Ankara’da olduğuna kimse inanamadı! Ormanın içinde saklanıyor, ağaçları geçen cennete ulaşıyor!

Ankara’da olduğuna kimse inanamadı! Ormanın içinde saklanıyor, ağaçları geçen cennete ulaşıyor!

Ankara'da gezecek yer bulamayanlar söyledikleri sözlere pişman olacak. Şimdiye kadar nasıl fark etmedik diye kendinizi yiyip bitirebileceğiniz bu güzellik Ankara'nın o ilçesinde bulunuyor. Ağaçları geçen muhteşem bir cennete ulaşıyor. İşte Ankara'da gezilecek yerler…

Ankara'da gezebileceğiniz muhteşem yerleri bulmaya devam ediyoruz. Ankara'nın Beypazarı ilçe sınırlarında yer alan Tabiat Parkı kuzeyinde Eğriova Yaylası ve göletini saklarken güneyi, doğusu ve batısında Sarıçam ormanlarının arasında saklanıyor. Ankara'da farklı noktaları keşfetmek isteyenler havalar soğumadan mutlaka buraya gitmeli. İşte Ankara'da gezilecek yerler…

ANKARA'NIN BİLİNMEYEN GÜZELLİĞİ

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan Eğriova Tabiat Parkı’na ulaşım sağlamak isteyenler Ankara şehir merkezinden iki farklı şekilde ulaşım sağlayabilmektedir. Öncelikle Ankara-Beypazarı-Karaşar-Eğriova yönünde olacak şekilde toplamda 147 kilometrelik bir mesafeden geçerek doğa harikası bu güzelliğe ulaşabilirsiniz.

egriova-tabiat-parki-kapak-001.jpg

Doğal orman dokusunun saha içerisinde bulunan göl ile birlikte birleşmesi muhteşem bir manzara sunuyor. Yayla turizmi ve doğa fotoğrafçılığı için uygun olan bu nokta yaban hayatı açısından da dikkat çekiyor.

Eğriova Tabiat Parkı'nda piknik yapabileceğiniz gibi çadırlı veya karavanlı kamp, bisiklet ya da motosiklet sürebileceğiniz gibi doğal fotoğrafçılığı, manzara seyri yürüyüş ve koşu gibi farklı faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Zengin flora ve faunaya sahip olan Eğriova Tabiat Parkı içerisinde birçok farklı aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Eğriova Yaylası ve Tabiat Parkı | T.C. Beypazarı Belediyesi Resmi İnternet Sitesi

Bu alanda Doğa Eğitim Merkezi bulunurken Kır Gazinosu, Çadırlı Kamp Alanı, Duş- WC, İskele, bekçi evi, giriş kontrol ünitesi bulunmaktadır. Burada bulunan göl ve orman manzarası gelen ziyaretçilere nezih bir ortam sağlarken Ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz aktiviteleri yapma fırsatı da sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN