Kimse fark edemiyor: ATM'yi kullanırken bilgilerinizi böyle çalıyorlar! Bu kontrolleri mutlaka yapın

Kimse fark edemiyor: ATM'yi kullanırken bilgilerinizi böyle çalıyorlar! Bu kontrolleri mutlaka yapın

Bankacılık işlemleri ve ATM kullanımında yeni dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkmaya başladı. Dolandırıcılar, gizli kameralar ve kart okuyucular yerleştirerek kullanıcıların PIN kodlarını ve kart bilgilerini çalıyor. İşte detaylar...

Banka ATM'lerinde yapılan skimming (kart kopyalama) dolandırıcılığı banka müşterilerini hedef alarak büyük bir güvenlik açığına yol açıyor.

Arti49'da yer alan habere göre, Almanya'daki bankalar, para çekme işlemlerinin güvenliğini sağlamak adına ATM'leri sık sık kontrol altına alıyor. Özellikle bazı bankalar maliyet düşürme amacıyla ATM’leri sökme yoluna bile gidiyor fakat ATM'lerde skimming yöntemiyle yapılan dolandırıcılık vakaları da artış gösteriyor.

Suçlular bu yöntemle ATM'lere gizli kameralar ve kart okuyucular yerleştirerek, kullanıcıların PIN kodlarını ve ödeme kartlarının elektronik verilerini çalarken sahte kartlar üretilerek, kullanıcıların hesaplarına izinsiz erişim sağlanabiliyor.

TÜRKİYE'DE DE YAYGIN HALE GELDİ

Türkiye'de de benzer dolandırıcılık yöntemleri son dönemde artış göstermeye başladı. ATM'lerde yerleştirilen gizli kameralar ve kart okuyucular, kullanıcıların hesap bilgilerini çalmak için en yaygın yöntemlerden biri haline gelirken özellikle büyük şehirlerde, bankaların ATM'lerine yerleştirilen bu cihazlar, banka müşterilerinin fark etmeden PIN kodlarını kaydediyor ve ödeme kartlarındaki verileri kopyalıyor. Bu veriler ise dolandırıcılar tarafından sahte kartlar üretmek ve banka hesaplarına izinsiz erişim sağlamak amacıyla yeniden kullanılıyor.

ÖNCE CİHAZI KONTROL EDİN

Uzmanlar, ATM'lerde işlem yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktaya değindi. ATM'yi kullanmadan önce cihazın herhangi bir ek parça içerip içermediğini kontrol etmek gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, kart okuyucusunun veya klavyesinin yerinden oynamış olması veya ek bir cihazın görünmesi, dolandırıcılık belirtilerinden biri olabileceğine karşı uyardı.

Öte yandan uzmanlar, şifre girerken başkalarının sizi izleyip izlemediğinden emin olmanız gerektiğine işaret ederken, PIN kodunu ekranı gizleyerek girmeniz gerektiğine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN