Son dakika: Nusaybin'de bir terörist grubu daha teslim oldu!

Son dakika: Nusaybin'de bir terörist grubu daha teslim oldu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1'i kadın 8 PKK'lı daha teslim oldu. Önceki gün 25 dün de 42 terörist teslim olmuştu. Böylelikle teslim olan PKK'lı sayısı 75'ye çıktı.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla Nusaybin’de ağır darbe alan PKK’da çözülme sürüyor. Bölgede önceki gün 25 dün de 42 terörist teslim oldu. İlçede kırsala kaçmaya çalışan hainler güvenlik güçleriyle çatıştı. 5 terörist öldürülürken kırsaldan gelenlere karşı çıkan 42 kişilik grup teslim olmuştu. Bu sabah ilk aşamada 5, hemen ardından 3 terörist daha Güvenlik Kuvvetlerine teslim oldu.

16-05/27/nusaybin-da-8-teorist-daha-teslim-oldu-7100885.Jpeg

8 TERÖRİST DAHA TESLİM OLDU

Bu sabah gelen haberde Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1'i kadın 8 PKK'lının daha teslim olduğu bildirildi. Böylelikle teslim olan PKK'lı sayısı 75'ye çıktı.

16-05/27/nusaybin-da-8-teorist-daha-teslim-oldu-7100896.Jpeg

437 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK'nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin 'Atmaca-1' operasyonları sürüyor. İlçede bugüne kadar 437 PKK'lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı.

NUSAYBİN'DE 5 TERÖRİST BÖYLE TESLİM OLDU

16-05/27/nusaybin-da-8-teorist-daha-teslim-oldu-7100883.Jpeg

İTİRAFLAR

Nusaybin'de teslim olduktan sonra ifadeleri alınan teröristler, Yenişehir ve Dicle Mahallesi'nde bulunan HPG'li teröristlerin 26 Mayıs akşamından itibaren kaçma planları yaptıklarını söyledi. Teröristler ifadelerinde, ilçede bulunan diğer teröristlerin sınırda alınan emniyet tedbirleri sebebiyle Bagok kırsal alanı istikametinde kaçmaya çalışacakları, "Habetkar" kod adlı Zamani Çakmak isimli teröristin kendi grubuyla ayrı bir yol ve yöntem izleyerek kaçmaya çalışacağı bilgisini verdi. Teröristlerin bu ifadeleri üzerine muhtemel kaçış bölgelerinde güvenlik kuvvetleri tarafından geniş kapsamlı önlem alındığı belirtildi.

16-05/27/img_9969.JPG

İLGİNÇ ANONS

"İçeridekiler, gelenler, tek sıra halinde gelin. Tek sıra halinde, evet devam edin. Yaklaşın... Size herhangi bir şey yapılmayacak, ateş edilmeyecek. Eller havada, devam edin. Elinizi kaldırın havaya, ateş açılmayacak. Bize güvenin, yaşama gelin, adaleti gelin. Eller havada yaklaşmaya devam edin. Herhangi bir şey yapılmayacak, devam edin. Durun yerlerinizde, dur! İkişerli olarak yüzükoyun yere yatın. İki iki yere yatın, bayrağı bırak yere." Ayrıca bir terörist de bugünkü çatışmalarda yaralı olarak ele geçirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN