Bolu’da yasak barajda serinlenen gençlere 26 bin 676 lira ceza kesildi

Bolu’da yasak barajda serinlenen gençlere 26 bin 676 lira ceza kesildi

Bolu'da bulunan bir baraja, elektrik tehlikesi nedeniyle giriş yasağı bulunan 13 kişi tarafından ihlal edildi. Jandarma ekiplerinin operasyonu sonucunda tespit edilen bu olayda, her birine 26 bin 676 lira ceza kesildi.

Bolu'nun Çaygökpınar köyü mevkiinde bulunan baraj, elektrik tehlikesi nedeniyle girişine yasak getirildi.Barajın güvenlik önlemlerinin ihlali, hem bireylerin hem de çevrenin risk altına sokulmasına neden olabilecek ciddi bir durumu ortaya çıkardı. Yetkililer, kamu güvenliği ve vatandaşların sağlığı açısından bu tür yasaklara mutlak surette uyulması gerektiğini vurguladı. Bu tür ihlallerin önlenmesi için denetimlerin sürekli ve sıkı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Elektrikli su pompası nedeniyle suya girenlerin elektrik akımına kapılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu barajda önlemler alındı. Barajın çevresi dikenli tellerle kapatılırken, girişler yasaklandı.

aw240162-01.jpg

KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRMİŞLER

Önceki gün ise barajın kilitli kapısını kırıp yüzmek için içeriye giren 13 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı. 13 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında, kişi başı 2 bin 52 TL olmak üzere toplam 26 bin 676 lira para cezası kesildi.

Jandarma ekiplerinin, elektrik tehlikesi nedeniyle yasaklı olan su barajıyla ilgili denetimlerini sıklaştırılacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN