Türkiye’de yetişiyor ama değeri bilinmiyor! İlaç sektörün bu ürünü arıyor, kilosu 200 TL’den satılıyor

Türkiye’de yetişiyor ama değeri bilinmiyor! İlaç sektörün bu ürünü arıyor, kilosu 200 TL’den satılıyor

Dünyada süper meyve ismi ile tanınıyor Türkiye'de ise birçok kişi faydasını bilmiyor. Kırıkkale'de ilk kez yetiştirilen tıbbi bitki kilosu 200 TL'den satılıyor. Hem cilde hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu ürün vitamin ve antioksidan bakımından zengin olması nedeniyle bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten köyünde çiftçilik yapan Haydar Gümüşbaş ilk kez yetiştirdiği aronya meyvesinde hasat işlemine başladı. Dünyada süper meyve olarak tanımlanan aronya tıbbi bitkiler sınıfında yer alıyor. Birçok hastalığa iyi gelen ve koruyucu özellikleriyle bilinen aronya vitamin ve antioksidan açısından da son derece zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren aronya taze tüketimi ile birlikte ilaç sanayinde de kullanılıyor.

7 TON ÜRÜN ELDE ETTİ

Kırıkkale'de ilk kez aronyaya yetiştiren Haydar Gümüşbaş, yaklaşık 7 ton ürün elde etti. Aronyanın bir kısmını perakende olarak satan Gümüşbaş, aronayanın tıbbi aromatik bitki özelliğine sahip bir meyve olduğunu belirtti. Diyabet ve Kanser hastaları tarafından yoğun ilgi gören aronya meyvesinin kurutulmuş olarak da satıldığını dile getiren Gümüşbaş, kuru aronyanın talep olması durumunda toptan alıcılara gönderileceğini söyledi.

Dünya'da "süper meyve" olarak biliniyor, ilk hasadı yapıldı: Kilosu 200 lira - Adıyaman Işık Gazetesi

Türkiye'de henüz yaygın olarak görülmeyen aronyanın özellikle Marmara Bölgesi'nde yoğun olarak yetiştirildiğini ifade Gümüşbaş, İç Anadolu'da yetiştiren sayısına fazla olmadığını vurguladı. Kırıkkale'de ilk kez bu işi kendisinin yaptığını ifade eden Gümüşbaş, çok yaygın bir üretime sahip olmadığının altını çizdi.

Türkiye'de ilk kez hasadı yapıldı: Dünyada 'süper meyve' olarak biliniyor

HEM TANITIYOR HEM SATIYOR

Aronya meyvesinin tanıtımını yapmak için çalıştığını ifade eden Gümüşbaş, insanları Bu ürünün faydalarını anlatarak kilogram olarak müşterilere gönderim sağladığını aktardı. Gümüşbaş, “Aronya meyvesinin kilogramını Kırıkkale'de tanıtım amaçlı 200 TL'den satışa sunduklarını belirten Gümüşbaş, kuru meyvenin fiyatının ise henüz belirlenmediğini ifade ederek, "İnternet üzerinden satış fiyatları 300-350 TL arasında değişiyor, ancak biz tanıtım amacıyla daha düşük bir fiyattan sunacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN