Bu gelişme sonrasında siyah-beyazlı ekibin Rus yıldızın transferi konusunda girişimlerini hızlandırdığı öne sürüldü. Rus ekibinde yıllık 2,4 milyon euro kazanan yıldız futbolcunun Beşiktaş'tan yıllık 3 milyon euro maaş talep ettiği ileri sürüldü.

24 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ

Bu rakamı düşürmek isteyen siyah-beyazlı ekibin, Rus futbolcu ile pazarlıklara devam ettiği öne sürüldü.

Bu sezon Lokomotiv Moskova formasıyla 24 maçta görev alan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu bu karşılaşmalarda 4 gol 5 asiste imza attı. Futbol hayatı boyunca toplamda 315 karşılaşmada görev alan yıldız futbolcu, bu karşılaşmalarda 75 gol 42 asiste imza attı.

Rus yıldız, Beşiktaş'a transfer olması halinde 24 yıl aradan sonra Beşiktaş'a transfer olan ilk Rus futbolcu olacak. 2000 yılının yaz transfer döneminde Dmitriy Khlestov'i kadrosuna katan Beşiktaş, söz konusu sezondan bu yana kadrosuna herhangi bir Rus futbolcu katmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN