Sakarya'da batan Rus gemisinin mühimmatları karaya vurdu

Sakarya'da batan Rus gemisinin mühimmatları karaya vurdu

Sakarya'nın Karasu ilçesi sahiline geçen hafta batan Rus savaş gemisine ait olduğu tahmin edilen 1 sandık mühimmat vurdu. Önceki gün de Kaynarca ilçesi Başoğlu Karaboğaz sahilinde aynı gemiye ait olduğu tahmin edilen ve içinde mühimmat bulunan 2 sandık daha karaya vurmuştu.

Dün Sakarya'nın Karasu ilçesinde, içinde mühimmat bulunan bir sandık kıyıya vurdu.  

17-05/08/eri.jpg

Karasu sahili Camitepe Mahallesi'nde balık tutan bir vatandaş, kıyıya bir sandığın vurduğunu gördü. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, sandığın içinde mühimmat olduğunu belirledi.  Sandık ve mühimmatların üzerinde Kiril alfabesi ile sayı ve yazıların olduğu tespit edildi.    

DENİZ KOMUTANLIĞINA TESLİM EDİLECEK          

Karadeniz'de 27 Nisan'da kaza yaptıktan sonra batan Rus askeri gemisine ait olduğu tahmin edilen sandığın, içindekilerle birlikte Kuzey Saha Deniz Komutanlığına teslim edileceği açıklandı.

KAYNARCA'DA DA 2 SANDIK MÜHİMMAT BULUNMUŞTU

Önceki gün de Kaynarca Karaboğaz sahilinde balık tutan vatandaşlar kıyıya mühimmat sandığı vurduğunu ihbar etmişti. Bunun üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri kıyıya vuran 2 adet sandıkta incelemede bulundu.

17-05/08/eri-2.jpg

Bir sandıkta 7 adet havan mühimmatı, diğer sandıkta ise 15 santimetre uzunluğunda 10 santim çapında iki adet silindirik mühimmat kutusu olduğu belirlenen cisimler bulundu. Üzerlerinde Kiril alfabesi ile yazılan yazıların bulunduğu kutular cumhuriyet savcısının talimatı üzerine bomba uzmanları tarafından incelenmek üzere karakola götürüldü. Kıyıya vuran mühimmatların geçen hafta İstanbul Kilyos açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışarak batan Rus donanmasına ait Liman adlı istihbarat gemisine ait olduğu tahmin edildi.

ANONS YAPILDI

Bu arada Karasu ilçesinde belediye dün Sakarya Nehri ağzında veya açık denizde yabancı cisim görülmesi durumunda jandarmaya bildirilmesi yönünde anonslar yaptı.

SAKARYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN