MASKİ’nin 37 milyon TL’lik yatırımından Çelikli sakinleri memnun

MASKİ’nin 37 milyon TL’lik yatırımından Çelikli sakinleri memnun

MASKİ Genel Müdürlüğü 37 Milyon TL yatırım bedeliyle Salihli ilçesine bağlı Çelikli mahallesinde alt ve üstyapı dönüşümünü tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in sözlerini tuttuğunu belirten mahalle muhtarı Hakkı Erkaya, “Mahallemizde bir buçuk aylık süreçte hizmetler daha da hızlandırılarak bitirildi. Ferdi Başkanımıza inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 37 Milyon TL yatırım bedeliyle Salihli ilçesine bağlı Çelikli mahallesinde alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı, mahalleyi modern bir görünüme kavuşturdu. Çalışmalar kapsamında 9,2 kilometre kanalizasyon hattı, 1000 kişilik fosseptik imalatı ve 82 bin metrekare kilit parke döşeme çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalardan önce yaşanan sıkıntılardan bahseden mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, artık mahallede hiçbir sorun kalmadığını vurgulayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“Ferdi Başkan sözlerini tuttu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in göreve geldiğinden bu yana mahallede yürütülen çalışmaların daha da hız kazanarak kısa sürede tamamlandığını ifade eden Çelikli mahalle muhtarı Hakkı Erkaya, “Önceden mahallemizde su sıkıntımız vardı, yollarımız bozuktu. 3-5 gün sularımızın gelmediği oluyordu. Su sıkıntımız giderildi, yollarımız düzeltildi. Mahallemizde bir buçuk aylık bir süreçte hizmetler daha da hızlandırılarak bitirildi. Çalışmalardan çok memnunuz. Şu anda bir saat suyumuz gelmese MASKİ’yi aradığımızda anında ekibini gönderiyor ve suyumuzu düzenli olarak geri veriyorlar. Talebimiz olan asfalt için de Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler, gerekli incelemelerini yaptılar. Çalışmalara başlayacaklar. Yayla yollarımız için greyder istedik o da yapılacak. Başkanlarımız hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Çalışmalardan memnunuz. Ferdi Başkan sözlerini tuttu, su indirimi yaptı. Başkanımızın daha da yapacağına inanıyoruz ve güveniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanımız Mazlum Nurlu’ya başarılar diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Değişim iyidir”

Geçmiş dönemlerde mahallede yaşadıkları sorunlardan bahseden ve hizmet geldikten sonra hiçbir sıkıntı kalmadığını ifade eden mahalle sakini İbrahim Aytekin, “Önceden sularımız devamlı kesikti. Çok su sıkıntısı çektik, altyapıda da sıkıntımız vardı. Herkes kendi evinin önüne fosseptikler yapıyordu. Hizmet gelince güzel oldu. Depolarımız yenilendi ve yeni depolar koyuldu. Kanalizasyon döşeme hattı ve üstyapı tamamlandı. Hizmetin her türlüsü iyidir. Muhtarımız değişti, Salihli Belediyesi değişti, Büyükşehir Belediyesi değişti, değişim iyidir” dedi.

“Çalışmalar çok güzel oldu, artık rahatız”

Altyapı ve üstyapı eksikliğinden dolayı çok sorun yaşadıklarını ifade eden mahalle sakini Ayşe Gün, “Hem su hem yoldan dolayı çok sıkıntılar yaşadık. Suyumuz hiç akmıyordu, sürekli kesiliyordu. Hiç kesilmiyor artık. Şimdi rahatladık Allah’a şükür. Üstyapı da olmadan önce yollarımız toz topraktı, yollar bozuktu. Şimdi çok güzel oldu, artık rahatız” ifadelerini kullandı.

“En küçük yağmurda evimize araba ulaşamıyordu. Şu an çok güzel oldu”

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Sebahat Akça ise şunları söyledi: “Mahallemizde su kesintileri bol oluyordu. Depo kaldırıldı, kaldırılmasından çok memnunuz. Altyapı yapıldı, taşlar döşendi. Yollarımız çok düzgün oldu. Çok güzel çalışmalar yapıldı. Sık sık patlak yaşanan borular değiştirildi. Kapılarımıza kadar taşlar döşendi, çok güzel oldu. Yollarda çamur çoktu. En küçük yağmurda evimize araba ulaşamıyordu. Şu an çok güzel oldu.”

“Su sıkıntımız sona erdi”

Mahallede yaşanan su sıkıntısının sona erdiğini belirten Nurvet Erkaya, “Daha önce yollarımız bozuktu, çamurluydu. Altyapı yapılınca ve taşlar döşenince çok güzel oldu, rahat ettik. Su kesintisi devamlı vardı. Yazın hiç suyumuz yoktu, susuz kalıyorduk. Sular kesildiğinde önceden doldurduğumuz sularla idare ediyorduk mecburen. Şimdi sularımız kesilmiyor. Çok memnunuz çalışmalardan” dedi.

“Konforlu bir mahallemiz oldu”

Çalışmalarla birlikte konforlu bir mahalleye kavuştuklarını ifade eden Halil Doğan, “Altyapı olmadan önce zorluklar çektik. Kanalizasyon hattımız döşenince güzel oldu, memnunuz. Üstyapı yapılmadan önce yollarda çamur vardı. Arabalarımızla yük taşıdığımızda yollarımız bozuk olduğu için zorluklar yaşıyorduk. Kimi bağlılarımızda çamurdan dolayı evlere gidilmiyordu. Şu anda güzel oldu. Rahatladık. Artık konforlu bir mahallemiz oldu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN