Saldırının ardından Paris'te olağanüstü hal devam ediyor

Saldırının ardından Paris'te olağanüstü hal devam ediyor

Paris'te terör saldırılarından sonra ilan edilen olağanüstü hal günlük hayata da yansıyor. Mağazaların neredeyse tamamı kepenk kapatırken, Eyfel Kulesi'nin de ikinci bir emre kadar kapalı olduğu bildirildi. En büyük facianın yaşandığı Bataclan konser salonu önüne cami imamı ve yahudi yazarlar çiçek bırakıp, birlik mesajı verdi.

Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği, 99'u ağır 352 kişinin yaralandığı kanlı terör saldırısının ardından olağanüstü hal durumu ve anma etkinlikleri sürüyor.

Bataclan'ın önünde barış mesajları

Champs Elysees başta olmak üzere şehrin kalabalık caddelerinde birçok mağaza bugün kepenklerini açmadı. Eyfel Kulesi ikinci bir emre kadar, Disneyland ise çarşambaya kadar kapalı olduğu açıklandı. Facianın simge yerlerinden biri haline gelen Bataclan konser salonu önünde farklı dinlere mensup kanaat önderleri birlik ve barış mesajları verdi.

15-11/15/aa_picture_20151115_6807924_high.jpgBataclan konser salonu önüne Drancy Cami İmamı Hassen Chalghoumi ve Yahudi yazar Marek Halter birlik mesajı verdi.

Paris hayalet şehir oldu

Haftasonu boyunca Paris'te ünlü mağazalar bugün kepenklerini açmazken dünyanın en çok turist çeken caddelerinden Champs Elysees'de cuma akşam saldırılardan birkaç saat önce açılan Noel pazarı da hafta sonu boyunca kapalı kaldı. Sosyal hayatın hafta sonu yoğunlaştığı Paris sokakları, saldırılar sonrasında adeta sessizliğe büründü. Araç trafiğinde ciddi bir azalmanın olduğu kentte Parisliler de saldırılar sonrasında genellikle evlerinde kalmayı tercih etti.

15-11/15/aa_picture_20151115_6807928_high.jpg

Anma etkinlikleri yapıldı

Fransa'da cumartesi günü eğitim veren okullar da bu süre boyunca kapalı kaldı. Eğitime yarın tekrar başlanacak. Parisliler, saldırıların olduğu bölgelere, hayatını kaybedenleri anmak için gün boyu çiçek bıraktı ve mum yaktı. En çok kaybın verildiği Bataclan konser salonu önüne, Drancy Cami İmamı Hassen Chalghoumi ve Yahudi Yazar Marek Halter de çiçek bıraktı ve birlik mesajı verdi.

Diğer taraftan polisin, saldırı gerçekleştirilen yerlerde, güvenlik nedeniyle kalabalık oluşmasını engellemek için vatandaşları uyardığı gözlendi.

PARİS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN