Sahurda yenmemesi gereken yiyecekler neler? Sahurda acıkmamak için neler yenmemeli?

Sahurda yenmemesi gereken yiyecekler neler?  Sahurda acıkmamak için neler yenmemeli?

Sahurda yenmemesi gereken yiyecekler neler? ve Sahurda acıkmamak için neler yenmemeli? sorularının yanıtları oruç tutmaya hazırlananlar tarafından merak ediliyor. Haberimizde sahurda uzak durmamız gereken yiyecekleri bulabilirsiniz. Oruç boyunca zinde ve sağlıklı kalmak isteyenler sahur'da nelere dikkat etmeli merak ediyor. İşte sahurda yenmemesi gerekenler...

Sahurda yenmemesi gereken yiyecekler neler sorusu bu akşam sahura kalkacaklar tarafından merak ediliyor. Sahur menülerini haberimizin içindeki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. 11 ayın sultanı ramazan 16 mayıs çarşamba günü başlıyor. İftar ve sahur sofralarında acıktırmamak için hangi yiyecekler yenmeli merak ediliyor.

Sahur; günlük beslenmemizdeki kahvaltı öğünü gibidir. Ramazan boyunca gün boyu zinde kalabilmek için gerekli enerji sahurda yiyeceğimiz besinlerden gelir. Sahurda mutlaka yenmesi gereken yumurta , peynir, yoğurt gibi gıdaların yanında bir de yenmemesi gereken gıdalar var. Şimdi; ‘Sahurda uzak durmamız gereken besinler nelerdir?' Oruçlu olduğunuz zamanlarda sizi acıktıracak besinlerin neler olduğunu anlatmaya çalışacağız…

KIZARTMA VE HAMUR İŞLERİNDEN UZAK DURUN

Zeytin, salam, sucuk, tuzlu peynir gibi besinler sahurda tercih edilmemelidir.

Kızartma, kavurma, hamur işi, baharatlı ve yağlı besinler kilo problemi ve mide rahatsızlığına yol açacağından sahurda tüketiminden kaçınılmalıdır.

Çay ve kahve de diüretik özelliğinden dolayı sahurda tüketimi sınırlandırılması gereken besinler arasında yer alır.

BAL, REÇETE, SÜRÜLEBİLEN ÇİKOLATA

Sahurda bal, reçel, sürülebilen çikolata gibi tatlı grubu yiyecekler hem kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürerek çabuk acıkmaya yol açıyor hem de susatıyor.

RAMAZAN PİDESİ

Ramazan demek Ramazan pidesi demek. İftar sofralarının olmazsa olmazı pideyi sahurda tüketmek doğru değil. Çünkü; besinlerin şeker yükü anlamına gelen glisemik indeksi yüksek yiyecekler çabuk acıkmaya neden oluyor ve pide de glisemik indeksi yüksek bir besin. Sahurda; tam tahıllı ekmek tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

PATATES

Patates; yenildikten sonra kısa sürede yeniden acıktıran yiyeceklerden biri. Çabuk acıktırma özelliğinin yanısıra kızartma olarak tüketilirse sağlığa zarar veriyor. Kızartılmış patatesi sahurda tüketmekten kaçının.

KAVUN, KARPUZ, ÜZÜM

Meyveler içerdikleri vitamin, mineral, posanın yanısıra belirli miktarlarda şeker içeriyor. Yüksek şeker içeren meyveler aynı zamanda çabuk acıkmanıza yol açıyor. Özellikle; kavun, karpuz, üzüm gibi yüksek şeker içeren meyveleri sahurda tüketmeyin.

TAZE SIKILMIŞ MEYVE SULARI

Vitamin, mineral ve posadan zengin olan meyve grubunun iftardan 1 saat sonra veya sahurda aşırıya kaçmadan tüketilmesini önerirken, buna karşın taze sıkılmış dahi olsa meyve suyunu önermiyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN