Herkes burayı İsviçre sanıyor ama… Ankara’ya 2 saat İstanbul’a 3 saat uzaklıkta: Bolu Gölcük değil

Görenler ilk bakışta İsviçre zannederken buranın Türkiye’deki doğal güzelliklerden biri olduğu öğrenildi. Ankara'ya 2 saat İstanbul’a 3 saat uzaklıkta olan bu yer özellikle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye'nin her köşesinde birbirinden kıymetli doğal, kültürel, tarihi güzellikler bulunuyor. Özellikle doğal güzellikleriyle ön plana çıkan birçok şehir varken bunlardan biri ise Bolu olarak karşımıza çıkıyor. Biraz sonra bahsedeceğimiz bu muazzam yer ise tam da Bolu’da bulunuyor. Lakin bu sefer ne Gölcük ne de Abant…

yeni-proje-1-001.jpg

GÖRSEL ŞÖLEN İZLEMEK İSTEYENLERİN ADRESİ

Bolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri de Mudurnu ilçesinde bulunan Sülüklü Göl’dür. Bu göl adını gölde yaşayan sülüklerden alıyor. Bunu ilk başta duyanlar zararlı olarak görse de bu gölde bulunan sülükler insanlara zararlı değil. Aksine göldeki sülükler gölün etrafında benzersiz bir manzaraya olanak sağlıyor.

yeni-proje-2.jpg

Özellikle doğa severlerin ilgisini çeken bu göl, yemyeşil ağaçlar, parlak ve berrak suyu ile resmen huzur arayanların yeni rotası olarak karşımıza çıkıyor. İlçeye 50 km uzaklıkta bulunan bu göl, yaklaşık 300 sene önce meydana gelen bir heyelan sonucunda oluşmuş. 6 hektarlık alana sahip olan Sülüklü Göl, Milli Parklar ok tarafından koruma altında bulunuyor.

yeni-proje-3.jpg

HEYBETLİ AĞAÇLAR HUZUR VERİYOR

Doğanın içinde kaybolmak isteyenlerin gideceği yerlerden biri olan bu göl, adeta bir yeryüzü cenneti desek yeridir. Kafanızı kaldırdığınızda görebileceğiniz heybetli ağaçlar, karşısına geçip izleyebileceğiniz berrak suyu, doğa yürüyüşü yaparken karşılaşacağınız çeşitli bitkiler ve hayvanlar sizlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

yeni-proje-4-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN