TUBİL, Türkiye Şampiyonası’na gidiyor

TUBİL, Türkiye Şampiyonası’na gidiyor

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 6-7 Temmuz’da Çorum’da düzenlenen bölge yarışmasında, büyükler ve yıldızlar grubunda rakiplerini tek tek eleyerek bölge birincisi oldu.

Büyüklerde Antalya Yöresi, yıldızlarda ise Gaziantep Yöresi’ne ait performanslarıyla göz dolduran gençler Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Cemal Ahıska Çorum Bölge Yarışması’ndan birincilikle döndü. 24 ayrı halk oyunu ekibinin katıldığı yarışmada, TUBİL’in genç yetenekleri kazandıkları birincilik ile önümüzdeki günlerde tarihi ve yeri federasyon tarafından açıklanacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya da hak kazandı.

Gençlerin başarısı göğsümüzü kabartıyor

TUBİL’in başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “TUBİL, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldığı başarılı sonuçlarla Yenimahalle’ye büyük gurur yaşatıyor ve gençlerimizin bu başarısı göğsümüzü kabartıyor. Anadolu kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük rol üstlenen ve yöresel kültürümüzü dünyaya tanıtan gençlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN