Son dakika: Başbakan Yıldırım: Fransa'nın tutumu ağır tahrik, ABD ile vardiya değişimi yapıyorlar

Son dakika: Başbakan Yıldırım: Fransa'nın tutumu ağır tahrik, ABD ile vardiya değişimi yapıyorlar

Son dakika haber: Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, "Fransa'nın YPG tutumu ağır tahrik, kabul edilemez. Suriye'de ABD ile vardiya değişimi yapıyorlar" dedi. Başbakan, Suriye'de olduğu gibi Irak'ta Sincar'a Türkiye'nin operasyon yapmasının 'meşru hak' olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un YPG/PKK açıklamalarıyla ilgili, "NATO müttefiki Fransa’nın bu hareketi ağır bir tahriktir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Bosna Hersek dönüşü uçakta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un YPG/PKK açıklamalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BİR NATO MÜTTEFİKİ...

Yıldırım, "Fransa’nın yaptığı kabul edilemez. NATO müttefiki Fransa’nın bu hareketi ağır bir tahriktir. Suriye'de ABD ile vardiye değişimi yapıyorlar. ABD'nin her zaman olduğu gibi kafası karışık. Farklı açıklamalar geliyor ama bizi bağlayan ABD Başkanı’nın söyledikleridir. Kendisini bu çıkışından (Suriye'den çekilem açıklaması) dolayı tebrik ediyoruz. Doğru bir karar vermiştir" dedi.

SİNCAR'A OPERASYON SİNYALİ

Terör örgütü PKK’nın Sincar’daki durumuna ilişkin konuşan Yıldırım, "Merkezi hükümet duyarlı hareket ediyor, iş bitti diyemeyiz. Tercihimiz Irak merkezi hükümetinin kendi başına yapması, olmazsa beraber yapmamız. Bu da olmazsa Suriye’de yaptığımız gibi yaparız. Şu anda kısmen çekilme var ancak tam durum tespiti yapıyoruz. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde nasıl operasyon yaptıysak Sincar'a da yaparız. Terör örgütlerine yönelik her türlü faaliyeti yapmamız meşru hakkımız. Almanya ve Yuannistan gibni ülkelerin FETÖ'cülere kucak açması dostluğa sığmaz" diye konuştu. 

MİT OPERASYONU, TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI

Yıldırım, Kosova'daki MİT operasyonuna ilişkin, ''Terör örgütlerine yönelik faaliyetler meşru hak'' ifadelerini kullandı.

NOSTALJİ LÜKSÜMÜZ YOK

İngiltere-Rusya casus krizine değinen Başbakan Yıldırım, ''Nostaljik faaliyetlere katılma lüksümüz yok'' açıklamasında bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN